Τα προβλήματα από την πανδημία του κορωνοϊού, η αύξηση στα ενοίκια που ζητούν οι ιδιοκτήτες αλλά το ενεργειακό κόστος οδηγούν επιχειρήσεις της Καβάλας σε λουκέτο

 

Μία τέτοια περίπτωση είναι «το Στέκι της Νένας», το εστιατόριο που μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας στο κέντρο της Καβάλας κατεβάζει οριστικά ρολά. 

 

«Είμαστε ένα χειμωνιάτικο μαγαζί. Είναι ο τρίτος χειμώνας που η πελατεία μειώνεται. Παρόλο που πρόκειται για ένα κατάστημα που δεν χρωστάει τίποτα και θέλαμε να το διατηρήσουμε ζητήσαμε από τους ιδιοκτήτες να μας βοηθήσουν, να κατεβάσουν το ενοίκιο. Ήταν όμως λες και πέσαμε σε τοίχο με 100 χιλιόμετρα. Δεν θέλησαν να προχωρήσουν σε κάποια μείωση. Δεν μας βοήθησαν. Μέσα σε όλα ζητάνε και αύξηση», λέει ο επιχειρηματίας στον KavalaNews 102.8, Γιάννης Μηλιάτης

 

«Από τη μία στιγμή στην άλλη κάποιοι θα βρεθούν στο δρόμο. Από εκεί που είχαν τις επιχειρήσεις τους θα πάνε κάπου υπάλληλοί με 400-500 ευρώ κι αν θα βρουν δουλειά» συμπληρώνει.  

 

Τονίζει επίσης ότι το κόστος της ενέργειας είναι τεράστιο και με διπλάσιους λογαριασμού.  

 

Σχετικά με τις επιδοτήσεις που έλαβαν επιχειρήσεις της εστίασης είπε ότι κάποια μαγαζιά πήραν αρκετά χρήματα αλλά η πλειονότητα ενισχύθηκε τόσο ώστε απλά να επιβιώσει. 

 

«Δεν υπάρχει κλάδος που να χτυπήθηκε περισσότερο», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

 

Ακούστε όσα δηλώνει ο κ. Μηλιάτης στον KavalaNews 102.8: