Τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, και ειδικά των δικυκλιστών, κρούει δημόσια ο Χρήστος Ζαχόπουλος, αναδεικνύοντας τις παγίδες θανάτου που κρύβουν τα εργοτάξια.

 

Με νωπές ακόμα τις μνήμες από τον τραγικό χαμό του νεαρού ποδοσφαιριστή στο γήπεδο της Παναγίας στη Θάσο, μια νέα δημόσια παρέμβαση έρχεται να θέσει προ των ευθυνών τους όσους εκτελούν έργα στο οδικό δίκτυο στο Παληό Καβάλας. Μέσα από ανάρτησή του με σχετική φωτογραφία, ο κ. Ζαχόπουλος στηλιτεύει την επικίνδυνη πρακτική να αφήνονται εκτεθειμένες σιδερένιες βέργες δίπλα ακριβώς στο οδόστρωμα.

 

Ο ίδιος παρομοιάζει τα δομικά αυτά υλικά με πραγματικά ακόντια, υπογραμμίζοντας τον θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει οποιοσδήποτε οδηγός μηχανής σε περίπτωση πτώσης ή τροχαίου ατυχήματος. 

 

Παράλληλα, ασκεί έντονη κριτική στους αρμόδιους κατασκευής για τη μη τήρηση των προβλεπόμενων προδιαγραφών ασφαλείας, εκφράζοντας την αγωνία πως η συνεχιζόμενη αδιαφορία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ένα νέο μοιραίο περιστατικό, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να αναδείξουν το πρόβλημα.

 

Η σχετική ανάρτηση αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή τον άδικο θάνατο του νεαρού ποδοσφαιριστή στο γήπεδο της Παναγίας Θάσου πριν από λίγο καιρό, ανεβάζω μια εικόνα γνώριμη σε όλους μας, αφού τη συναντάμε σχεδόν σε κάθε έργο στους ελληνικούς δρόμους: σιδερένιες βέργες εκτεθειμένες δίπλα στο κατάστρωμα του δρόμου.

 

Αναρωτήθηκε άραγε κάποιος από τους υπεύθυνους εκτέλεσης του έργου τι θα συμβεί αν ένας οδηγός μηχανής πέσει πάνω σε αυτά τα σιδερένια «ακόντια»; Όταν θα ανακαλύψουμε ότι δεν τηρούνταν οι προδιαγραφές ασφαλείας, το μοιραίο θα έχει ήδη συμβεί.

 

Κοινοποιήστε μήπως και συγκινηθεί κάποιος.»