Χρυσούπολη

Την Παρασκευή (31/03) θα αρχίσουν στη Χρυσούπολη, στην Κεραμωτή και όχι μόνο, ψεκασμοί για την αντιμετώπιση των κουνουπιών.

Ο Charles Olke Van Der Plas πέρασε από τη Χρυσούπολη το 1956 και έπαιξε σημαντικό ρόλο στον τρόπο που εξεληχθηκε η πόλη. Περισσότερες λεπτομέρειες, γράφει η Φωτεινή Αργυρίου.

Την Τρίτη (07/02) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης η συνέχεια της δίκης του δράστη του διπλού φονικού στην Χρυσούπολη που το καλοκαίρι του 2019 είχε σοκάρει το πανελλήνιο, όταν πυροβόλησε και σκότωσε μια 67χρονη και τον 42χρονο γιο της, πατέρα δύο παιδιών.

«Είναι ωμή βία μια μητέρα να μην μπορεί να ταΐσει τα παιδιά της. Να τα κοιμίζει χωρίς να έχει ταΐσει» είπε στον KavalaNews 102,8 Τάσος Βιλάνος. 

Η Χρυσούπολη και η ιστορία της, μέσα από την διήγηση ενός κατοίκου της περιοχής κυρίου Ιορδάνη Βλαχόπουλου.

Ο δράστης χρησιμοποίησε ένα φυσίγγιο από 9βολο όπλο από αυτά που κυνηγούν αγριογούρουνα. Ο ιατροδικαστής Σπύρος Κουτσούκης λέει ότι ο πυροβολισμός ήταν ένας, όμως από τη διασπορά των σφαιριδίων «χτυπήθηκαν» όλα τα όργανα... 

Ακαριαίος ήταν ο θάνατος για τον 26χρονο φοιτητή από τη Χρυσούπολη που στην προσπάθεια του να κατεβάσει στο ισόγειο της πολυκατοικίας στις Σέρρες που διέμενε με το ασανσέρ ένα ψυγείο συνθλίφτηκε από αυτό.

Η μητέρα του 26χρονου, ξεσπάει για τον θάνατο του γιου της: «Το παιδί μου ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, πάντα με το χαμόγελο, ήταν εργατικός, σωστό σε όλα».

Για ένα πολύ φιλότιμο παιδί που βοηθούσε τους άπορους και τα αδέσποτα ζώα κάνει λόγο στο GRTimes.gr συνά

Κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 28 Ιουλίου στις 17:00 στην αίθουσα του ΚΑΠΗ στη Χρυσούπολη, απευθύνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών νομου Ξάνθης «η Αγάπη».

«Αν δεν πέσουν οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης και στα καύσιμα θα δούμε άσχημα πράγματα» λέει στον KavalaNews 102.8 η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρυσούπολης Ευαγγελία Καχέλου.

Αυτό περιγράφει μιλώντας στον KavalaNews 102.8 η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρυσούπολη, Ευαγγελία Καχέλου.

Νέο παράρτημα  και πρώτο πρότυπο κέντρο παροχής υγείας  δημιουργήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα  (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) στην Χρυσούπολη Καβάλας με την υποστήριξη του Δήμου Νέστου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χρυσούπολης στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθεριών διοργανώνει «Λευκή Νύχτα».

«Δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας», λέει στον KavalaNews 102,8 ο εντεταλμένος ερευνητής εντομολογίας Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑΣ, Στέφανος Ανδρεάδης.

Αντιμέτωποι με ένα γιγαντιαίο δηλητηριώδες έντομο, τον λιθόκερο ήρθαν κάτοικοι στο Προάστιο της Χρυσούπολης.

Μετά το Ορφάνι έρχεται και η Χρυσούπολη για να δεχθεί μεγάλη ποσότητα βροχής. Δείτε την πρόγνωση για τις επόμενες ώρες και τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας 

Το μεσημέρι της Τρίτης 31 Μαΐου τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL τα οποία τα οποία θα συνδράμουν και φέτος το καλοκαίρι στην προσπάθεια αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Κανονικά και χωρίς αλλαγές θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές της Καβάλας μέχρι το Πάσχα. 

 

Μεγάλη Δευτέρα: Θάσος, Τούζλα 

 

Στη Ρώμη ταξίδεψαν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Χρυσούπολης

 

Παρότι, ως γνωστό, εδώ και αρκετά χρόνια δεν λειτουργεί Σχολείο στον Ξεριά και λόγω κορονοϊού, εδώ και δύο χρόνια, έχουν «παγώσει» τα πάντα, φέτος γιορτάστηκε η επέτειος της Επανάστασης του 1821…σε πείσμα των καιρών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα ανάπτυξης της περιοχής του Δήμου Νέστου, η συνεργασία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τη Διοίκηση

Σελίδες