Την άρση σειράς περιοριστικών μέτρων, όπως η αύξηση του αριθμού των φιλάθλων στο 50% της πληρότητας των γηπέδων αλλά και η επανεκκίνηση των σχολικών εκδρομών αποφάσισε να εισηγηθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων η οποία συνεδριάζει από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (16/2).

 

Πολύ πιθανόν να εισηγηθεί και την παρουσία ορθίων θαμώνων στα μπαρ.

 

Σύμφωνα με το news247, η επιτροπή διαβλέποντας ότι παγιώνεται η πτωτική τάση της πανδημίας στη χώρα μας, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού παραμένει σε σχετικά υψηλό επίπεδο και ότι υποχωρούν σημαντικά και οι σκληροί δείκτες, είδε θετικά τα νέα ανοίγματα της κοινωνίας.

 

Τα βασικά θέματα της συνεδρίασης ήταν η δυνατότητα αύξησης των ατόμων στην εστίαση και δη των όρθιων θαμώνων σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης, η αύξηση του ποσοστού των φιλάθλων στα γήπεδα σε επίπεδο άνω του 10%, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, η διοργάνωση των συνεδρίων δια ζώσης και οι σχολικές εκδρομές.

 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, και όπως αποτυπώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της υποεπιτροπής των επιδημιολόγων, θεωρείται σχετικά αισιόδοξο το γεγονός ότι αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει έναν ταχύτερο ρυθμό μείωσης. Χθες οι διασωληνωμένοι ανέρχονταν σε 489 ενώ διαρκώς μειούμενες είναι και οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία.