Απαντήσεις σε άτομα που ετοιμάζονται να κάνουν την τρίτη δόση αλλά φοβούνται ότι έχουν εκτεθεί στον ιό, έδωσε σήμερα η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

 

Ερωτηθείσα για το αν πρέπει να πηγαίνουν να εμβολιάζονται με την τρίτη δόση άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού ή έχουν οι ίδιοι υποψία ότι ενδεχομένως μολύνθηκαν, η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι «δεν υπάρχει καμιά αρνητική επίπτωση αν είναι δρομολογημένη λοίμωξη με Covid και γίνει εμβολιασμός», διευκρινίζοντας όμως ότι αυτό ισχύει για άτομα που έχουν κάνει διαγνωστικό τεστ αλλά παραμένουν ασυμπτωματικά.

 

«Εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» είπε. Μάλιστα, σημείωσε ότι «χρονικά μπορεί και η ανοσοποίηση να συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση».

 

Όμως, σε ερώτηση για το αν κάποιος με ένα ελαφρύ ξηρό βήχα μπορεί να πάει, τόνισε ότι η σύσταση ισχύει μόνο για ασυμπτωματικά άτομα, οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις συνέστησε να περιμένουν κάποιες μέρες μήπως και εκδηλώσουν άλλα συμπτώματα.

 

Πηγή: efsyn.gr