γράφει ο

Ευριπίδης Ταρασίδης

 

Αυτή είναι η πρωθυπουργός της Φιλανδίας. Πριν μερικές βδομάδες, πήγε σε ένα ιδιωτικό πάρτυ, ήπιε, χόρεψε, έπαιξε, τραγούδησε κτλ. Η πρωθυπουργός είναι 36 χρόνων.

 

Τα σεμνότυφα ΜΜΕ-και τα γελοιωδέστατα ελληνικά της 108ης θέσης - ξεσπάθωσαν, θεωρώντας ότι μια τέτοια στάση δεν συνάδει με το αξίωμα.

 

Είναι τα ίδια ΜΜΕ και οι ίδιοι πολιτικοί χώροι που παροτρύνουν τους νέους να ασχοληθούν με την πολιτική, τοποθετούνται με κολακευτικά λόγια για τους νέους που βρίσκονται σε σημαντικά αξιώματα, τονίζουν την σημασία της παρουσίας τους στην πολιτική ζωή.

 

Όχι όμως όλο το πακέτο του νέου. Αποδεκτός νέος για το σύστημα είναι εκείνος με 30 μεταπτυχιακά, παντρεμένος, με οικογένεια, με γραβάτα, λευκά δόντια, εκκλησιαζόμενος, πιστός στην πατροπαράδοτη πολιτική συνθήκη της δηθενιάς. Βολικός είναι τελευταία και ο ομοφυλόφιλος νέος που "δεν προκαλεί και δεν μας νοιάζει τι κάνει στο κρεβάτι του".

 

Ο νέος πολιτικός μπορεί να παρακάμπτει τα μέτρα κατά της διασποράς του ιού, μπορεί να συμμετέχει παρατυπως σε επιχειρηματικές δραστηριότητες, μπορεί να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διαπλοκής, αρκεί να μην προκαλεί, δηλαδή να μην πίνει, να μην χορεύει, να μην κάνει χαζομάρες με φίλους. Να μην είναι νέος, τελικώς. Να μην είναι άνθρωπος.

Έτσι, όταν μια γυναίκα πρωθυπουργός παρταρει σε ιδιωτικό χώρο και το βίντεο από τις ιδιωτικές της στιγμές βγαίνει στην φορά, γίνεται αντικείμενο χλεύης, καθώς δεν ακολουθεί τα χρηστά ήθη των χαρτογιακάδων της νεαρής ηλικίας. Το γεγονός ότι το βίντεο διέρρευσε, περνά σε δεύτερη μοίρα. Όχι πως έκανε κάτι κακό βέβαια, αλλά οι αντοχές προσαρμόζονται.

 

Αναρωτιέμαι, πώς θα αντιδρούσαμε αν διέρρεε ένα βίντεο της πρωθυπουργού, σεξουαλικού περιεχομένου, με πάνω από δύο συμμετέχοντες, οι οποίοι ήταν μέρος της διαδικασίας με την θέλησή τους. Η απλά ένα βίντεο που φίλα με πάθος τον σύντροφο της. Ή μια φώτο που δείχνει το ολόσωμο τατουάζ της (δεν έχω ιδέα αν έχει τέτοιο).

 

Στο δια ταύτα: οι νέοι πρέπει να ασχολούμαστε με την πολιτική. Πρέπει να παρτάρουμε, να πίνουμε, να κάνουμε μαλακίες σε πάρτι. Οι σεμνοτυφίες της καθωσπρέπει νομενκλατούρας των γραβατομένων πάντα θα υπάρχουν. Ή θα πάρετε όλο το πακέτο ή τίποτα. Βασικά, δεν έχετε επιλογή: 

 

Θα υποστείτε την χαρά της ζωής. Ξύδι.