Έξοδος

Μνήμες αναβίωσαν το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιουλίου 2024 στη Χορωδιακή Συνάντηση "Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο"!

Με ένα ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα από τους θεατές για τη συγκινητική εμφάνιση των μικρών χορευτών, "γράφτηκε" ο επίλογος της 5ης Συνάντησης Παιδικών και Εφηβικών Τμημάτων Παραδοσιακών Χορών, που διοργάνωσε το βράδυ της Κυριακής 30 Ιουνίου, στην πλατεία Κανάρη, η Ομάδα Έκφρασης Ελληνικού Πολιτισμού "Ιχνηλάτες"!

Το βράδυ της Τετάρτης (26/06), έγινε στην παραλία της Καβάλας, η αναπαράσταση της άφιξης του λόχου Θασίων εθελοντών, που συνέβαλαν καθοριστικά στην απελευθέρωση της Καβάλας στις 26 Ιουνίου του 1913.

Από τις 31 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου θα γίνουν στην Ξάνθη οι Γιορτές της παλιάς πόλης.

Το “2ο Tourism Festival” από τον Όμιλο Κουρτίδη θα αρχίσει την Πέμπτη 4 Ιουλίου και ολοκληρωθεί το Σάββατο 6 Ιουλίου. 

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η θεατρική παράσταση της Θασιακής Ένωσης Καβάλας "Παράδις έχουμ', όποιον θέλουμ' παίρνουμ'", που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιουνίου στο θεατράκι του Μεχμέτ Αλή, στο πλαίσιο των Ελευθερίων 2024!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Αράπης” Νικήσιανης, ενημέρωσε πως την Κυριακή 23 Ιουνίου στη Νικήσιανη, θα γίνει η “Ημέρα του Σαρμά”. Οι διοργανωτές ετοιμάζονται να κεράσουν νόστιμα σαρμαδάκια σε όποιον παρευρεθεί.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ποταμουδίων ενημέρωσε πως το καθιερωμένο καλοκαιρινό γλέντι του, θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου 22 Ιουνίου, στις 20:00 το απόγευμα στο Πάρκο Φαλήρου.

Εκδήλωση νεότητας διοργανώνει η ιερά Μητρόπολη Φίλιππων Νεαπόλεως και Θάσου στον αύλειο χώρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

Τη Τετάρτη 5 Ιουνίου, εγκαινιάσθηκε η έκθεση του Καβαλιώτη ζωγράφου, Θέμη Κελέκη. Η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας.

Με πρωτοβουλία της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τη συμμετοχή πολιτικών παραγόντων και εκπροσώπων εταιρειών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Lucy στην Καβάλα, ημερίδα για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουλίου 2024, παρουσίασαν το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Μαΐου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Καβάλας "Ο Ακρίτας", Αντώνης Μπερτζές. 

Ο Σύλλογος φίλων μουσικής Καβάλας, έδωσε συναυλία με αρχαίους ύμνους, βυζαντινές μελωδίες και δημοτικά τραγούδια.

Το πρωί της Κυριακής 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Ποντιακού συλλόγου Ζυγού Καβάλας "ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ" και τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων των Δήμων Καβάλας, Κεφαλαρίου και Νέστου, έγινε εκδήλωση με το έθιμο της αναπαράστασης ποντιακού γάμου.

Το Σάββατο 11 Μαΐου η πλατεία Ελευθερίας και γενικότερα η Καβάλα, ήταν γεμάτη με χορό, με τον Δήμο Καβάλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, να διοργανώνει τις “Χοροδράσεις”.

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας, κάνει κάλεσμα για την παρουσίαση του ανασκαφικού έργου του Στρατή Παπαδόπουλου, Δρος Αρχαιολογίας και Επίτιμου Διευθυντή Αρχαιοτήτων, με θέμα: «Η Πίστυρος του Αιγαίου. Μια αποικία με θέα στη μητρόπολη».

Στις 11 Μαΐου ο Δήμος Καβάλας, θα πραγματοποιήσει για μία ακόμη χρονιά τις “Χοροδράσεις”, σε συνεργασία με τις χορευτικές ομάδες των πολιτιστικών συλλόγων και τις σχολές χορού της πόλης. 

Από τις 25 έως τις 29 Απριλίου, θα γίνει στην Καβάλα το φεστιβάλ “Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία”.

Στις 24 Μαΐου θα γίνει μία ακόμη “Λευκή Νύχτα” από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας, θα δώσει ομιλία ο συγγραφέας και επιχειρηματίας, Στέφανος Ξενάκης. Η εκδήλωση θα έχει τίτλο “10 φωτογραφίες - 10 ιστορίες”.

Την Τετάρτη (03/04), έγινε συνάντηση και συζήτηση των διοργανωτών της Αλφαβητοπαρέλασης της Καβάλας, για την επόμενη παρέλαση που θα γίνει το 2025.

Σελίδες