γράφει ο 

Βύρων Δημητριάδης

 

Την πραγματική διάσταση του ενδο-νεοναζιστικού πολέμου των κυβερνήσεων Ρωσίας και Ουκρανίας, της “Απειλής ενός διαρκούς βιολογικού πολέμου” παρουσίασαν οι “ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΥ” του καταπληκτικού Σπύρου Μανουσέλη (βλ: ΝΗΣΙΔΕΣ “ΕφΣυν” 9-10/4) υπό τον δυναμικό τίτλο: “Τα νέα εργαλεία της πλανητικής βιοτρομοκρατίας”.

 

Με δεδομένο το αδιαμφισβήτητο Ιστορικό συμπέρασμα ότι τρομοκρατία ασκεί μόνο το κράτος το ερώτημα είναι στημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεβρακώνει την γκεμπελικού τύπου προπαγάνδα των ΜΜΕ εκείνων των ιδιοκτητών-εφοπλιστών που συνεχίζουν απρόσκοπτα να κουβαλούν στη Δύση - “τη σωστή πλευρά της Ιστορίας”- το λάθος πετρέλαιο του Πούτιν:

 

“Από την πανδημία του κορωνοϊού στην πολύ πρόσφατη γεωπολιτική κρίση των χημικών και βιολογικών όπλων στην Ουκρανία, ποιες επιστημονικές εξελίξεις διαμορφώνουν τη βιοπολιτική διαχείριση της πλανητικής ανασφάλειας;”.

 

Στη συνέχεια αναπτύσσει τη “λογική” του ερωτήματος: “...Η λυσσαλέα πολεμική σύρραξη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μας αποκαλύπτει ότι, στις μέρες μας, ο χαρακτήρας των πολεμικών-στρατιωτικών αναμετρήσεων έχει αλλάξει: τόσο ο οπλικός ανταγωνισμός καθαυτός όσο και οι διάφορες γεωπολιτικές, οικονομικές, ενεργειακές, ανθρωπιστικές συνέπειές του εξαρτώνται από τη τυφλή τεχνοεπιστημονική αναμέτρηση μεταξύ των αντιπάλων, η οποία, με τη σειρά της, ανατροφοδοτεί την πολεμόχαρη βιοπολιτική προπαγάνδα που τη δικαιολογεί...”.

 

Και τα γεγονότα: “...Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε τον προηγούμενο μήνα (11/3), έπειτα από αίτημα της Ρωσίας για να συζητηθούν διεθνώς οι τεκμηριωμένοι ισχυρισμοί της Μόσχας ότι, εδώ και πολλά χρόνια, οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν στην Ουκρανία 30 εργαστήρια για την παραγωγή απαγορευμένων βιολογικών όπλων...”.

 

Ως συνέχεια στις “ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΥ” (“ΕφΣυν” 16-17/4) διαβάζουμε: “...Εξάλλου, μέχρι τώρα, τόσο οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ όσο και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ δεν παρουσίασαν καθόλου αποδείξεις, ή, έστω, ενδείξεις που να στηρίζουν τον ισχυρισμό τους ότι η Ρωσία με αυτές τις πρόσφατες καταγγελίες της επιχειρεί να αποκρύψει την πρόθεσή της να χρησιμοποιήσει τα δικά της χημικά και βιολογικά όπλα στην Ουκρανία.

 

Αντίθετα οι Ρώσοι, μέσω του Βασίλι Νεμπένζια, πρεσβευτή της Ρωσίας στον Ο.Η.Ε, παρουσίασαν μια σειρά από νέα στοιχεία για τα 30 βιολογικά εργαστήρια για την έρευνα ιδιαίτερα λοιμωξιογόνων ιών, που από χρόνια λειτουργούν σε 9 διαφορετικές πόλεις της Ουκρανίας, χάρη στη συγχρηματοδότηση των ΗΠΑ.

 

Σε αυτά τα ουκρανικά εργαστήρια, αλλά και σε πολλά άλλα σε 25 διαφορετικές χώρες, επενδύουν οι ΗΠΑ μετά το 2017, όταν η κυβέρνηση της Αμερικής έπαψε να χρηματοδοτεί στις ΗΠΑ το αδιαφανές ερευνητικό πρόγραμμα “Κέρδος από τη λειτουργία” ή GOF (Gain of Function), που στόχευε στη τροποποίηση των γονιδίων των μικροοργανισμών με σκοπό την εκμετάλλευσή τους για βιοϊατρικούς αλλά και “αμυντικούς” στρατιωτικούς σκοπούς...

 

Πράγματι, το έτος 2015 επί προεδρείας του Μπάρακ Ομπάμα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρηματοδότησε επίσημα με 824 εκατ δολλάρια τις αμερικανικές έρευνες για την άμυνα στα βιολογικά όπλα, χωρίς να υπολογίζουμε σε αυτά και τις αδιαφανείς “επενδύσεις” του Πενταγώνου σε μυστική χρηματοδότηση και άρα καθοδήγηση από τις ΗΠΑ ανάλογων ερευνών σε πολλά εργαστήρια, διάσπαρτα σε όλο τον πλανήτη...

 

Παρά τις στείρες αντεγκλήσεις και τις προπαγανδιστικές αλληλοκατηγορίες των εκπροσώπων των ΗΠΑ και της Ρωσίας... οι ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας κορυφώθηκαν με την αποκάλυψη του Reuters ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε στην Ουκρανία να καταστρέψει τους ιδιαίτερα μολυσματικούς παθογόνους παράγοντες που διατηρεί στα εργαστήρια της χώρας, ώστε να αποφευχθούν οι επιδημίες που θα προκαλούσε η ενδεχόμενη διαρροή τους!

 

...Σε κάθε περίπτωση, αυτό το σκοτεινό διεθνές επεισόδιο μας αποκαλύπτει ότι τα χημικά και τα βιολογικά όπλα αποτελούν αναμφίβολα ένα “καυτό” και ιδιαίτερα επίμαχο γεωπολιτικό ζήτημα...”.

 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

 

Στις 7/3 ανακοινώθηκε από το υπ. Αμύνης της Ρωσίας ότι στην Ουκρανία υπάρχουν εργαστήρια όπου δοκιμάζονται βιολογικά όπλα και εκτελούνται παραγγελίες του Πενταγώνου.

 

Στις 16/3 (“ΕφΣυν”) στο άρθρο με τίτλο: “Τι συμβαίνει με τα βιολογικά όπλα;” διαβάζουμε: “...Έπειτα από τις αλληλοκατηγορίες ΗΠΑ και Ρωσίας για τον κίνδυνο χρήσης βιολογικών ή χημικών όπλων... οι ανησυχίες κορυφώθηκαν με την αποκάλυψη του Reuters ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) συνέστησε στην Ουκρανία να καταστρέψει υψηλού επιπέδου παθογόνους οργανισμούς που διατηρεί σε εργαστήρια της χώρας, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε διαρροή που θα μπορούσε να προκαλέσει επιδημίες...

 

Στην έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που συγκλήθηκε την Παρασκευή 11/3 έπειτα από αίτημα της Ρωσίας για να συζητηθεί το θέμα, η Μόσχα επανέλαβε πως έχει “αποδείξεις” ότι το Κίεβο επιχειρεί να “σβήσει” κάθε ίχνος στρατιωτικού προγράμματος βιολογικών όπλων που χρηματοδοτούν οι ΗΠΑ και ότι στην Ουκρανία διεξάγονται επικίνδυνα πειράματα για την ενίσχυση της δράσης παθογόνων παραγόντων, όπως της πανώλης, ο άνθρακας, η χολέρα ή άλλες θανατηφόρες νόσοι...

 

...Το αμερικανικό υπ. Άμυνας συνεργάζεται με το ουκρανικό υπ. Υγείας, σύμφωνα με τις επίσημες αμερικανικές ανακοινώσεις, για να βελτιώσει την ασφάλεια αυτών των βιολογικών εργαστηρίων “ώστε να αντιμετωπίσουν καλύτερα την απειλή εμφάνισης (τυχαίων ή σκόπιμων) επιδημιών”.

 

...Ο Ρόμπερτ Πόουπ, διευθυντής του προγράμματος Συνεργασίας για τη Μείωση των Απειλών (CTRP) δήλωσε ότι κάποια εργαστήρια μπορεί να περιέχουν παθογόνους παράγοντες που επί σοβιετικής εποχής μπορεί να χρησιμοποιούνταν για προγράμματα βιολογικών όπλων, “έστω και σήμερα τα ουκρανικά εργαστήρια δεν έχουν την ικανότητα να παράγουν βιολογικά όπλα”.

 

Δεν χρειάζεται καν ένας βομβαρδισμός. “Αν πέσει το ρεύμα, τα παθογόνα στους θαλάμους ψύξης θα ζεσταθούν. Αν υποστεί ζημιά το σύστημα εξαερισμού ή το ίδιο το κτήριο, αυτά τα παθογόνα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μπορεί να διαρρεύσουν και να μολύνουν την περιοχή που περιβάλλει τα εργαστήρια”, προειδοποίησε ο Πόουπ ήδη την επομένη της ρωσικής επίθεσης με κείμενό του στην Bulletin of Atomic Scientists...” καλύπτοντας έτσι και τα δικά του νώτα.

 

Καθώς εντείνεται η κόντρα στο “κάδρο” μπαίνει και ο γιος του Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος από το 2004 ως το 2009 είχε διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ουκρανικής Burisma, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες φυσικού αερίου στον κόσμο.

 

“...Προ ημερών -γράφει η “ΕφΣυν” 2-3/4- δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail έγραφε ότι ο Χάντερ Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της ουκρανικής θητείας του χρηματοδοτούσε μέσω αμερικανικής εταιρείας (CIA;) βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία τα οποία πειραματίζονταν με θανατηφόρους ιούς.

 

Τα ίδια εργαστήρια μάλιστα φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με το περίφημο εργαστήριο στην κινεζική πόλη Γουχάν από όπου σύμφωνα με μια θεωρία διέφυγε ο Covid-19...”.

 

Αληθειοφόρα συμβάντα η γνώση των οποίων μας παρέχει τη δυνατότητα να κατανοήσουμε πλήρως τη συμπερασματική κατάληξη του Σπύρου:

 

“...Διαπιστώνουμε, λοιπόν, ότι η “απανθρωποποίηση” της μετανεωτερικής πολιτικής προϋποθέτει και, ταυτοχρόνως, συνεπάγεται τη “βιολογικοποίηση” της ανθρώπινης κατάστασης: τα κέντρα βιοεξουσίας δεν θεωρούν πλέον τους ανθρώπους ως μοναδικές βιολογικές οντότητες ή, έστω, ως αναγκαίες οικονομικά ή κοινωνικά παραγωγικές “μονάδες”, αλλά ως ένα αναλώσιμο βιολογικό “απόθεμα”, το οποίο και διαχειρίζεται -κατά βούληση και ανάλογα με τις περιστάσεις- μέσω της βιοπολιτικής της ειρήνης ή του πολέμου. Ίσως γι' αυτό ο σύχρονος πόλεμος τείνει να γίνει παντού... βιολογικός...”.

 

Ιδού η “σωστή πλευρά της Ιστορίας”: τη βιοπολιτική ισορροπία του τρόμου μεταξύ ενός νέου πιο μεταδοτικού και πιο θανατηφόρου κορωνοϊού και συστοιχιών έξυπνων πυραύλων διασποράς σπόρων -ας πούμε- άνθρακα, την κρατούν δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις νεοφιλελεύθερων νεοναζιστών και 5-6 εταιρείες παραγωγής εμβολίων.