γράφει ο

Βύρων Β. Δημητριάδης

 

 

 

Ένας ακόμη χρόνος πέρασε γεμάτος με εικόνες φυσικών καταστροφών, με εικόνες ανθρώπινων απωλειών, με εικόνες κοινωνικού ζόφου -εικόνες που ως πτερύγια, λες, καρχαρίων μας περιτριγυρίζουν απειλητικά ενώ κολυμπάμε σε ωκεανούς δακρύων προσπαθώντας να συγκρατήσουμε τα κομμάτια μας.

 

Ωστόσο, είμαστε ελεύθεροι να υπακούμε. Ελεύθεροι να υπακούμε στην εντολή που μας δίνεται με τον πλέον αθόρυβο τρόπο: εξοικειωθείτε με αυτή την κανονικότητα πριν θυματοποιηθείτε από την ίδια την ανικανότητά σας να προσαρμοστείτε.

 

Όλο το 2023 “εξοικειωνόμαστε” με αλεπάλληλες καταστροφές και ανθρώπινες τραγωδίες πίσω από τις οποίες βρίσκονται πάντα οι στρατηγικές των εγκληματικών παραλείψεων του “Επιτελικού Κράτους” του κ. Μητσοτάκη(!) του οποίου η εικόνα (DOC 31/12 σελίδα 9) στην κηδεία του άτυχου ειδικού φρουρού (ενός ακόμη θύματος της οπαδικής-ναζιστικής βίας που διευθύνουν οι διαπλεκόμενοι ιδιοκτήτες ΠΑΕ που έχουν τη δυνατότητα να εισάγουν ναζιστικά “Τάγματα Εφόδου” -ας πούμε- από την Κροατία για να πραγματοποιήσουν παραδειγματικού τύπου δολοφονίες), έτσι όπως “στήθηκε” να παριστάνει την “Μεγάλη Παρασκευή”, θύμισε εκείνες τις ξεχωριστές “φάτσες” των καλογήρων που περιέγραψε ο Έκο και “έστησε” ο Ανό στο “Όνομα του Ρόδου”.

 

Πράγματι, μόνο ως Ιεροεξεταστής Βερνάρδος Γκι, θα μπορούσε να εμφανιστεί στην κηδεία του μέλους της στρατοποιημένης Ομάδας Κρούσης της ΕΛΑΣ ώστε να αναδείξει τον ιδιαίτερο ρόλο τους στην επιβολή της ναζιστικής αρχής του ελεύθερου να υπακούει ατόμου, συνεχίζοντας τη γραμμή του πατρός του: “Εσείς είστε το κράτος”.

 

-Έλα όμως που οι σωστοί, οι πραγματικοί αστυνομικοί, με τίποτα δεν θέλουν να είναι αυτοί το κράτος;!

 

Τα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά εμπλοκής “αστυνομικών” σε υποθέσεις πλειστηριασμών και εξώσεων και η γενική κατακραυγή -λέει το ρεπορτάζ- ανάγκασαν την ΠΟΑΣΥ να εκδώσει ανακοίνωση με αιχμές κατά του κ. Μητσοτάκη(!).

 

Η ΠΟΑΣΥ δηλώνει “...κάθετα αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια επιβολής πλειστηριασμών με άσκηση βίας...”...

 

Στην ανακοίνωση κάνει λόγο για “...αμφιβόλου νομιμότητας “άνωθεν εντολές”...” που οδηγούν σε “...αντιπαράθεση της αστυνομίας με την κοινωνία...”.

 

Ακόμη, επιτίθεται στους “...χρυσοκάνθαρους των funds που εισπράττουν...” βάζοντας μπροστά τους αστυνομικούς.

 

Καταλήγει με αιχμή στον κ. Μητσοτάκη(!) και τους αρμόδιους υπουργούς: “...Εάν τα funds και τα golden boys τους δεν ξέρουν να διαβάζουν τους Νόμους και τους Κανονισμούς που εφαρμόζονται στην ΕΛΑΣ, κάποιος πρέπει να τους τα μάθει...”.

 

Βέβαια, η ΠΟΑΣΥ μπορεί να λέει πως “...δεν υπηρετούμε κανέναν άλλο παρά μόνο τον Έλληνα Πολίτη και εκτελούμε νόμιμες εντολές...” (μεγάλη υπόθεση αυτή η θαρραλέα δήλωση), ωστόσο, στην πράξη, που ελέγχει ο νεοναζιστής Πρωθυπουργός, είναι κι αυτοί ελεύθεροι να υπακούν.

 

Διότι, φίλοι μου, ως τι θα πήγαινε στην κηδεία του 40χρονου εκπαιδευτή πιλότων της πολεμικής μας Αεροπορίας που πετούσε μ' ένα 65χρονο ιπτάμενο φέρετρο που ξεκολούσαν κομμάτια του κατά την πτήση;!

 

Δεν μπορούσε να τους πει ότι προτιμά να μοιράζει πλουσιοπάροχα τα χρήματα των δημόσιων ταμείων μόνο για να ισχυροποιήσει και να καθεστοποιήσει το “Επιτελικό”-βαθύ παρακράτος του από το να αγοράζει καινούργια εκπαιδευτικά, ότι προτιμά να “χαρτζιλικώνει” από το να ελέγχει τους καναλάρχες ιδιοκτήτες των ΠΑΕ- αυτά δεν γίνονται: η Δημοκρατία δεν λειτουργεί στην Οικονομία της Αγοράς.

 

Και η Δικαιοσύνη, η “ανεξάρτητη” Δικαιοσύνη τι λέει για όλα αυτά;

 

Αλοίμονο... “...Διανύουμε την εποχή του άκρατου “δικαιωματισμού”, χωρίς να υπολογίζονται οι αντίστοιχες υποχρεώσεις και τα καθήκοντα, που οφείλουμε να σεβόμαστε και να εκπληρώνουμε, με ήθος, πνευματική ποιότητα, διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, ταπεινότητα στη συμπεριφορά, προσήνεια, ευγένεια, απουσία εγωπάθειας και αλαζονείας...”!!!

 

Είναι το “μήνυμα” για τις γιορτές της Προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα που έχει ορκιστεί να υπηρετεί το Δίκαιο και τη Δικαιοσύνη όπως, εξάλλου, και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη που με την πραξικοπηματική παρέμβαση του Πρωθυπουργού θρονιάστηκαν σε αυτές τις θέσεις που, απ' ό,τι φαίνεται, θα απαξιώσουν ακόμη περισσότερο.

 

“...Ποιων τα δικαιώματα είναι υπερβάλλοντα; ...” αναρωτιέται η Ιωάννα Δρόσσου (ΕΠΟΧΗ 30/12) “...Των εργαζομένων; Των παιδιών; Των γυναικών; Των προσφύγων; Των ομοφυλόφιλων; Των φοιτητών; Των πολιτών; Των ανθρώπων ως σύνολο;...

 

Η δήλωση αυτή λησμονεί την ουσία της έννοιας “δικαίωμα” που είναι οι εγγυημένες ελευθερίες που βασίζονται στην αρχή του σεβασμού του ατόμου και της φύσης.

 

Αφήνεται να εννοηθεί επομένως ότι η ελευθερία μπορεί και να μην είναι οικουμενική. Να είναι προνόμιο. Και αυτό είναι πολύ μεγάλη οπισθοδρόμηση για τη Δικαιοσύνη και για τη χώρα...” κατέληξε η δική μας Ιωάννα που ως δημοσιογράφος σέβεται το λειτούργημά της σε αντίθεση με την άλλη Ιωάννα, την Κλάπα, που δεν σέβεται ούτε τον εαυτό της.

 

Όχι, η ελευθερία δεν είναι ούτε προνόμιο, είναι η ελευθερία να υπακούμε τον Φύρερ που αφού κατάργησε τα “δικαιώματα” στοχοποίησε και τον εσωτερικό εχθρό.

 

“...Ο δικαιωματισμός θα αποτελεί σύντομα παρελθόν και θα ορίζεται πια πολύ διαφορετικά το περιεχόμενο του Ευρωπαϊκού Νομικού Πολιτισμού...” απειλούσε τον λαό μας ο Μάκης Βορίδης τον Μάρτη του 2020.

 

“Άνθρωποι” σαν την Κλάπα και τον Βορίδη ψυχανεμίζονται εκείνη την περίοδο όπου ο γερμανός πολίτης είχε χάσει το “δικαίωμα” να έχει δικαιώματα και να θέτει σκοπούς.

 

“...Στο διάστημα της δωδεκαετής περιόδου που κατείχε την εξουσία στη Γερμανία, το ναζιστικό καθεστώς, το οποίο στην πράξη ήταν ανελεύθερο, ισχυριζόταν, με τις φωνές των νομικών και διανοούμενών του, ότι απέβλεπε στην υλοποίηση της “γερμανικής” ελευθερίας...

 

Αυτή η ελευθερία, ωστόσο, ήταν ένα αντιφατικό πρόσταγμα: το άτομο είναι ελεύθερο να υπακούει ελεύθερα στον τρόπο με τον οποίο θα φέρει εις πέρας την αποστολή που του αναθέτει η Fuhrung -κάτι σαν το “Επιτελικό κράτος”. Η μόνη ελευθερία έγκειται στην επιλογή των μέσων και όχι των σκοπών.. που πάντα καθορίζει ο Fuhrer...” γράφει ο Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και ειδικός στη Ναζιστική Πολιτική, Γιόαν Σαπουτό στο βιβλίο του “Ελεύθερος να Υπακούς -Το μάνατζμεντ από τον Ναζισμό μέχρι σήμερα”2020.

 

Νομιμοποιούμαι, νομίζω, να υποθέσω πως τόσο ο Βορίδης όσο και η Κλάπα ονειρεύονται την σύμπτυξη του “Επιτελικού κράτους” με το κόμμα της ΝΔ αλλά και της κοινωνίας υπό τον Fuhrer Μητσοτάκη που θα ομογενοποιήσει τον λαό σε φυλετική-ναζιστική βάση.

 

“...Η ειδική πολιτική διάκριση, στην οποία μπορούν να αναχθούν οι πολιτικές πράξεις και τα πολιτικά κίνητρα είναι η διάκριση Φίλου και Εχθρού... Όταν εντός ενός κράτους οι κομματικο-πολιτικές αντιθέσεις έχουν γίνει πλήρως “οι” πολιτικές αντιθέσεις, τότε έχει φτάσει κανείς στον ακρότατο βαθμό έντασης της “εσωτερικής πολιτικής”, δηλαδή οι ενδοκρατικές και όχι οι αφορούσες την εξωτερική πολιτική κατατάξεις σε Φίλους και Εχθρούς είναι καθοριστικές για την ένοπλη διένεξη...”, γράφει ο “Kronjurist” ο Νομικός του Ναζισμού Καρλ Σμιτ στο έργο του “Η Έννοια του Πολιτικού” -ναζιστικό δοκίμιο που, όπως τον συνέλαβε ο φακός, συνεχίζει να μελετά ο Βορίδης ακόμη και στα υπουργικά έδρανα του Κοινοβουλίου, του Ελληνικού Κοινοβουλίου και όχι της Ραϊχσταγκ.

 

Η “ένοπλη διένεξη”, όταν έχεις στη συσκευασία του ενός το “Επιτελικό κράτος” του κ. Μητσοτάκη(!) και το “βαθύ κράτος” της Δεξιάς που, ως γνωστόν, δεν αποναζιστικοποιήθηκε (στο κράτος κρύφτηκαν οι κάθε λογής γερμανοτσολιάδες μας) ποτέ, πιθανότατα θα είναι μονομερής με τα “Τάγματα Εφόδου” των Ειδικών φρουρών να συνεχίζουν να διαθέτουν πιστόλια που πυροβολούν στον “σταυρό” από μόνα τους... έτσι απλά... όταν αντιμετωπίζουν τον εσωτερικό εχθρό.

 

 

Υ.Γ. Ας μην κορoϊδευόμαστε.

 

Το νομοσχέδιο για εισαγωγή εργατικών χεριών μεταναστών είναι η σύγχρονη εκδοχή του                    σχεδίου εξόντωσης: “ARBEIT MACHT FREI