Σχολεία

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας της έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας.

Σε κοινό ψήφισμα καλεί η Ομοσπονδία Γονέων ΑΜΘ τους φορείς της Καβάλας, ενάντια στην υποβάθμιση των σχολείων του Νομού.

Στην πρόθεση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας για συγχωνεύσεις τμημάτων της Α και Β δημοτικού που αριθμούν λιγότερους από 25 μαθητές, αντιδρά η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜΘ.

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα

Στις 6 Απριλίου ξεκινάει το 35ο Σχολικό Πρωτάθλημα Μίνι Μπάσκετ Δημοτικών Σχολείων Δήμου Καβάλας

Ανακοίνωση για τα φαινόμενα βίας στα σχολεία εξέδωσε το ΔΣ της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Καβάλας.

Ο Χάρης Θεοχαρίδης, εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής στο Γυμνάσιο Λιμένα στη Θάσο, κάνει το δικό του σχόλιο για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, δείχνοντας την αντίθεση του με την κατάργηση της συγκεκριμένης αργίας.

Ο δήμαρχος Θάσου αποφάσισε λόγω κακοκαιρίας, να μην λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες Θεολόγου-Ποτού την Τετάρτη (10/01).

Το υπουργείο Παιδείας έστειλε εγκύκλιο σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα (8/1) και τα μέτρα προστασίας για τη μείωση μετάδοσης του κορωνοϊού και λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει σε χιλιάδες γονείς η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις γιορτές εξαιτίας της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων κoρωνοϊού αλλά και γρίπης που παρατηρείται στη χώρα μας.

Τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τη μαθητική κοινότητα από τις ελλείψεις στις κτιριακές υποδομές των σχολικών μονάδων αλλά και την αδυναμία του Δήμου Καβάλας να ανταποκριθεί άμεσα στα αιτήματα της σχολικής επιτροπής επισημαίνει η ΕΛΜΕ Καβάλας. 

Το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, οργάνωσε και υλοποίησε βιωματικό σεμινάριο, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και στήριξη των γονέων ώστε να κατανοήσουν τις ψυχολογικές ανάγκες και τα συναισθήματα των παιδιών τους.

Το πρωί της Πέμπτης (30/11), μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, προχώρησαν σε μουσική διαμαρτυρία. Έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης με πανό και συνθήματα.

Οι μαθητές και οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Χρυσούπολης σχημάτισαν με δεκάδες τσάντες το σήμα της ειρήνης, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα υπέρ της ειρήνης μεταξύ των λαών.

Η 4η Ένωση Τελωνειακών Υπαλλήλων ΑΜΘ, με τις από 19 Σεπτεμβρίου 2023 και 1 Νοεμβρίου 2023 συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της, αποφάσισε τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας για την ενίσχυση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης Λάρισας και του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας Έβρου. 

Συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο της Καβάλας θα πραγματοποιήσουν οι σχολικοί τροχονόμοι της Καβάλας την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας, συναντήθηκε με τους βουλευτές Καβάλας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιάννη Πασχαλίδη. Συζητήθηκαν τα προβλήματα των σχολείων.

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια πορεία στους δρόμους της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 5 Νοεμβρίου 2023.

Την τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε θέσεις Υποδιευθυντών/Υποδιευθυντριών Σχολικών Μονάδων και Εργαστηριακού Κέντρου και Υπευθύνων Τομέων Εργαστηριακού Κέντρου ανακοίνωσε η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Καβάλα και Θάσο, ενόψει των επαναληπτικών περιφερειακών στο νομό και των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Καβάλας. 

Αλλαγές φέρνουν στο σχολικό πρόγραμμα οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 που διεξάγονται στις 8 και τις 15 Οκτωβρίου.

“Την ώρα που, στις καθημερινές επισκέψεις μας στα χωριά του Δήμου Παγγαίου, μαθαίνουμε ότι πολλά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία ξεκίνησαν την σχολική τους χρόνια, χωρίς να έχουν καν τα βασικά, όπως το τηλέφωνο και η σύνδεση σε διαδίκτυο, κυκλοφορεί ανάρτηση ότι ο δήμος μας 'χαίρει επενδύσεων' άνω των 16 εκ. ευρώ – κι αυτά μόνο για την Παιδεία”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της, η υποψήφια δήμαρχος Παγγαίου, Μαρία Βαρύτη.

Την αντίδραση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος προκάλεσε η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα την οποία φέτος δεν θα τιμηθεί η εξέγερση του Πολυτεχνείου σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Στον KavalaNews 102,8 και στον Ευριπίδη Ταρασίδη μίλησε η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Καβάλας Αθανασία Γαϊτανίδου, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 

Με ανακοίνωση της η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ενημέρωσε πως η μεταφορά των μαθητών όλων των βαθμίδων προς τα σχολεία τους θα είναι δωρεάν από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η σχολική περίοδος αρχίζει με την Energean να υλοποιεί την πρωτοβουλία της «Επιστροφή Στα θρανία – Back to school», μοίρασε δωροεπιταγές για την προμήθεια σχολικών ειδών σε μαθητές και μαθήτριες στην Καβάλα, τη Θάσο και τη Ζίτσα Ιωαννίνων.

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, ενημερώνει για τις εργασίες που έγιναν το τελευταίο διάστημα και κατασκευάστηκε ράμπα για πρόσβαση ΑμεΑ στην είσοδο του σχολείου, ενώ παράλληλα βάφτηκαν οι αίθουσες για τη νέα σχολική χρονιά.

"Τη φετινή σχολική χρονιά οι εγγραφές στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο είναι αυξημένες, με αποτέλεσμα οι διδακτικοί χώροι να μην επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες, γονείς του σχολείου δήλωσαν ότι λύση στο πρόβλημα θα δοθεί με την τοποθέτηση κοντέινερ, θεωρούμε ότι ούτε καν σαν σκέψη μπορεί να σταθεί μια τέτοια λύση", αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας.

Σελίδες