Κώστας Αντωνιάδης

Σε επιφυλακή ήταν όλο το βράδυ της 16ης Ιανουαρίου τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Καβάλας προκειμένου να αντιμετωπίσουν φαινόμενα έντονης χιονόπτωσης στο οδικό δίκτυο του νομού.

Σε επιφυλακή βρίσκεται σύμφωνα με τον αντιπεροφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη η αντιπεριφέρεια Καβάλας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας εάν παραστεί ανάγκη απο την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.

 Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας πραγματοποίησε την Παρασκευή (15/1) στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ν. Μάρτης», στο κτίριο της πρ. νομαρχίας, τεστ κορωνοϊού στους υπαλλήλους του διοικητηρίου, ο οποίος θα συνεχισθεί και σε τακτά χρονικά διαστήματα. 

 

Υπογράφηκε μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας – Θάσου και με την Ανάδοχο εταιρία με την επωνυμία «ΕΥΦΡΟΣΥΝΙΔΗΣ Α.Τ.Ε.» σύμβαση παροχής υπηρεσιών για τον καθαρισμό πρανών, τάφρων και ερεισμάτων στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο της Νήσου Θάσου, προϋπολογισμού εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ.

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Καβάλας ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 13.01.2021 και ώρα 09.00 μέχρι τις 13.00 και κάθε Τετάρτη μέχρι τις 24/04/2021, θα πραγματοποιείται αιμοδοσία στην αίθουσα συνεδριάσεων «Νικόλαος Μάρτης» της Π.Ε. Καβάλας.

 

Σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης μαζί με το τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού μετέβησαν στην Λαϊκή Αγορά της Καβάλας, όπου μοιράσανε στους παραγωγούς και στους καταναλωτές ενημερωτικό φυλλάδιο για την αναγκαιότητα να προβούμε όλοι μας σε εμβολιασμούς.

Το πρωί της Τετάρτης (30/12) ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας επισκέφτηκε την Δημοτική

Με την αφορμή της αποδημίας της Γερόντισσας της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Νικήσιανης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε: «Με θλίψη πληροφορήθηκα την αποδημία της γερόντισσας Ταξιαρχίας, κατά κόσμο Θεοφανώ Καλφοπούλου, της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Νικήσιανης»

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Θάσου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό – Καλλιτεχνικό Σύλλογο Γυναικών Ζωγράφων Καβάλας και με τοπικούς εικαστικούς ζωγράφους, προχώρησαν στην τοποθέτηση πινάκων ζωγραφικής στους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου του Διοικητηρίου της Καβάλας

"Μία πρωτοφανή προσπάθεια διασπάθισης δημοσίου χρήματος καταβάλει Αντιπεριφερειάρχης  Καβάλας Κώστας  Αντωνιάδης, όπως προκύπτει από τις εισηγήσεις της 48ης φετινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ, η οποία έχει συγκληθεί για την Πέμπτη 17/12" τονίζει σε ανακοίνωσή της η "Περιφερειακή Σύνθεση" του Χριστόδουλου Τοψίδη.

 

Την τελευταία εβδομάδα οι βροχοπτώσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Θάσου ήταν έντονες. Το έδαφος ήταν ήδη κορεσμένο από τις τεράστιες ποσότητες νερού και  υπήρχε μεγάλη πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως στον Δήμο Νέστου και στο νησί της Θάσου. 

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Νήσου Θάσου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αστρίδας με την δημιουργία τοιχίων αντιστήριξης με συρματοκιβώτια (Σαρζανέτ)

Εξιτήριο από το νοσοκομείο Καβάλας έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης όπου νοσηλευόταν με κορωνοϊό. 

 

Στην κλινική covid19 του Νοσοκομείου Καβάλας νοσηλεύεται από την Κυριακή 22 Νοεμβρίου ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει στο Νοσοκομείο καθώς εκτός από βήχα και πυρετό είχε και δύσπνοια που τον δυσκόλευε στην αναπνοή. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού, αποκατάστασης και συντήρησης των ρεμάτων της Δημοτικής Ενότητας Δάτου Μικροχωρίου και Πολύστυλου του Δήμου Καβάλας με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών και την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής,

 

Πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ για εκπομπή μιας πολύ επικίνδυνης χημικής ουσίας επέβαλλε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο εργοστάσιο των λιπασμάτων, μετά από σχετική εισήγηση της Δ

O αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ποταμιάς κα Μαρίνα Τελίδου βρέθηκαν στο κόμβο της Ποταμιάς στο νησί της Θάσου, όπου και ενημερώθηκε από τον ανάδοχο για τις εργασίες που εκτελούνται.

 

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδης και της βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνιας Ελευθεριάδου με αφορμή τη επιστρεπτέα επιχορήγηση της περιφέρειας ΑΜΘ. 

 

Ως ένα πολύ καλό πρόγραμμα χαρακτήρισε τη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση της Περιφέρειας ΑΜΘ ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης εξηγώντας τα… πλεονεκτήματα έναντι άλλων περιφερειών της χώρας. Επίσης έκανε διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων, την χρηματοδότηση καθώς και για όσα ακούγονται για μελετητικά γραφεία που ζητούν μέχρι και 300 ευρώ.

 

Συνεχίζονται οι καθαρισμοί χειμάρρων και ρεμάτων στην Θάσο για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού.

 

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το τι βγάζουν τα φουγάρα της πάλαι ποτέ ΒΦΛ, έτσι όπως τραβήχτηκαν από την πόλη της Καβάλας, τη Νέα Καρβάλη και το Χαλκερό. 

 

Σήμερα Πέμπτη 22/10 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Καβάλας «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» Χρήστ

Ολοκληρώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας το έργο αποκατάστασης της παρόχθιας ζώνης του αγροκτήματος Κεχροκάμπου του Δήμου Νέστου, προϋπολογισμού εξήντα (60.000) χιλιάδων ευρώ πλέον του Φ.Π.Α.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, επισκέφθηκε σήμερα, 20 Οκτωβρίου 2020 με την Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της ΠΕ Καβάλας, κα. Αικατερίνη Κωνσταντινίδου, τον κινητό σταθμό Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης που βρίσκεται στον οικισμό Χαλκερού του Δήμου Καβάλας.

 

Στις 15 Οκτωβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας παραβρέθηκε στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων, μαζί με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο εργασιών δύο σημαντικών έργων που εκτελούνται.

 

Μόνο εφησυχασμός δεν υπάρχει, μετά την ανακοίνωση του προγράμματος της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης που ανακοίνωσε η ΑΜΘ, κυρίως στις εποχιακές επιχειρήσεις. Τις επόμενες ώρες τα έξι επιμελητήρια της περιφέρειας αναμένεται στείλουν υπόμνημα στον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, όπου θα ζητούν τροποποιήσεις.

 

Εξανεμίζονται τα χρονικά περιθώρια για δια ζώσης μαθήματα στα τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Καβάλας τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο. Οι προτάσεις για παραχώρηση αιθουσών έπεσε στο τραπέζι, ωστόσο υπάρχουν προβληματισμοί.  

 

Στις 05 Οκτωβρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας, παρουσία του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Καβάλας Λεωνίδα Καστανά και υπηρεσιακών παραγόντων, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την εμφάνιση για δεύτερη φορά του καταρροϊκού πυρετού στην περιοχή μας.

 

Σελίδες