

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις επιπτώσεις από τη σχεδιαζόμενη γεωλογική αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα (CO₂) στα εξαντλημένα κοιτάσματα του Πρίνου, διοργανώνουν την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 18:30, στο καφέ «ΕΔΕΜ» στη Νέα Πέραμο η Πρωτοβουλία Kavala STOP CO2 και ο Νησιωτικός Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος Θάσου.
Ομιλητές της συνάντησης θα είναι ο Γαβριήλ Παπασαράντης, μέλος της Κίνησης για την Προστασία των Νηρίδων, και ο Λάζαρος Βασιλειάδης, δρ. Πολιτικός Μηχανικός και πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η σφαιρική ενημέρωση και η δημόσια συζήτηση για το τι σημαίνει η υλοποίηση του έργου για το θαλάσσιο περιβάλλον, την τοπική οικονομία και το μέλλον της περιοχής. Οι διοργανωτές απευθύνουν ευρύ κάλεσμα συμμετοχής σε όλα τα αλιευτικά σωματεία και τους συνεταιρισμούς επαγγελματιών ψαράδων του Θρακικού Πελάγους, καθώς και σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημονικούς, παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και συντονισμός κοινών θεσμικών ενεργειών.