Θάσος

Λίγο πριν το τέλος της φετινής σεζόν και ερχόμενοι από ένα δυνατό ακτοπλοϊκό καλοκαίρι, οι εργασίες για τον ερχομό της νέας εταιρείας στην πορθμειακή γραμμή της Θάσου είναι εντατικές. Τα δύο πανέμορφα πλοία που θα την στελεχώσουν είναι τα “ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΦΙΑ Κ” και “”ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ” για λογαριασμό της νεοσύστατης THASSOS SEAWAYS ιδιοκτησίας Καρνέζη.

Η διοργάνωση των αγώνων αποφάσισε την αναβολή των αγώνων για τον Οκτώβριο του 2023 αντί για τον Δεκέμβριο του 2022.

Στη συνάντηση που είχε η αντιπεριφερειάρχης Διεθνών σχέσεων και Ευρ. Προγραμμάτων Μαρία Πολυμέρου με τον δήμαρχο Θάσου κ. Κυριακίδη, προέκυψε μεταξύ άλλων η διοργάνωση ενός φεστιβάλ τένις στο νησί.

Ενθουσίασε το κοινό της Θάσου η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου η οποία το βράδυ της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου στο Καλογερικό του Λιμένα.

Σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, υπογράφηκε από το Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και την κα. Τσιμπώνη Χρυσούλα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί για τη ΔΕΥΑΘ που επιχείρησε να διακόψει την λειτουργία της γεώτρησης Παυλάκη.

Καμία υποχρέωση από τον νόμο δεν έχουν οι πλοιοκτήτριες εταιρίες να εκτελούν βάρδιες επιφυλακής για τις διακομιδές ασθενών από το Κέντρο Υγείας της Θάσου στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Νερό από τις εγκαταστάσεις του Νερόμυλου αναγκάστηκε να πάρει ο ένας και μοναδικός φούρνος στο Θεολόγο της Θάσου το πρωί της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου για να ζυμώσει ψωμί λόγω προβλημάτων στην ύδρευση του χωριού.

Την Πέμπτη 24 Νοέμβρη κλιμάκιο της ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Διονύση Κλάδη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΕΠ ΑΜΘ, πραγματοποίησε συναντήσεις με εργαζόμενους και φορείς της Θάσου.

Η ΔΗ.ΚΕ.Θ. και ο Δήμος Θάσου προσκαλούν όλα τα παιδιά να ζωγραφίσουν την Χριστουγεννιάτικη κάρτα της Θάσου.

Συνεχίζονται οι εργασίες από την αντιπεριφέρεια Καβάλας για τη δημιουργία νέων κυκλικών κόμβων σε Παναγία και Ποταμιά στη Θάσο.

Σήμερα, Πέμπτη (24/11) πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και αντιπροσωπείας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 12/11, με βροχερό καιρό αλλά και με τον κατάλληλο εξοπλισμό, 12 μέλη του ΘΑΣ.Ο.Σ ξεκίνησαν μια περιπετειώδη ανάβαση από το χωριό της Ποταμιάς

Ερώτηση εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, οριστικοποιήθηκε η μελέτη της σήμανσης των μονοπατιών, που συνδέουν την Ποταμιά με το Υψάριο, τα Κοίνυρα, το Θεολόγο, και την Παναγία.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση για την απόπειρα διακοπής της λειτουργίας της γεώτρησης Παυλάκη, από την ΔΕΥΑ Θάσου. 

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική θασιακή κίνηση-πάμε μαζί.

Ένας Γερμανός και μια Γαλλίδα έφτασαν στη Θάσο… με τα γαϊδουράκια τους και σκοπεύουν να μείνουν μόνιμα.

Η δημοτική σκηνή Λιμεναρίων Θάσου το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο στο κοινό της Καβάλας στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου με πρωτοβουλία της Θασιακής Ένωσης Καβάλας.

Το καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα και τα δελφίνια που πλατσούριζαν στη θάλασσα των Λιμεναρίων Θάσου

Μέλη του Thassos paths έκαναν μελέτη και χιλιομετρική καταγραφή της διαδρομής Ποταμιάς (κέντρο) - Αι Λιά Θεολόγου, μέσω της πανωθνής βρύσης.

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός και στο νομό Καβάλας τις επόμενες ημέρες.  Κύρια χαρακτηριστικά οι τοπικές βροχές που σταδιακά θα γενικευθούν και οι άνεμοι που θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις.

Μέσα στο ασθενοφόρο την ώρα της διακομιδής από τη Θάσο στο Νοσοκομείο Καβάλας της ετοιμόγεννης μητέρας γεννήθηκε ένα κοριτσάκι το πρωί του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου.

Δύο παράξενοι ταξιδιώτες, σαν από άλλη εποχή, έφτασαν το μεσημέρι της Παρασκευής (18-11-22) στο Λιμένα της Θάσου με δύο φορτωμένα γαϊδουράκια και όλη τη πραμάτεια τους.

Το Γυμνάσιο Λιμένα Θάσου, συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ (Δράση ΚΑ2: Στρατηγικές Σύμπραξης στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης)

Τη γιορτή τού Αγίου Μαρτίνου ή του Σανκτ Μάρτιν γιόρτασαν την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και οι μαθητές του φροντιστηρίου Γερμανικής Γλώσσας της Ζωής Μερτεβεντζή στα Λιμενάρια της Θάσου.

Ανακοίνωση Δημοσίευσης στο ΦΕΚ της απόφασης κύρωσης (άρθρο 17 του ν.3889/2010) του Δασικού Χάρτη των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων των Δήμων Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου και Θάσου.

Σελίδες