εστίαση

Περίπου 9.000 ευρώ το 2021, 14.000 ευρώ το 2022 και 17.500 ευρώ το 2023 πλήρωσε κατά μέσο όρο για ρεύμα μια μικρομεσαία επιχείρηση εστίασης.

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την ανάλυση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για τον τζίρο στον κλάδο της Εστίασης στην Ελλάδα για το 3ο Τρίμηνο του 2023.

Το Επιμελητήριο Καβάλας θα διοργανώσει ενημερωτική ημερίδα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 17:30 το απόγευμα, στο καφέ Fragokota στη Νέα Πέραμο.

Μια από τις πιο όμορφες γωνιές της Ελευθερούπολης, μια εξαιρετική επιχείρηση που αυτά τα δύσκολα χρόνια προσέφερε εργασία σε πάνω από 200 κυρίως νέους ανθρώπους

«Όσοι σε σχετικούς ελέγχους θα βρεθούν να χρησιμοποιούν πλαστικά καλαμάκια θα κληθούν να πληρώσουν από 1.000 ευρώ», λέει στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος των καφεζυθοπωλών Καβάλας Γιώργος Βαφείδης.

Το κύμα της μεγάλης φυγής σαρώνει τουρισμό και εστίαση. Γιατί ξεμένουν από υπαλλήλους κλάδοι «κλειδιά» για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας; 

Χωρίς την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού εργαστηριακού τεστ θα έρχονται στην Ελλάδα οι ταξιδιώτες, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογ

Τέσσερις φίλοι που έγιναν συνέταιροι, με όραμα την αναβάθμιση του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα και τη δημιουργία ενός καλοκαιρινού comfy

Για απατεώνες που αισχροκερδούν σε βάρος των καταναλωτών κάνει λόγο ο πρόεδρος των καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης. «Έχει ξεφύγει η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα στην οικονομία» λέει στον KavalaNews 102,8 ο κ. Βαφείδης.

«Οι τιμές στην ταβέρνα έχουν αυξηθεί κατά 15% το τελευταίο διάστημα προκειμένου να μπορούν τα καταστήματα στην εστίαση να μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν», λέει στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος των εστιατόρων Καβάλας Μάκης Κωνσταντινίδης.

Ισχυρή ανάκαμψη εμφάνισαν μέσα στο δωδεκάμηνο του 2021 ο κλάδοι της παροχής καταλυμάτων και των υπηρεσιών εστίασης, ανακτώντας ένα μεγάλο μέρος το

Την άρση σειράς περιοριστικών μέτρων, όπως η αύξηση του αριθμού των φιλάθλων στο 50% της πληρότητας των γηπέδων

Άλλαξε το κλίμα στην εστίαση μετά την άρση του ωραρίου και της μουσικής, με κυρίαρχο ρόλο να παίζει ο καιρός, με την αγοραστική δύναμη του καταναλωτή όμως να συρρικνώνεται με τα υψηλά ενοίκια και την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους. 

Τη διατήρηση των υφιστάμενων μέτρων για τον κορωνοϊό, πλην μίας μικρής αλλαγής, εισηγείται η επιτροπή των ειδικών, η οποία συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης (9/2

Τη χαλάρωση των μέτρων που είχαν ληφθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων για τους χώρους εστίασης και διασκέδασης ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Υγείας, από τις 30 Ιανουαρίου, η εστίαση βγαίνει από το mute, αφού θα επιτρέπεται ξανά η μουσική.

Μετά από οκτώ χρόνια λειτουργίας στην εστίαση, ο Ανέστης Δημητριάδης έκλεισε το μαγαζί του (Κοκορίκο) στις αρχές της οδού Ομονοίας εξαιτίας των αυξήσεων τόσο στο ρεύμα όσο και στα ιλιγγιώδη ποσά που του ζήτησαν για ενοίκιο. 

Τα προβλήματα από την πανδημία του κορωνοϊού, η αύξηση στα ενοίκια που ζητούν οι ιδιοκτήτες αλλά το ενεργειακό κόστος οδηγούν επιχειρήσεις της Καβάλας σε λουκέτο. 

Τη δυνατότητα δημοσιοποίησης των εμπορικών επωνυμιών των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασπορά

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μο

"Παράθυρο" για νέα μέτρα σε ανεμβολίαστους άφησε το πρωί του Σαββάτου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας

Μέτρα στήριξης στον κλάδο της εστίασης ζητά με επιστολή της στην κυβέρνηση το Επιμελητήριο Καβάλας.

 

Κλειστά θα είναι την Τρίτη 16 νοεμβρίου τα κρεοπωλεία της Καβάλας μετά από απόφαση του Σωματείου Κρεοπωλών. Οι κρεοπώλες της Καβάλας συμπαραστέκονται στους επαγγελματίες της εστίασης οι οποίοι για αύριο έχουν εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. 

«Η εστίαση ζητά μέτρα στήριξης για την αποφυγή λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας» δήλωσε στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος των εστιατόρων Καβάλας Μάκης Κωνσταντινίδης, ενόψει της απεργίας που κήρυξε ο κλάδος για την Τρίτη (16/11). 

Σε 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων τους προχωρούν τα μέλη του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας την Τρίτη 16/11 και διαμαρτύρονται στην πλατεία Καπν

«Εργαλειοποιούν την εστίαση για να πιέσουν τον κόσμο να εμβολιαστεί», δήλωσε στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών νομού Καβάλας Γιώργος Βαφείδης σχολιάζοντας τα νέα μέτρα. 

Το Επιμελητήριο Καβάλας ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 4919/Β/24.10.2021 σχετικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στ

Αυξήσεις στα προϊόντα ψητοπωλείου αποφάσισαν οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες ψητοπωλείων της Καβάλας. Η αύξηση θα φτάσει περίπου στα 30 λεπτά του ευρώ, είπε στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του σωματείου εστιατόρων Καβάλας Μάκης Κωνσταντινίδης. 

Νέες ελευθερίες για πλήρως εμβολιασμένους ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σελίδες