Οικονομία

Επίσης αύριο τελευταία ημέρα για την καταχώρηση των παραστατικών λογαριασμών φυσικού αερίου για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης. 

Το Κέντρο Μελισσοκομίας Καβάλας – Θάσου ενημερώνει τους μελισσοκόμους του Ν. Καβάλας ότι μπορούν να αιτηθούν την ένταξή τους στις δράσεις «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας».

Είναι πλέον αστικός μύθος ότι η Καβάλα είναι η μεγαλύτερη πόλη στη βόρεια Ελλάδα μετά τη Θεσσαλονίκη. Στη σημερινή πραγματικότητα έγινε η προτελευταία πόλη μεταξύ των 6 πρωτευουσών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης...

Η Energean προτάσσει την ανάπτυξη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Περιοχή Ολύμπου στην θάλασσα του Ισραήλ, έναντι του κοιτάσματος Tanin.

Με νέα ηλεκτρονικά «όπλα» στα χέρια τους θα βγουν στην αγορά στα τέλη Μαΐου οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η Βιολάντα καινοτομεί και πρωτοπορεί όχι μόνο σε επίπεδο προϊόντων αλλά και σε επίπεδο περιβαλλοντικής ευαισθησίας, δημιουργώντας στη Λάρισα το πρώτο και μοναδικό εργοστάσιο μπισκότων στον κόσμο χωρίς καμινάδα.

Μέχρι και αύριο Σάββατο 6 Μαΐου θα διαρκέσει ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου που φέτος πραγματοποιείται στην Καβάλα στη μεγάλη Λέσχη.

Στον... αέρα βρίσκεται η συμφωνία υποπαραχώρησης του λιμένα «Φίλιππος Β». Το αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνήθηκε να νομιμοποιήσει την συμφωνία υποπαραχώρησης στην κοινοπραξία «International Port Investments Kavala».

Στον βουλευτή Καβάλας Μακάριο Λαζαρίδη και στις δηλώσεις ότι όταν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει τα πετρέλαια στον Πρίνο απαντά μέσα από τον KavalaNews 102,8 ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Το Επιμελητήριο Καβάλας, διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν.

Όλο και πιο κοντά στην αγορά της Θεσσαλονίκης φαίνεται να είναι η ιρλανδική λιανεμπορική αλυσίδα χαμηλού κόστους Primark, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αναζητά χώρο έως και 4.000 τμ προκειμένου να δημιουργήσει το πρώτο της κατάστημα στην πόλη.

Η ρύθμιση χάνεται αν ο οφειλέτης δεν καταβάλει δύο συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή των δύο τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Να διατηρήσει στο τραπέζι των συζητήσεων το σχέδιο της αξιοποίησης της Υπόγειας Αποθήκης Φυσικού Αερίου Νότιας Καβάλας επιχειρεί το

Στο καλάθι της… ακρίβειας μπαίνει το φετινό Πάσχα και το πατροπαράδοτο τσουρέκι είτε το παρασκευάζει κάποιος στο σπίτι είτε το προμηθευτεί από ζαχαροπλαστείο ή σούπερ μάρκετ.

Τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, στην οποία μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, όλοι εκείνοι που είτε έχασαν τις παλαιές ρυθμίσεις χρεών των 72 έως 120 δόσεις μέσα στην περίοδο της κρίσης, είτε να δημιούργησαν μέσα στην ίδια περίοδο νέες οφειλές, αλλά ωστόσο ήταν συνεπείς στις παλαιές τους υποχρεώσεις...

Η σύσταση της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι το πρώτο βήμα που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη των συζητήσεων με την Αιγυπτιακή κυβέρνηση, σε τεχνικό επίπεδο.

Πρεμιέρα κάνει σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου το «Καλάθι του Πάσχα» θα παραμείνει στα ράφια των σούπερ μάρκετ μέχρι το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου.

Άνοιξε και λειτουργεί το νέο ξενοδοχείο Epicure Suites στην Καβάλα που κατασκευάστηκε στο κτίριο της πρώην Εμπορικής Τράπεζας με θέα προς την κεντρική πλατεία και το λιμάνι.

Κλείνει οριστικά ως τα μέσα Απριλίου τις πόρτες του μοναδικού εργοστασίου της στην Ελλάδα η γνωστή αμερικανική εταιρεία οικιακών προϊόντων Tupperware λόγω υψηλού εργατικού κόστους.

Το αργότερο τη Μ. Τετάρτη πρέπει να έχει καταβληθεί το δώρο Πάσχα. Δίδεται στους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου.

Φαινόμενα αισχροκέρδειας σε πολλά προϊόντα όταν αυτά βγαίνουν από το «καλάθι του νοικοκυριού» καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος.

Γεύσεις της Θάσου για όσους λαχταρούν να επιστρέψουν το επόμενο καλοκαίρι προσφέρει στους κατοίκους του Βουκουρεστίου ένα νέο κατάστημα που άνοιξε στο κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας...

Στις 29 Μαρτίου θα αρχίσει η εφαρμογή του καλαθιού των νονών που θα περιέχει παιχνίδια και λαμπάδες, όπως ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά στον Κόλπο της Καβάλας η τμηματική εγκατάσταση της νέας εξέδρας Λάμδα, από την οποία θα αναπτυχθεί το δορυφορικό του Πρίνου κοίτασμα Έψιλον.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού πραγματοποίησε έρευνα τιμών στα απορρυπαντικά Skip και Ariel, τόσο σε αυτά που διατίθενται με τη μορφή καψουλών όσο και σε αυτά που έχουν τη μορφή σκόνης πλυντηρίου.

Tην Τετάρτη (08/03) στις 19:30 στο ξενοδοχείο Galaxy, o ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας θα διοργανώσει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τους μικρομεσαίους και τις συντάξεις, με ομιλητές τους Νίκο Σκορίνη και Διονύση Τεμπονέρα.

Σελίδες