Πολιτική

Την ίδρυση ενός συνασπισμού δεξιών κομμάτων, ανακοίνωσε ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Τη διεξαγωγή μίας τηλεμαχίας στις 15 Ιουνίου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών που συνεδρίασε υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών Καλλιόπης Σπανού.

To “Μανιφέστο” και ο Νίκος Χιδίρογλου έκαναν ένα αφιέρωμα στο Νίκο Παναγιωτόπουλο για το ρεκόρ ψήφων που είχε, για τη θητεία του ως υπουργός Εθνικής Άμυνας και όχι μόνο.

Αισιόδοξος ότι ο συνδυασμός του θα φτάσει μέχρι το τέλος και μάλιστα με καλό αποτέλεσμα δήλωσε στον KavalaNews 102,8 ο υποψήφιος δήμαρχος Χαράλαμπος Χρυσανίδης.

Η Ζωή Χωματά και η Ευγενία Ζαχαροπούλου θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στην Καβάλα στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Υποψήφια βουλευτής Καβάλας με το κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα είναι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου η Αλεξάνδρα Τσανάκα.

Τέλος προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων πολιτικών σχηματισμών στον Άρειο Πάγο. Δείτε αναλυτικά τα κόμματα και τους υποψήφιους.

Προτεραιότητά μας να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμα μας στον κόσμο. Αυτό δεν καταφέραμε να το κάνουμε το προηγούμενο διάστημα. Εμείς αναλωθήκαμε στις πιθανές συνεργασίες με την απλή αναλογική ενώ η ΝΔ μιλούσε για αυτοδυναμία, δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου από την Καβάλα το μέλος της Πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Στον Kavalanews 102,8 και τον Τάσο Αποστολίδη μίλησε ο πρόεδρος του “Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου” Δημήτρης Καζάκης. Ο κ. Καζάκης ανέφερε μεταξύ άλλων “γιατί θα πρέπει να πιστεύουμε αυτό που μας δίνει η Singular, δεν υπάρχει τρόπος επιβεβαίωσης αποτελεσμάτων από τη Singular, επομένως υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα.”

Η Αναστασία Μιρλή με ανακοίνωση της έκανε γνωστό πως δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Η κ. Μιρλή αναφέρει πως αναγκάζεται να αποχωρήσει από τη δεύτερη εκλογική μάχη, καθώς όπως τονίζει οι νομοθετικές στρεβλώσεις που υπάρχουν στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης που ανήκει, δεν της επιτρέπουν να είναι και πάλι υποψήφια.

Τους επτά νέους υποψήφιους του συνδυασμού του ανακοίνωσε την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Χαράλαμπος Χρυσανίδης.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης παραβρέθηκε χθες στην ορκωμοσία της νέας Βουλής, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της 21ηςΜαΐου 2023, και δήλωσε:

Ανακοίνωση εξέδωσε η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Η δήλωση της Τάνιας Ελευθεριάδου μετά την ορκωμοσία της στη Βουλή το απόγευμα της Κυριακής 28 Μαΐου.

Στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, η τελετή παραδόσεως – παραλαβής καθηκόντων Yπουργού, από τον κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο στον κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου αναφέροντας χαρακτηριστικά “o αγώνας συνεχίζεται μέχρι και το τελευταίο βράδυ πριν τις εκλογές. Δεν εφησυχάζουμε. Δεν είναι ώρα για διακοπές.”

Αντιδημοκρατισμό αυταρχισμό και εργαλειοποίηση του θρησκευτικού συναισθήματος καταγγέλλει ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ροδόπη. 

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου με ανακοίνωση του αναφέρει πως η παράταξη του αλλάζει όνομα και θα λέγεται πια “Πατριωτική Δύναμη”, ενώ δηλώνει πως θα κατέβει στις εκλογές στις 25 Ιουνίου.

«Τελικά ήμασταν όντως μόνοι μας απέναντι σε όλους και ένα είναι σίγουρο ότι στις 25 Ιουνίου θα ανατρέψουμε το αποτέλεσμα μόνοι απέναντι σε όλους», αναφέρει η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου, αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης εξέδωσε ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των Εθνικών εκλογών, αναφέροντας χαρακτηριστικά “σε προσωπικό επίπεδο, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις Καβαλιώτισσες και τους Καβαλιώτες για την μεγάλη τιμή που μου έκαναν να με εκλέξουν ξανά βουλευτή τους.”

Η Ειρήνη Βρανά σε ανάρτηση της μετά την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, αναφέρει χαρακτηριστικά “Θα είμαστε όλοι παρόντες με το ίδιο πάθος και την ίδια ευπρεπή παρουσία να αναλύσουμε το πρόγραμμα της Ν.Δ για την επόμενη μέρα”.

Η Αγγελική Δεληκάρη εξέδωσε ανακοίνωση μετά την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, αναφέροντας χαρακτηριστικά “ευχαριστώ εκ βάθους ψυχής όλους τους συμπατριώτες μου του Νομού Καβάλας, οι οποίοι μου συμπαραστάθηκαν σ’ αυτήν την πρώτη μου κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές και αγωνίστηκαν σθεναρά στο πλευρό μου”.

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ σταυρών στην εκλογική περιφέρεια Καβάλας ξεπέρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου η Αθηνά Παναγιωτίδου σε ανάρτηση της αναφέρει μεταξύ άλλων “κάθε κύκλος ανοίγει και κλείνει. Έτσι και ο δικός μου, σε ό,τι αφορά στην ενεργό πολιτική που ξεκίνησε το 2019 σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.”

Σελίδες