Κοινωνία

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Βλαχογιάννειο Μουσείο Νεώτερης Ιστορίας και Τέχνης στην πόλη της Βέροιας και την περιήγηση στην πόλη.

Να υποδεχθούν τους τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ετοιμάζονται τις τελευταίες ημέρες οι παραλίες της Θάσου.

Οι γονείς Πελαργοί θα συνεχίζουν να φέρνουν υλικό στις φωλιές – τώρα (για την προστασία των μικρών) θα φέρνουν και κλαδιά και μαλακό υλικό.

Πρόκειται για τον προπονητή στην ομάδα χάντμπολ Bianco Monte Δράμα 1986 Σάκη Βαλαβάνη από τη Δράμα ο οποίος ως δότης μυελού των οστών βοήθησε τη γυναίκα να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας της.

Μέχρι τις 19:00 το απόγευμα σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου θα είναι ανοικτές οι κάλπες σε Καβάλα και Θάσο για τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Για τη φιλανθρωπική δράση «Απλώνω Ευτυχία» με στόχο την ενίσχυση του ταμείου της «Φλόγας» ζωγράφισαν τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θάσου στον Λιμένα το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου.

Η μικροβιολόγος Εύη Μπάρμπα εξηγεί γιατί κινητοποιήθηκαν οι μικροβιολόγοι και κλείνουν τα ιατρεία τους διαμαρτυρόμενοι για τις αθετήσεις των συμφωνιών στις οποίες προχωρά ο ΕΟΠΥΥ με τους εργαστηριακούς γιατρούς.

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 19 Μαΐου ένας 61χρονος.

Ένα νέο βίντεο για το χωριό των Κρηνίδων και τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων από ψηλά, δημιούργησε ο Simon Kranz.

Το Σάββατο 18 Μαΐου, στην ταβέρνα «Νέμεσις» στην Καβάλα, θα γίνει συνάντηση αποφοίτων της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης, της δεκαετίας του 1970.

Το μήνυμα του στέλνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας για την αρτηριακή υπέρταση, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της υπέρτασης (17 Μαΐου).

Ποντιακά σωματεία της Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, διοργάνωσαν εκδήλωση για να τιμήσουν τη μνήμη όσων χάθηκαν στη γενοκτονία των Ποντίων, το απόγευμα της Πέμπτης (16/05).

Το Δασαρχείο Καβάλας ανακοίνωσε, πως στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας και της θωράκισης των δασών, θα εκτελέσει δύο μεγάλα έργα εντός του επόμενου τριμήνου.

Χορηγία 1.000 ευρώ, έδωσε ο σύλλογος Αδελφοποίησης Καβάλας-Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, για να ενισχύσει το φεστιβάλ Cosmopolis της Καβάλας.

Ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, το Εορταστικό Πρόγραμμα της επετείου μνήμης της Ισαποστόλου Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας στο ιερό Προσκύνημα - Βαπτιστήριο της Αγίας.

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 πραγματοποίησε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας "Βασίλης Βασιλικός" εκδήλωση για το Δημογραφικό πρόβλημα.

Το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο γενικής αεροπορίας στην Ελλάδα, το «Λυδία», είναι πλέον γεγονός και ετοιμάζεται να περάσει σε μια καινούργια εποχή εξέλιξης και ανάπτυξης με την υλοποίηση των απαραίτητων έργων υποδομής που διαθέτουν όλα τα σύγχρονα αεροδρόμια στον κόσμο.

Η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το 2024, η οποία ξεκίνησε στις 25 Απριλίου για τα φυσικά πρόσωπα και την 1η Μαΐου για τα νομικά πρόσωπα, συνοδεύτηκε από πλήθος προβλημάτων.

Την Τετάρτη 15 Μαΐου, το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρο Μαρκόπουλο.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (16/05), ο γενικός γραμματέας δημόσιας διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημήτρης Κιρμικίρογλου, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, επισκέφθηκαν τον Δήμο Νέστου και είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Νέστου και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της ΑΜΘ.

Στις 13 και 14 Μαΐου, έγινε στην Αθήνα η διημερίδα «Χτίζοντας πιο βιώσιμες και ανθεκτικές ελληνικές πόλεις», στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου τεχνικής βοήθειας για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη που υλοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Δήμος Καβάλας.

Ο Πανθασιακός Σύλλογος Επαγγελματιών καλεί τα μέλη του την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 18:00 στο ξενοδοχείο Alea.

Ποντιακά σωματεία της Καβάλας σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας, διοργάνωσαν εκδήλωση γ

Σε ομιλία του στη Βουλή, ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης, ανέφερε πως έχει τεράστια αναπτυξιακή σημασία για την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη και την Καβάλα, η υποπαραχώρηση του λιμένα «Φίλιππος Β’» προς αξιοποίηση.

Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, ενημέρωσε πως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε πως ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την επέκταση του εθνικού προγράμματος αντιχαλαζικής προστασίας 2025-2028, με εναέρια και άλλα τεχνολογικά μέσα, καλύπτοντας πλέον και την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας.

Με τους υπαλλήλους της περιφερειακής ενότητας Καβάλας συναντήθηκε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης Δημήτρης Κιρμικίρογλου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νομό την Πέμπτη 16 Μαΐου. 

Σελίδες