Πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία την  Κυριακή  19/5/2019 η  ετήσια τελετή  βράβευσης των  μαθητών που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, «ΘΑΛΗΣ» και«ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ».Βραβεύτηκαν 35 μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια  της ΠΕ  Καβάλας, δύο από τους οποίους διαγωνίστηκαν  στην Εθνική  Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ».

 

 

Να σημειώσουμε ότι οι διαγωνισμοί της ΕΜΕ αποτελούν ένα καταξιωμένο θεσμό από τον οποίο επιλέγονται οι άριστοι και διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο από τα κατά τόπους παραρτήματα. Στους διαγωνισμούς αυτούς παίρνουν μέρος τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά και με τη συμμετοχή τους ιεραρχικά στις τρείς φάσεις «Θαλής», «Ευκλείδης» και «Αρχιμήδης», επιλέγονται και συγκροτούνται οι εθνικές ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στις Ολυμπιάδες και Βαλκανιάδες Μαθηματικών.

 

 

 

Η εκδήλωση Ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό  από τον πρόεδρο του Παραρτήματος κ. Β. Τσιάντου ,ακολούθησε  μια μουσική παρουσίαση από  το Σύνολο Κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, που  πρόσφατα απέσπασε το 1οΒραβείο στο  φεστιβάλ   Κιθάρας στην Κομοτηνή υπό τη Διεύθυνση του  κ. Αναστασίου Δέλιου.

 

 

Στη συνέχεια είχαμε την πολύ ενδιαφέρουσα  ομιλία  του επίτιμου  προέδρου  του παραρτήματος  και μέλους  του  ΔΣ κ. Θεόδωρου Βεργίδη  με  θέμα: « Ιστορία Μυθολογία  και  στο βάθος ….Μαθηματικά .Το  ισοπεριμετρικό  πρόβλημα της  Διδούς » ,που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον   του κοινού.

                                                  

 

 Τέλος  ακολούθησε η βράβευση των μαθητών και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά με την ευχή να έχουμε περισσότερες και μεγαλύτερες επιτυχίες.

 

 

Μας τίμησαν  με την  παρουσία τους οι Βουλευτές κ. Ν. Παναγιωτόπουλος και  Δ. Εμμανουηλίδης, ο  Αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Μαρκόπουλος , εκπρόσωπος  του   του Διεθνούς Πανεπιστημίου ( πρώην ΤΕΙ ΑΜΘ)   κ. Α. Χριστοφορίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου φροντιστών  κ. Α.Μυστακίδης , διευθυντές  σχολείων , καθηγητές  γονείς και μαθητές.

 

Για τη ΔΕ Του παραρτήματος Καβάλας της ΕΜΕ

                 Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γραμματέας

               Βασίλειος Τσιάντος                                                              Θωμάς  Παπαντωνίου   

       .