θρησκεία

100 χρόνια από την ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας γιορτάζει η Ιερά Μητρόπολη Φίλιππων Νεαπόλεως και Θάσου την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023. 

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Φίλιππων Νεαπόλεως και Θάσου για τον εορτασμό της γιορτής του Αγίου Παντελεήμονος στη Θάσο. 

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 28 Ιουνίου 2023 η Λιτανεία της εικόνας του Αποστόλου Παύλου στο κέντρο της Καβάλας.

Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών το τριήμερο 28, 29 και 30 Ιουνίου ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Φίλιππων Νεαπόλεως και Θάσου. 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή του Θωμά (23 Απριλίου 2023), η Λιτανεία της εικόνας του Απόστολου Θωμά.

γράφει η

Φανή Σοβιτσλή

Εν όψει των Χριστουγέννων και με την φροντίδα του Κεντρικού Ταμείου Ευποιΐας της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του πρωτοπρεσβύτερου ιερέως Βασιλείου Κατσικαλάκη, εφημέριου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Παύλου Καβάλας.

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών της εορτής του αγίου Νικολάου αρχιεπισκόπου Μύρων, του θαυματουργού, και της πανηγύρεως του ομώνυμου ιερού ναού Καβάλας, έχει ως εξής:

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα, 10 Ιουνίου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, προκειμένου να ευχηθεί τον Παναγιώτατο για τα αυριανά ονομαστήριά του.

 

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Παλαιοχωρίου Παγγαίου σας καλεί στο  υπαίθριο Ιερατικό Συλλείτουργο και το κτητορικό μνημόσυνο που θα τελεστεί στην Ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Βρανοκάστρου- Παλαιοχωρίου, (10ο χιλ. Ελευθερουπόλεως – Σερρών) το Σάββατο, 11 Μαΐου, 7:30π.μ. - 10:00π. μ.