Κοινωνία

Χειροποίητες λαμπάδες οι οποίες πρόκειται να πουληθούν σε εκδήλωση έφτιαξαν τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας.

Για την πρόθεση του ΤΑΠ να χρηματοδοτήσει την προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού για τη λειτουργία της ειδικότητας «Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων & Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου» στο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας.

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του εικαστικού φωτογράφου και ποιητή Ηλία Γεωργιάδη με τίτλο “Κρύπτες από δάφνη”,

Την Τετάρτη (29/03) ο νέος σύλλογος με όνομα “Γονείς και Φίλοι παιδιών με αλλεργίες” πραγματοποίησε την πρώτη εκδήλωση του στο 12ο Δημοτικό σχολείο Καβάλας.

 

Τον τρόμο έζησε τα ξημερώματα της Τετάρτης οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου όταν -σύμφωνα με όσα καταγγέλει- είδε ειδικό όχημα του ΟΣΕ να περνάει, χωρίς να υπάρχει φωτεινή σήμανση για προειδοποίηση και χωρίς να έχουν κατέβει οι μπάρες, στη διάβαση της Διγενή Ακρίτα, στον Καστελλόκαμπο Πάτρας.

Με ανακοίνωση του το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου ενημέρωσε πως την Παρασκευή (31/03) στην Α' Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου θα ψάλλει η βυζαντινή μαθητική χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.

Οι μαθητές ενός δημόσιου σχολείου από την Ξάνθη και ενός ιδιωτικού από τη Θεσσαλονίκη, ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς ανάπτυξης δεξιοτήτων STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά/Science, Technology, Engineering, Mathematics - STEM), που θα διεξαχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, στη μακρινή Σιγκαπούρη. 

Το μεσημέρι της Πέμπτης (30/03) σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στην είσοδο της Νέας Περάμου.

Τον ηλικιωμένο βρήκε η αστυνομία η οποία μπήκε στο σπίτι μετά από την ανησυχία που εκδήλωσαν στις αρχές οι γείτονες του καθώς είχε μέρες να εμφανιστεί στο χωριό.

Το αργότερο τη Μ. Τετάρτη πρέπει να έχει καταβληθεί το δώρο Πάσχα. Δίδεται στους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου.

Στη Θάσο θα βρίσκεται η Θεατρική Παράσταση «Βράδυ Σαββάτου» της Γιούλης Αποκατανίδου με τους «Μικρούς Ήρωες»

Εξασθενούν οι άνεμοι και η θερμοκρασία ανεβαίνει – Πότε αναμένεται νέα έντονη αλλαγή του καιρού.

Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δράσεων για την καταπολέμηση των κουνουπιών ήταν στο επίκεντρο σειράς συσκέψεων που συγκάλεσε τις τελευταίες ημέρες ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος στην Κομοτηνή, αναφέροντας πως το 2023 πρέπει εντατικοποιηθούν οι ψεκασμοί.

Η ΔΕΥΑ Καβάλας με ανακοίνωση της ενημερώνει πως την Πέμπτη (30/03) θα γίνει διακοπή παροχής νερού σε συγκεκριμένες οδούς της Καβάλας λόγω εργασιών από τις 08:00 έως τη 13:00.

Ο Δήμος Καβάλας με ανακοίνωση του ενημέρωσε πως με κοινή απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών εντάχθηκε για χρηματοδότηση η πράξη «Βελτίωση οδικής ασφάλειας Δήμου Καβάλας» με το ποσό των 2.000.000,00€. Έργα θα γίνουν στο Νέο Ζυγός αλλά και στην οδό Κουντουριώτου στην Καβάλα.

Το πρωί της Τετάρτης (29/03) συνεχίστηκαν οι εργασίες καθαρισμού στο Σταυρό Αμυγδαλεώνα από υπαλλήλους της υπηρεσίας καθαριότητας της Δημοτικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (29/03) η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ελευθερούπολης αντιμετώπισε φωτιά που άρχισε σε καλαμιές και πήρε έκταση σε χωράφι κοντά στο λιμάνι των Ελευθερών.

Η Παλιά Πόλη της Καβάλας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πραγματικό κόσμημα για την όμορφη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας.

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ενημέρωσης κι Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Καβάλας

Στο διαγωνισμού Τραγουδιού και Ραδιοφωνικού Μηνύματος συμμετέχουν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ποδοχωρίου.

Τον καθαρισμό μονοπατιού στον Θεολόγου και την τοποθέτηση πινακίδωνανέλαβε η ομάδα εθελοντών της Θάσου.

Σελίδες