«Βαθιά ανάσα» φαίνεται ότι παίrνει το νοσοκομείο Καβάλας μετά την αποκλιμάκωση που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στα κρούσματα κορωνοϊού. Την ίδια ώρα υπάρχουν ακυρώσεις για τα εμβόλια με το σκεύασμα της AstraZeneca μετά τα περιστατικά θρομβώσεων στην χώρα, ενώ επανέρχεται το εμβόλιο της Johnson&Johnson. Επίσης άνοιξαν τα πρωϊνά και απογευματινά ιατρεία (δες ΕΔΩ) με τα ραντεβού να κλείνονται μόνο διαδικτυακά.  

 

Δύο μέρες χωρίς εισαγωγή 

 

Οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται την Τετάρτη (2/6) στην κλινική covid του Νοσοκομείου Καβάλας είναι 16 κι ένας ασθενής νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι 9 προέρχονται από το νομό Δράμας

 

Όπως είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης, στον KavalaNews 102,8 εδώ και δύο ημέρες δεν έχει γίνει καμία νέα εισαγωγή ασθενούς με κορωνοϊό καθώς όσοι προσέρχονται παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και δεν χρήζουν νοσηλείας. 

 

Ακυρώσεις στα ραντεβού με AstraZeneca

 

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς είπε ότι από τη Δευτέρα εντάσσεται και πάλι το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson στις εμβολιαστικές γραμμές του Νοσοκομείου. 

 

Για το εμβόλιο της Αstrazeneca είπε πως υπάρχουν ακυρώσεις καθώς ο κόσμος έχει θορυβηθεί από τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Στο Νοσοκομείο Καβάλας χθες έγιναν 77 εμβολιασμοί με το εμβόλιο της astrazeneca ενώ γίνονταν πολλά περισσότερα είπε ο κ. Κλειτσιώτης. 

 

«Ζητήστε βοήθεια από το φαρμακείο της γειτονιάς»

 

Σχετικά με τα ραντεβού ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας, είπε ότι γίνονται διαδικτυακά για να διατηρηθεί το αδιάβλητο και όποιος δεν είναι εξοικειωμένος με το διαδίκτυο μπορεί να ζητήσει βοήθεια από το φαρμακείο της γειτονιάς του. 

 

Ανάγκη σε αναισθησιολόγους 

 

Σχετικά με τη συνάντηση με τον διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημήτρη Τσαλικάκη, ο κ. Κλειτσιώτης ζήτησε να καλυφθούν κενά που υπάρχουν στο νοσοκομείο, κυρίως στους αναισθησιολόγους

 

Ακούστε όσα δήλωσε ο Ντίνος Κλειτσιώτης στον KavalaNews 102.8: