Κοινωνία

Ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης είχε κοινή συνάντηση με το Δ.Σ. Αγροτικού Συλλόγου

Παγγαίου και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Σε όλη την Ελλάδα τις τελευταίες δύο μέρες μαθητές των Μουσικών σχολείων διεκδικούν καλύτερη εκπαίδευση στα Μουσικά σχολεία της χώρας.

Ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες εργασίες της ΔΕΥΑ Καβάλας στην οδό Αβέρωφ και σταδιακά επανέρχεται η υδροδότηση στο κέντρο της πόλης.

Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από Τρίτη 29-11-2022 ως και Δευτέρα 12-12-2022 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων.

Συνεχίστηκε και αυτή την Κυριακή 27/11/2022 η μαζική συμμετοχή των μελών  του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας 1933 στην εξόρμηση που διοργάνωσε στην ορεινή περιοχή της Λεκάνης.

Τα έλατα είναι έτοιμα να στολιστούν, τα ξύλινα σπιτάκια καθαρίζονται για να υποδεχτούν τους επισκέπτες, τα χρωματιστά λαμπιόνια βγαίνουν από τα κουτιά τους

Μας γέμισε υπερηφάνεια φέτος το καλοκαίρι ο Σύλλογος Πυρασφάλειας Ποταμιάς Θάσου με την δραστικότητα που επέδειξε κατά την πυρκαγιά στην Ποταμιά.

Στην Σαμαρίνα οι μόνιμοι κάτοικοι είναι γύρω στους σαράντα, και όπως δηλώνουν έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες του καιρού, έχοντας συντροφιά το τζάκι και καλή παρέα.

«Η Καβάλα πρέπει να αποκτήσει το δικό της ύφος την περίοδο των Χριστουγέννων και να μπει στο κάδρο των Χριστουγεννιάτικων προορισμών όπως άλλες περιοχές της χώρας», είπε στον KavalaNews 102,8 ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης.

Έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, συνολικού ύψους 1,993 δις. ευρώ, έχει προϋπολογίσει η κυβέρνηση για το 2023, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων (1,496 δις.) θα προέλθει από την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί για τη ΔΕΥΑΘ που επιχείρησε να διακόψει την λειτουργία της γεώτρησης Παυλάκη.

Το πλαφόν που προωθούν οι χώρες της Δύσης αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ μια ημέρα πριν οι χώρες του OPEC+, της Ρωσίας συμπεριλαμβανομένης, συναντώνται στη Βιέννη.

Με σημαντικές διακρίσεις για την ελληνική αποστολή ολοκληρώθηκε ο τελικός της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής, World Robot Olympiad 2022, ένας από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς ρομποτικής παγκοσμίως. 

Η Δημωφέλεια έγινε η πρώτη και μοναδική Δημοτική επιχείρηση στην Ελλάδα που πιστοποιείται σύμφωνα με το μοντέλο Επιχειρηματικής Αριστείας του Ευρωπαϊκού ιδρύματος διαχείρισης ποιότητας (EFQM).

Μία νέα δράση με ανθρωπιστικό έργο από το Σωματείο Εθελοντών Τοίχου Καλοσύνης Δράμας με τίτλο «Γι΄αυτά που έχεις στην καρδιά σου IV».

Κατά το σχολικό έτος 2021-22, οι μαθητές της  Ε’ τάξης  του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας συμμετείχαν με επιτυχία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής που διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών. 

Πριν από 10 χρόνια είχε παρουσιαστεί για λίγες παραστάσεις στην Καβάλα, η παράσταση “Οι Άγγελοι των Λυγμών”. Πλέον επιστρέφει ξανά και είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Όπως ανακοίνωσε η Εγνατία Οδός Α.Ε διενεργούνται εκτροπές από τους ενδιάμεσους κόμβους (Ασπροβάλτας, Ρεντίνας, Βαγιοχωρίου και Προφήτη προς την Παλιά Εθνική Οδό Καβάλας προς Θεσσαλονίκη.

Στην επόμενη φάση του The Voice of Greece πέρασε το βράδυ της Κυριακής 27 Νοεμβρίου η Καβαλιώτισσα Χριστίνα Τσεμαλίδου με καταγωγή από το Ποντολίβαδο του Δήμου Νέστου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η γρίπη είναι μια μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τον ιό της γρίπης και μπορεί να προκαλέσει ήπια έως σοβαρή νόσο.

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 μέλη της ομάδας «Οι Παραμυθάδες» επισκεφτήκαμε το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Καβάλας.

Ο Γιώργος Τσαλίκης προσέχει πολύ την εξωτερική του εμφάνιση, η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς του.

Τα έλατα είναι έτοιμα να στολιστούν, τα ξύλινα σπιτάκια καθαρίζονται για να υποδεχτούν τους επισκέπτες, τα χρωματιστά λαμπιόνια βγαίνουν από τα κουτιά τους

Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού (Ι.Κ.Κ.Ι.Κ) από το 2015 ζήτησε εγγράφως από την πρώην Δημοτική Αρχή να συνδράμει για να δημιουργήσουμε

Σελίδες