γράφει ο

Γιώργος Καρανίκας 

 

Προφανώς ο πρωθυπουργός βλέποντας τις δημοσκοπήσεις όπου βλέπει ότι τα ποσοστά της ΝΔ δεν ανακάμπτουν ώστε να μπορέσει με κάποιο κόλπο να κάνει εκλογές το Φθινόπωρο και μετά από σκέψη των επικοινωνιολόγων του είπε μια που τα κάναμε μούσκεμα με το fuel pass, το power pass και το fuell pass 2, αλλά και με την ανακύκλωση συσκευών δεν μένει τίποτε άλλο από το να στείλουμε τους ψηφοφόρους διακοπές μπας και αλλάξει το κλίμα!

 

Πήγε λοιπόν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Πρέβεζα, στη διάρκεια της περιοδείας του σε Αιτωλοακαρνανία, Πρέβεζα και Θεσπρωτία και ανακοίνωσε το φοβερό, ότι διπλασιάζονται τα κονδύλια του προγράμματος «Τουρισμός για όλους».

 

Θα δοθούν επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ, και ακόμη 200 χιλιάδες συμπολίτες μας θα μπορούν να κάνουν χρήση για να κάνουν τις διακοπές τους, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Και το τεκμηρίωσε: «Το βλέμμα μας βρίσκεται πάντα στους πιο αδύναμους. Η ΝΔ, η παράταξη που δεν έχει ταξικό πρόσημο, εργάζεται για την ευημερία όλων των Ελλήνων.

 

Στηρίξαμε την οικονομία, στη διάρκεια της πανδημίας αλλά και στην ενεργειακή κρίση”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Μητσοτάκη. “Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη” τόνισε ο πρωθυπουργός.

 

Καλώς έχει, αλλά οι υποχρεώσεις και η αφραγκία δεν μου επιτρέπουν να πάω ούτε μέχρι την Καλαμίτσα!

 

Φυσικά και στο επιτελείο του πρωθυπουργού υπάρχει πρόβλημα μεγάλο που θα πρέπει να λύσει μια και όλα συνηγορούν ότι είναι μακριά από αυτά τα μηνύματα που στέλνει ο λαός, μέσα από τις δημοσκοπήσεις και γενικότερα από την δεινή θέση που έχουν βρεθεί οι Έλληνες.

 

Για να πάμε διακοπές κύριε πρωθυπουργέ θα πρέπει να έχουμε και τα απαραίτητα και φυσικά το πρόγραμμα που έχει εξαγγελθεί «Τουρισμός για όλους», δεν βοηθά στο να ανταποκριθούμε…

 

Τα βίσματα που έρχονται από το Φθινόπωρο και μετά και τα όσα λέγονται δεν αφήνουν περιθώρια για τρέλες μια και θα κρυώσουμε, και ίσως να ξεμείνουμε από φως, νερό, τηλέφωνο!

 

Σε αυτή την τρέλα έχουμε και το φοβερό επιτελείο Ανδρουλάκη το οποίο νομίζει ότι τα αυγά τα αλωνίζουν.

Η μετάθεση του εκλογικού ορίζοντα προς το 2023 αλλά και η αυξανόμενη πίεση της Ν.Δ. έχει φέρει νέα δεδομένα για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν γνωρίζει ακόμη αν παραμένει σε εκλογική ετοιμότητα ενώ αναμένεται να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική του.

 

Η Χαριλάου Τρικούπη και η παρέα του Νίκου Ανδρουλάκη, έχει ως κυρίαρχη εκτίμηση ότι οι πρόωρες κάλπες θα αποτελούσαν ευνοϊκή συνθήκη, καθώς μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος (όπως προδιαγράφεται) ενέχει τον κίνδυνο να παγιωθεί ως κυρίαρχο το δίπολο κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ, συμπιέζοντας το δικό τους στρατόπεδο. Υπό αυτό το πρίσμα, τα αντισώματα που έτσι κι αλλιώς το ΠΑΣΟΚ καλούνταν να χτίσει θα πρέπει πλέον να είναι ακόμη πιο ισχυρά, μια και διαμορφώνεται ένας αγώνας δρόμου διαρκείας.

 

Η δεύτερη παράμετρος, δηλαδή η κλιμακούμενη πίεση εκ δεξιών, αναβίωσε με την περίπτωση της Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Για τη Χαρ. Τρικούπη, η κίνηση του πρωθυπουργού να επιλέξει την πράσινη πρώην υπουργό για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν είναι θέμα προσώπου, αλλά αποτελεί πτυχή μιας επαναλαμβανόμενης στρατηγικής από τον κ. Μητσοτάκη.

 

Στο ΠΑΣΟΚ, εν ολίγοις, βλέπουν μέσα από το πρίσμα και της συγκεκριμένης υπόθεσης πως το Μαξίμου επιχειρεί να διεμβολίσει τον χώρο του Κέντρου, καθώς θεωρεί ότι εκεί θα κριθεί το παιχνίδι της αυτοδυναμίας. Είναι δεδομένο συνεπώς ότι δεν θα στηρίξουν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο την υποψηφιότητα της πρώην βουλευτού τους.

Από ότι φαίνεται ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει να αντιμετωπίσει τους βαρώνους του κινήματος που ένα πράγμα έχουν στο μυαλό τους, κομμάτι από την νομή της εξουσίας.

 

Δεν υπάρχει πλεονέκτημα από έναν ΣΥΡΙΖΑ που ενώ είναι κατώτερος των περιστάσεων, διεμβολίζει το ΠΑΣΟΚ και στο φινάλε η άποψη του Ανδρουλάκη ότι ένα παρατεταμένο κλίμα σύγκρουσης μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ μπορεί εντέλει να αποδειχθεί πλεονέκτημα, εφόσον αναδείξει και πείσει –ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα– ότι διαθέτει μια στιβαρή εναλλακτική πρόταση, είναι …τρίχες!

 

Πάμε τώρα στην Κουμουνδούρου και στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις και ελπίζει ότι ένα κύμα θα σηκωθεί και θα παρασύρει τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ στην άκρη…

 

Άραγε υπάρχουν άνθρωποι δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα που να πιστεύουν κάτι τέτοιο;

 

Αν ναι, τότε κοιμούνται βαθιά και βλέπουν όνειρο καλοκαιρινής νύχτας που όταν γλυκάνει η Αυγή θα γίνει εφιάλτης!