εμβόλια

Προβλήματα εντοπίζονται στο κλείσιμο ραντεβού πολιτών για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Σε κάποιες περιπτώσεις φαρμακοποιοί δεν μπορούν μπουν στο σύστημα από την Παρασκευή. 

Στην Καβάλα θα μεταβαίνουν από τη Δευτέρα όσοι πολίτες από τη Θάσο  ηλικίας 60 έως 64 ετών έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού. Στο Κέντρο Υγείας Πρίνου δεν έχουν σταλεί οι δόσεις εμβολίων της Astra Zeneca με τις οποίες πρόκειται να εμβολιαστούν αυτές οι ηλικίες

 

Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για τις ηλικίες 60-64 και 75 έως 79, όπως ανακοινώθηκε. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα για τους 60 έως 64 ετών ανοίγει στις 10 Φεβρουαρίου και για τους 75 έως 79 στις 12 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στα τέλη του του περασμένου έτους σταμάτησαν οι μετρήσεις για τον εντοπισμό ιικού φορτίου στα λύματα της Καβάλας. Είχαν ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου του 2020 (δες ΕΔΩ) και αποτελούσε έναν «σύμμαχο» στις υγειονομικές αρχές της περιοχής ώστε να σχηματιστεί η εικόνα διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα. 

Πάνω από 315 χιλιάδες εμβολιασμοί έγιναν συνολικά στην χώρα μέχρι την Τρίτη (2/2).  261 χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση του εμβολίου. Στην Καβάλα οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν τους τρεις χιλιάδες.

 

Ενημέρωση σχετικά με την νόσο Covid-19 και τον εμβολιασμό στο Νησί της Θάσου, πραγματοποείται σήμερα Τρίτη 2 Φερουαρίου στις 12:00. Μία συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θάσου και του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θάσου.

Για την ανάγκη για επιτάχυνση των εμβολιασμών, τα λάθη και αλλά και την πιστή τήρηση των μέτρων μέχρι να επιτευχθεί η ανοσία στον πληθυσμό μίλησε ο νομίατρος Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος.  

 

Στο κείμενο που διανεμήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής σημειώνεται ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να προχωρήσουν αλλά όχι στα Νοσοκομεία που είναι ακατάλληλοι χώροι καθώς αναγκάζονται οι γιατροί που παρέχουν εξειδικευμένες γνώσεις για τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη, να μετατρέπονται σε γιατρούς εμβολιαστικών κέντρων

Ξεπέρασαν τους 2.300 οι εμβολιασμοί στην Περιφερειακή Ενότητα Καβαλας. Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν 212 νέοι εμβολιασμοί.

Από τις 8:00 το πρωί της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου άρχισε ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Ο 85χρονος Βασίλης Τσιλογιώργης από τον Θεολόγο ήταν ο πρώτος Θάσιος που εμβολιάστηκε νωρίς το πρωί. 

Μαζικοί εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν στους φιλοξενούμενους και το προσωπικό στο Προκόπειο ίδρυμα της Μητρόπολης και στο Κωνστάντειο γηροκομείο. 

 

Ο Βασίλης Τσιλογεώργης από τον Θεολόγο θα είναι ο πρώτος Θάσιος που θα εμβολιστεί στο Κέντρο Υγείας Πρίνου το πρωί της Πέμπτης (28/1). Συνολικά την πρώτη μέρα θα εμβολιαστούν 48 άτομα. 

 

Έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης (27/1) στο Κέντρο Υγείας Πρίνου της Θάσου η πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται για 132 δόσεις εμβολίων. πό την Πέμπτη (28/1) αρχίζουν οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας για τους ηλικιωμένους 80 ετών και άνω

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έρχονται οι Σέρβοι στην Ελλάδα. Αυτό αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη του Έλληνα υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, με την ομόλογο του της Σερβίας Τατιάνα Μάτιτς και συμφωνήθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας που θα καθορίζει τον τρόπο εισόδου των Σέρβων τουριστών το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

Με τέσσερις νέους οδηγούς ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της συνάντησης την Τρίτη (26/1) του δημάρχου Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη και της υποδιοικήτριας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Ειρήνης Χατζoπούλου. Επίσης τονίστηκε ότι μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί.  

Σχεδόν 20 χιλιάδες εμβόλια πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα (25/1) στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας.

 

Την Τετάρτη (27/1) θα φτάσει στο Κέντρο Υγείας Πρίνου στην Θάσο η πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του κορωνοϊού. 

 

Ξεπέρασαν τα 1.500 τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού στο νομό Καβάλας, ωστόσο το ποσοστό παραμένει μόλις στο 1% του πληθυσμού

 

Σε τέσσερις φάσεις αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός στα νησιά, βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου που παρουσιάστηκε κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Ταξίαρχο Αρίστο Περρή. Στο Κέντρο Υγείας Θάσου (δες ΕΔΩ) ο εμβολιασμός ξεκινά στις (28/1.)

 

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για τη θωράκιση του πληθυσμού απέναντι στον κορωνοϊό. Την Τετάρτη στην Καβάλα πραγματοποιήθηκαν μόλις 118 εμβόλια ενώ συνολικά από την αρχή της διαδικασίας έως τώρα έχουn εμβολιαστεί στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας 864 άτομα. 

 

Τρεις επισημάνσεις κάνει η Θασιακή Ένωση Καβάλας ενόψει της έναρξης του εμβολιασμού για τους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών. Μεταξύ άλλων ζητά να λειτουργήσει το ταχύτερο το Κέντρο Υγείας Πρίνου ως εμβολιαστικό κέντρο, αλλά και να μπουν δρομολόγια στην γραμμή του Πρίνου ώστε οι Θάσιοι υπερήλικες να μην  ταλαιπωρηθούν ερχόμενοι στην Καβάλα για το εμβόλιο. 

 

Ο Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι», του Κέντρου Νεότητας και των ΚΕΠ είναι σε θέση να βοηθά του ηλικιωμένους που θέλουν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. 

 

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου έφτασαν με τη συνοδεία της Αστυνομίας τα πρώτα 460 εμβόλια στο νοσοκομείο της Καβάλας. Αύριο Παρασκευή (8/1) θα ξεκινήσει η διαδικασία των εμβολιασμών ενώ οι πρώτοι που πρόκειται να εμβολιαστούν είναι ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια

Την Πέμπτη (7/1) φτάνουν τα πρώτα εμβόλια στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και το πρωί της Παρασκευής (8/1) θα ξεκινήσει η διαδικασία των εμβολιασμών.

 

Την αναβολή της προγραμματισμένης έναρξης εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού σε νοσοκομεία της Ελλάδας καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΝΕ). Μεταξύ των νοσοκομείων είναι και αυτό της Καβάλας, όπου ο εμβολιασμός προγραμματιζόταν για την Δευτέρα (4/1), αλλά τελικά παίρνει παράταση. 

 

Αναβάλλεται για άγνωστους λόγους ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Ντίνο Κλειτσιώτη ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιανουρίου.

Τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, θα γίνουν και οι πρώτοι εμβολιασμοί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Κων/νος Κλειτσιώτης, οι Δ/ντες των Κλινικών και στη συνέχεια το διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου και εργαζόμενοι, γιατροί και νοσηλευτές στα κέντρα υγείας, Χρυσούπολης, Θάσου κι Ελευθερούπολης.

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον εμβολιασμό κατά του κωροναϊού στη χώρα μας, καθώς ανήμερα Χριστουγέννων έφτασαν στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου.

Σελίδες