Με πιο ήπια πρωτόκολλα αναμένεται να επιστρέψουν φέτος οι μαθητές στα θρανία. Σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό με αντικείμενο την οριστικοποίηση αυτών των πρωτοκόλλων ενόψει του ανοίγματος των σχολείων στις 12 Σεπτεμβρίου, με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να βρίσκονται σε συνεννόηση γνωστοποιώντας τη βούλησή τους να μην ληφθούν μη αναγκαία μέτρα ή μέτρα υποχρεωτικότητας.

 

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η διενέργεια self-test πριν την επιστροφή στις αίθουσες.

 

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη το μοντέλο των συνεχόμενων τεστ έχει πλέον παρέλθει οριστικά καθώς καθώς «έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού» οπότε δεν έχουν το νόημα που είχαν την προηγούμενη περίοδο της πανδημίας και εκτιμάται ότι πρέπει να είναι πλέον στοχευμένα.

 

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας τα υπουργεία κινούνται προς την κατεύθυνση της σύστασης, σημειώνοντας πως η πανδημία παραμένει ένα δυναμικό φαινόμενο, ως εκ τούτου αν χρειαστεί θα υπάρξουν αναπροσαρμογές. «Θέλουμε τα παιδιά που θα γυρίσουν στα σχολεία να βρίσκονται πολύ κοντά στην κανονικότητα» δηλώνουν.

 

Πηγή ΕΡΤ