Τενάγη

Στα Τενάγη Φιλίππων βρέθηκε ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης την Τρίτη (27/06), κατόπιν ενημέρωσης που έλαβε από αγρότες της περιοχής, για καταστροφές σε καλλιέργειες ηλιόσπορων και καλαμποκιών λόγω σφοδρού αέρα.

Εγκρίθηκε, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Καβάλας, έργο 2,2 εκ. € για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό αρδευτικών συστημάτων στα Τενάγη των Φιλίππων.

Τα προβλήματα που απασχολούν τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, που πλήττεται σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα και την αντιμετώπιση των πλημμυρών

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας, η χρηματοδότηση ενός εκατομμυρίου ευρώ για την υλοποίηση του έργου που αφορά τον καθαρισμό της κεντρικής τάφρου και των συμβαλλουσών τάφρων της περιοχής των τεναγών των Φιλίππων.

Εγκρίθηκε η δέσμευση προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ για τον καθαρισμό της κεντρικής τάφρου και των συμβαλλουσών τάφρων των

«Ας αναλάβουν κάποιοι άλλοι τις ευθύνες (Υπουργός, Βουλευτές, Περιφερειάρχης)  και ας κάνουν αυτό που δεν έχει καν ξεκινήσει ο Δήμος Παγγαίου με την Δημοτική του Αρχή» δηλώνει ο επ

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε τα Τενάγη Φιλίππων, τα οποία πλημμύρισαν λόγω του καταστροφικού κύματος κακοκαιρίας «Μπάλλος» που χτύπησε τη χώρα, αλλά και ιδιαίτερα τη περιοχή.

Στιγμές από την πρόσφατη ιστορία, όταν το 1929 με εργάτες, τεχνίτες και μηχανικοί να εργάζονταν στα έργα αποξήρανσης και από το 1930

Ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την Δευτέρα (24/5) υπογράφηκε μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη και της Αναδόχου Εταιρίας με την επωνυμία «Στυλιανίδης Α.Ε.» η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση

Βελτίωση αγροτικών οδών συνολικού μήκους 59 χλμ. στα αγροκτήματα του Δήμου Παγγαίου καθώς και κατασκευή μικρών κιβωτοειδών οχετών στα Τενάγη Ελευθερούπολης.

 

Την τελευταία εβδομάδα οι βροχοπτώσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Θάσου ήταν έντονες. Το έδαφος ήταν ήδη κορεσμένο από τις τεράστιες ποσότητες νερού και  υπήρχε μεγάλη πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως στον Δήμο Νέστου και στο νησί της Θάσου. 

 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε χθες την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων και συνομίλησε με τους καλλιεργητές καλαμποκιού και ηλιόσπορων.

 

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας ήταν η τελευταία στάση της πρώτης ημέρας στην διήμερη περιοδεία της επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου της Θεσσαλονίκης, Μαρίας Αντωνίου στην Καβάλα.

 

Την κύρωση του αναδασμού του Λιθοχωρίου και των Τεναγών που αναμένεται να λύσει ζητήματα των αγροτών, αλλά και την υπογραφή σύμβασης Γεώτρησης στο Ποδοχώρι ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου το πρωί της Τετάρτης 23/9 ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.

Εντυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες που τράβηξε στη διάρκεια της νύχτας, κατά το ξημέρωμα της 16ης Ιουλίου, ο φωτογράφος και εικονολήπτης από την Καβάλα, Κωνσταντίνος Πατσουλίδης. 

Λύση στο μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας και της ποιότητας του πόσιμου νερού στους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων του Δήμου Καβάλας, θα δώσει το έργο της σύνδεσης του δικτύου ύδρευσης της περιοχής, με τον κεντρικό αγωγό που μεταφέρει το νερό στην πόλη της Καβάλας από τις πηγές Βοϊράνης.

Το Δημόσιο στράφηκε εναντίον του Δήμου Καβάλας αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα σχετικά με την εξέλιξη της εκδίκασης της υπόθεσης του αγωγού TAP στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η Απαγόρευση καύσης υπολειμμάτων καλλιέργειας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αποφασίστηκε για τα Τενάγη Φιλίππων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, για την καλύτερη προστασία της περιοχής από την πιθανή εκδήλωση πυρκαγιών.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για την αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ

 

Από νωρίς το πρωί, σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου βρίσκονται οι αγρότες στην περιοχή του Ζυγού για να διασφαλίσουν ότι ο αγωγός φυσικού αερίου, δεν θα περάσει μέσα από τα χωράφια τους. Στο σημείο (λίγο μετά τον οικισμό των Παλινοστούντων)

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γιώργο Παυλίδη η σύμβαση του έργου: «Αποκατάσταση Ζημιών & Επείγουσες Αντιπλημμυρικές εργασίες στην Περιφέρεια Α

Το δικό του σχολιασμό για το έργο της «ενεργειακής αναβάθμισης» στην περιοχή της οδού Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα κάνει ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας (παράταξη Λαϊκής Συσπείρωσης / ΚΚΕ) Παναγιώτης Βελισσάρης ο οποίος λέει ότι το έργο της οδού Ερυθρού Σταυρού έχει υπερδιπλάσιο κόστος από την αντιπλημμυρική προστασία των Τεναγών. Χαρακτηρίζει δε εγκληματική τη μονοδρόμηση της οδού Βενιζέλου…

Την ανάγκη άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στους Νομούς Δράμας και Καβάλας και ιδιαίτερα στην περιοχή των Τεναγών Φιλίππων τονίζει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Δράμας του Ποταμιού, Κυριάκος Χαρακίδης.

Τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα Τενάγη των Φιλίππων, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Έπειτα από συναντήσεις, χθες και σήμερα, με αρμόδιους φορείς, ο Βουλευτής Ν.Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατέθεσε, πριν από λίγο, ερώτηση προς τους Υπουργούς, Εσωτερικών και Διοικ

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας έως τις 30 Μαΐου του 2015 κηρύχθηκαν όλες οι περιοχές των Τεναγών Φιλίππων που επλήγησαν από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Κατά τη διάρκεια των τλευταίων πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων, οι βουλευτές του Σύριζα ν. Καβάλας πραγματοποίησαν επαφές, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στα Τενάγη και να αναζητηθεί οριστική λύση.