Κορωνοϊός

Στη διαγραφή προστίμων που επιβλήθηκαν σε όσους δεν είχαν κάνει τα εμβόλια του κορονοϊού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προχωρά το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο Παιδείας έστειλε εγκύκλιο σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα (8/1) και τα μέτρα προστασίας για τη μείωση μετάδοσης του κορωνοϊού και λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει σε χιλιάδες γονείς η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις γιορτές εξαιτίας της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων κoρωνοϊού αλλά και γρίπης που παρατηρείται στη χώρα μας.

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν 136 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 62 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

Αναβάλλεται η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου.

Χίλιες εξακόσιες τριάντα τρεις (1.633) αναφορές για πιθανές παρενέργειες των εμβολίων κατά της Covid-19 υποβλήθηκαν στη χώρα μας στο πλαίσιο του συστήματος φαρμακοεπαγρύπνησης.

Έναν Γολγοθά ζει από την περασμένη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ένα ζευγάρι στον Πρίνο της Θάσου που διαγνώστηκε με κορωνοϊό. 

Αλλάζει ο τρόπος που ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώνει πλέον τα κρούσματα κορωνοϊού, γρίπης, RSV αλλά και των αναπνευστικών ιών.

Ένας άνδρας γύρω 56 που νοσεί με κορωνοϊό διακομίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου διασωληνωμένος από το Νοσοκομείο Καβάλας στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. 

Γεμάτη ήταν χθες Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου η κλινική covid 19 του Νοσοκομείου Καβάλας. Νοσηλεύονταν 22 ασθενείς με κορωνοϊό ενώ τα κρεβάτια που διαθέτει η κλινική είναι 21.

Συνολικά 53.436 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν την εβδομάδα 24 με 30 Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Να μην κλείσει η κλινική covid - 19 του Νοσοκομείου Καβάλας που λειτουργεί στον 5ο όροφο αποφάσισαν η διοίκηση και οι γιατροί σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου. 

Το 63,2% των ανθρώπων με μακρόχρονη Covid-19 ή σχεδόν οι δύο στους τρεις είναι γυναίκες, σύμφωνα με μια παγκόσμια μελέτη, την πιο ολοκληρωμένη του είδους της μέχρι σήμερα.

Η πιθανότητα εμφάνισης μυοκαρδίτιδας - φλεγμονής του μυ της καρδιάς - μετά από την τρίτη ενισχυτική (αναμνηστική) δόση εμβολίου Pfizer-BioNTech κατά της Covid-19 παραμένει σπάνια.

Προαιρετική χρήση μάσκας στα σχολεία καθώς και την διενέργεια self test από τους μαθητές αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Πτωτική τάση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού σε Καβάλα και Θάσο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 22 Αυγούστου 2022 - 28 Αυγούστου 2022

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η διενέργεια self-test πριν την επιστροφή στις αίθουσες.

Στον χάρτη επίπτωσης των τελευταίων δύο εβδομάδων του ΕΟΔΥ που χρωματίζει την Ελλάδα με βάση τον αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, αποτυπώνονται και οι διαφορετικές ταχύτητες της αποκλιμάκωσης.

Την εβδομάδα 1 έως 7 Αυγούστου 314 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του κορωνοϊού στη χώρα.

Γέμισε ξανά η πρώτη κλινική covid στο Νοσοκομείο Καβάλας. «Επιστρέψαμε στον Φεβρουάριο», λένε οι γιατροί.

Ένα τρίχρονο κοριτσάκι που είχε διαγνωστεί θετικό στον κορωνοϊό, κατέληξε την Παρασκευή, έπειτα από σύντομη περίοδο νοσηλείας.

Συνολικά 122.230 κρούσματα κορωνοϊού την εβδομάδα από 25 Ιουλίου έως και 31 Ιουλίου και 355 θάνατοι. Μικρή αύξηση κρουσμάτων στην Καβάλα. 

Την προσοχή του κόσμου εφιστά με ανάρτησή του στο Facebook ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θωμάς Αγγελόπουλος με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί της Θάσου.

«Τις επόμενες ημέρες ίσως έχουμε το μέγιστο και θα κρατήσει μέχρι τέλη Ιουλίου. Τα πραγματικά κρούσματα είναι τρεις με τέσσερις φορές πάνω από τα επιβεβαιωμένα» λέει στον KavalaNews 102.8 ο γιατρός του νοσοκομείου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης.

Σε έλεγχο διαπιστώθηκε ότι παραβιάστηκαν οι διατάξεις των Υπουργικών Αποφάσεων περί επιβολής ανώτατης τιμής.

Σελίδες