Οικονομία

Το ποσό των 10,1 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της τοπικής παραγωγής σε μικρά νησιά του Αιγαίου κατέβαλε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Άρχισε η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού για την την περίοδο 2024 – 2025 της ΔΥΠΑ.

Στη φωτογραφία αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας Επαγγελματιοβιοτεχνών Νομού Καβάλας μαζί με τον Φρανσουά Ολάντ.

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μαίου 2024, στο ξενοδοχείο Lucy, ημερίδα για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στην Καβάλα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 25 Μαΐου ο υφυπουργός Εξωτερικών για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης. 

Κίνητρα για διακοπές σε περιοχές της χώρας που επλήγησαν από τις πλημμύρες θα περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ για το 2024-2025.

Τεχνική βοήθεια για την καταγραφή και αντιμετώπιση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας και για την ανάπτυξη δράσεων με την υποστήριξη εμπειρογνωμόνων, θα λάβει ο δήμος Καβάλας. Η βοήθεια θα δοθεί από τον Συμβουλευτικό Κόμβο για την ενεργειακή φτώχεια (Energy Poverty Advisory Hub – EPAH).

Η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το 2024, η οποία ξεκίνησε στις 25 Απριλίου για τα φυσικά πρόσωπα και την 1η Μαΐου για τα νομικά πρόσωπα, συνοδεύτηκε από πλήθος προβλημάτων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, βρέθηκε στην Δημοτική Αγορά της Ξάνθης και συνομίλησε με επαγγελματίες και καταναλωτές.

Τα μέλη του ΔΣ του ΒΙΟΠΑ Καβάλας υπέβαλλαν την παραίτηση τους, προκειμένου να διευκολύνουν την πρόθεση της Περιφέρειας, που κατέχει το 51% να ορίσει νέα διοίκηση. 

Έως τις 12 Μαΐου και ώρα 23:59, θα διαρκέσει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2024» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ.

Κατά την περίοδο 8 έως 10 Μαΐου, θα καταβληθούν 62.244.037 ευρώ σε 60.583 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Τη δυνατότητα να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας ακόμη και για ένα μήνα για το αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα τους που βρίσκεται σε καθεστώς ακινησίας έχουν όσοι θέλουν να φύγουν από το κλεινόν άστυ τις ημέρες του Πάσχα αλλά και όσοι σχεδιάζουν να μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις ευρωεκλογές. 

Ακριβότερο θα είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι για τους καταναλωτές σύμφωνα με την ετήσια εκτίμηση του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Ανοδικός ο δείκτης οικονομικής συγκυρίας για τις επιχειρήσεις της Καβάλας - Παραμένουν αισιόδοξοι οι επιχειρηματίες - Θετική η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης

Οι τιμές στη βενζίνη και στα διόδια προβληματίζουν τους εκδρομείς του Πάσχα καθώς ένας στους τέσσερις που θα ταξιδέψουν υπολογίζουν το κόστος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Μια ακόμη παράταση της διάρκειας της άδειας εκμετάλλευσης της Υπόγειας Αποθήκης Νότιας Καβάλας από την Energean έδωσε το ΥΠΕΝ.

Με επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της Αθήνας, ολοκληρώθηκε η 2η έκθεση «Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία Θράκη», που διοργάνωσαν τα έξι Επιμελητήρια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της Αθήνας, ολοκληρώθηκε η 2η έκθεση «Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία Θράκη».

Το Επιμελητήριο Καβάλας ενημερώνει, ότι η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσκαλούν για συμμετοχή στο Διαγωνισμό για τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2024».

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία σύστασης Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας, μετά και την ψήφιση του νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, στην ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο «Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις - Συνταξιοδοτική Διάταξη», ανέφερε πως “η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, αναμορφώνει τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας με στόχο τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος της χώρας και την ενίσχυση της διαφάνειας στις συναλλαγές."

Σε έναν απρόσμενο «σύμμαχο» για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας θα μπορούσε να εξελιχθεί η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence - ΑΙ).

Από την Τετάρτη 3 Απριλίου έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, στις 15:00 μ.μ., θα υποβάλλονται αιτήσεις για συμμετοχή σε τρία νέα προγράμματα κατάρτισης που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους και τοπικούς φορείς και θα υλοποιήσουν τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) Θεσσαλονίκης και Λάρισας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Καταβλήθηκε η πρώτη δόση για το 2024 της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων σε επαγγελματίες αγρότες.

Πληρωμές με κάρτες μέσω POS θα πρέπει να δέχονται από τον Απρίλιο, δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι εντάσσονται στη λίστα των 35 νέων κλάδων όπου επεκτάθηκε η υποχρεωτική χρήση τερματικών αποδοχής πληρωμών με κάρτες. 

Άνοιξε τη Δευτέρα 1 Απριλίου, η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το Youth Pass με στόχο την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ σε νέους οι οποίο έχουν συμπληρώσει είτε το 18ο έτος, είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 1.1.2023 έως και 31.12.2023. 

Σελίδες