Προς μερική χαλάρωση των μέτρων προσανατολίζεται η Επιτροπή των Ειδικών. Η εισήγηση θα αφορά στην απελευθέρωση της μουσικής στην εστίαση, αλλά τη διατήρηση του ωραρίου ως έχει (σ.σ.: ως τις 12) και μόνο για καθήμενους.

 

Όσον αφορά στην πληρότητα των θεατών στα γήπεδα, η Επιτροπή φέρεται να προτείνει την αύξηση στο 50%, από 10% που είναι σήμερα.

 

Παράλληλα δεκτή φαίνεται πως θα γίνει η εισήγηση για μικρή παράταση της ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού σε όσους δεν μπόρεσαν να κάνουν την ενισχυτική δόση.

 

Αναλυτικότερα, ενδεχόμενη απόφαση για παράταση της ισχύος των πιστοποιητικών για χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας εκτιμάται πως θα δώσει την δυνατότητα σε όσους δεν μπόρεσαν να κάνουν την ενισχυτική δόση λόγω κακοκαιρίας και βρίσκονται κοντά στη συμπλήρωση του 7ου από την έκδοση του πιστοποιητικού τους να τακτοποιήσουν τον προγραμματισμό του ραντεβού τους.

 

Υπενθυμίζεται ότι βήματα μερικής χαλάρωσης, όπως η επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και η άρση των περιορισμών στο ωράριο (κλείνουν τα μεσάνυχτα), είχαν τεθεί στο τραπέζι για την 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο το σενάριο αυτό παραμένει αβέβαιο. Και αυτό, αφενός διότι οι σκληροί δείκτες της πανδημίας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και αφετέρου κατεγράφη και «φρένο» στους εμβολιασμούς, απόρροια και της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών. 

 

Πηγή: kathimerini.gr