Την τελευταία εβδομάδα οι βροχοπτώσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Θάσου ήταν έντονες. Το έδαφος ήταν ήδη κορεσμένο από τις τεράστιες ποσότητες νερού και  υπήρχε μεγάλη πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως στον Δήμο Νέστου και στο νησί της Θάσου. 

 

"Σήμερα που έχει περάσει το κύμα κακοκαιρίας, μπορούμε να πούμε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Θάσου βγήκε αλώβητη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα κι αυτό οφείλεται, ότι η διαδικασία καθαρισμών των ρεμάτων (με το καθαρισμό της αυτοφυής βλάστηση, των φερτών υλικών κτλ) που έγιναν στις δημοτικές κοινότητες της νήσου Θάσου, αλλά και στους Δήμους Καβάλας και Παγγαίου, είχε θετικό αντίκτυπο στην ομαλή απορροή των υδάτων" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης. 

 

"Επίσης ο καθαρισμός της κεντρικής αποστραγγιστικής τάφρου (Τ1) στη Χρυσούπολη, αλλά και των Τεναγών Φιλίππων το προηγούμενο χρονικό διάστημα, λειτούργησαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην δούμε πλημμυρισμένες εκτάσεις όπως τα προηγούμενα χρόνια" τονίζει ο κ. Αντωνιάδης.

 

Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας σημείωσε «ότι με το σωστό προγραμματισμό και σχεδιασμό που ακολούθησε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Θάσου όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε θετικά αποτελέσματα. Δεν μένουμε, όμως, μόνο σε αυτά, αλλά προχωρούμε και σε άλλες παρεμβάσεις διότι απώτερος στόχος μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών».

 

(δελτίο Τύπου)