Σχολεία

Την Παρασκευή (17/03) ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταστέγασης του Γυμνασίου - Λυκείου Κρηνίδων, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών της ενεργειακής αναβάθμισης του. 

Η ασφάλεια, η υγεία και η σωματική και ψυχική ακεραιότητα των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη και πρέπει να διασφαλίζεται με κάθε μέσο ως απώτερος σκοπός λέει η ένωση γονέων.

Από τις 27 έως τις 3 Μαρτίου, 2 μαθητές και 2 συνοδοί καθηγητές από το 2ο ΕΠΑΛ Καβάλας ταξίδεψαν στο Parede της Πορτογαλίας προκειμένου να εκπροσωπήσουν το σχολείο στην 4η Διακρατική συνάντηση με συμμετοχή μαθητών με πρόγραμμα Erasmus με τίτλο “Πλαστικά στη θάλασσα ή θάλασσα από πλαστικά;”

Οι μαθητικοί σκακιστικοί αγώνες, με συμμετοχές μαθητών από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Καβάλας θα διεξαχθούν το διήμερο 18 και 19 Μαρτίου.

Αποκριάτικη ποδηλατάδα διοργανώνουν Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων της Θάσου την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου

Σε ανακοίνωση της η “Λαϊκή Συσπείρωση” Θάσου θέτει ερωτήματα προς τη διοίκηση του Δήμου Θάσου, για το αν έχει προβεί σε ενέργειες ή προτίθεται να προβεί για τον προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων του νησιού αλλά και πιο συγκεκριμένα των σχολικών μονάδων που έχει στην ευθύνη της, αναφέροντας πως τα σχολικά συγκροτήματα είναι “γερασμένα”.

Μετά από πρόσκληση των καθηγητών του Γυμνασίου Ποδοχωρίου του Δήμου Παγγαίου, ο ζωγράφος Γιάννης Κανίογλου μαζί με τους καθηγητές και τους μαθητές ζωγράφισε τον τοίχο της εισόδου του σχολείου, έχοντας ως θέμα την μουσική.

Οι μαθητές του Μουσικού σχολείου Καβάλας συνεχίζουν τα ταξίδια τους στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus «Let΄s sing together». Η 4η συνάντηση του προγράμματος έγινε στην πόλη Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Η Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων Καβάλας, είχε μεταξύ άλλων συναντήσεις με το δήμαρχο Καβάλας και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, συζητώντας τις θέσεις και τα αιτήματα των συλλόγων.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (06/02) ολοκληρώθηκε η μεταφορά 6 σχολικών αιθουσών-κοντέινερς σε Λυδία και Αμυγδαλεώνα. Εκεί θα φιλοξενηθούν οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων, μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του σχολικού συγκροτήματος των Κρηνίδων.

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Καβάλας ενημέρωσε πως τοποθετήθηκαν νέα ερμάρια στο σχολείο για τους μαθητές

Με στόχο την απομάκρυνση από την αποστήθιση και την ενίσχυση της κριτικής σκέψης, το υπουργείο Παιδείας έχει αρχίσει τις διαδικασίες υλοποίησης του πολλαπλού βιβλίου.

Κανονικά θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, όπως διεμήνυσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Παρανοήσεις από μαθητές και φοιτητές διαφορετικών ηλικιών, σχετικά με διάφορες πτυχές της ανθρώπινης αναπαραγωγής

Ο Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Καβάλας Δημήτρης Λυμπεράκης, με κείμενο του, τονίζει πως ένα σύγχρονο σχολείο αποτελεί τον δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στην κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα και πως η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να έχει πιο ενεργό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Διαβεβαιώσεις ότι η διαδικασία αξιολόγησης στην Εκπαίδευση πραγματοποιείται κανονικά, παρείχε το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Υπεγράφη και αποστέλλεται προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο η Φ.251/140232/A5/11-11-2022 Υπουργική Απόφαση

Ξεκινά ο σχολικός μαραθώνιος “Πάμε Ανακύκλωση” στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια του Δήμου Καβάλας.

Η ΕΛΜΕ Καβάλας επαναφέρει το παλιό αίτημα για εισαγωγή ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία... 

Αναφορικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου για τα Σχολεία της Θάσου ο Δήμος της Θάσου διευκρινίζει:

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων θα μπουν φέτος στη διαδικασία να παίξουν ένα πολύ παλιό και δημοφιλές παιχνίδι και να βάλουν τη φαντασία τους να δουλέψει...

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα άρχισε η νέα σχολική χρονιά για τα δημοτικά σχολεία του νομού Καβάλας, σύμφωνα με τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Αθανασία Γαϊτανίδου

Πρώτο κουδούνι με τον καθιερωμένο αγιασμό για τους μαθητές του Νομού Καβάλας τη Δευτέρα 12 Σεπτε

Προαιρετική χρήση μάσκας στα σχολεία καθώς και την διενέργεια self test από τους μαθητές αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η διενέργεια self-test πριν την επιστροφή στις αίθουσες.

Δείτε τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) που θα εφαρμόσουν πιλοτικά το σχολικό έτος 2022-23 το νέο πρόγραμμα ολοήμερου μέχρι τις 5:30 μμ (αντί 4 μμ που ίσχυε μέχρι σήμερα). 

Σελίδες