Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την ανάλυση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για τον τζίρο στον κλάδο της Εστίασης στην Ελλάδα για το 3ο Τρίμηνο του 2023.

 

Αναλύοντας τα έσοδα των περισσότερων από 3 δις ευρώ των επιχειρήσεων της εστίασης σε όλη την ελληνική επικράτεια για το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2023, παρατηρούμε ότι σημειώνεται αύξηση στην πλειοψηφία των περιοχών της Ελλάδας σε ετήσια βάση.

 

Οι περιοχές της Ρόδου και της Μυκόνου αποτελούν κάποιες από τις εξαιρέσεις σε αυτή την αυξητική τάση, καθώς και οι δύο προορισμοί καταγράφουν μείωση στον τζίρο των επιχειρήσεών εστίασης τους κατά το εξεταζόμενο διάστημα.

 

 

Οι τοπ περιοχές της Βόρειας Ελλάδας στην αύξηση τζίρου στην εστίαση ήταν η Καβάλα και η Θάσος, ξεπερνώντας και οι δύο το 20%.

 

Οι περιοχές της Ελλάδας με τις καλύτερες και χειρότερες επιδόσεις για το Γ’ Τρίμηνο 2023 στην Εστίαση (σε ετήσια βάση)

 

Μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση του τζίρου για την περίοδο Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2023 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2022:

 

Κάλυμνος +28%, Θάσος +25%, Λέσβος +23%, Καβάλα +20%, Ζάκυνθος +19%

 

Μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση του τζίρου για την περίοδο Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2023 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2022:

 

Τρίκαλα -7%, Φλώρινα -7%, Κέα/ Κύθνος -6%, Ξάνθη – 5%, Πέλλα – 4%

 

Σχετικά με την έρευνα

 

Η συγκεκριμένη έρευνα της Tourix αποτελεί τμήμα των εργαλείων Επιχειρηματικής Ευφυΐας (Business Intelligence) για αξιοποίηση και ανάλυση δεδομένων με σκοπό την εξαγωγή συμπερασμάτων για την εστίαση στην ελληνική αγορά.

 

(Πηγή: GR TIMES)