θρησκεία

Ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, το Εορταστικό Πρόγραμμα της επετείου μνήμης της Ισαποστόλου Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας στο ιερό Προσκύνημα - Βαπτιστήριο της Αγίας.

Για τους άπιστους του Αγίου Φωτός μίλησε σε συνέντευξή στο τηλεοπτικό κανάλι της Εκκλησίας 4Ε το Μεγάλο Σάββατο, 4 Μαΐου 2024 ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Στέφανος.

Δείτε παρακάτω βίντεο με τον στολισμό, στον Άγιο Νικόλαο, τον Άγιο Παύλο, τον Αη Γιάννη, τον Προφήτη Ηλία, την Αγία Φωτεινή και την Αγία Ειρήνη.

100 δωροεπιτεγές για αγορά τροφίμων σε οικογένειες που το είχαν ανάγκη μοίρασε η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ενόψει του Πάσχα.

Δεκαέξι μοναχές δίνουν σήμερα ζωή σε ένα μοναστήρι που μέχρι πριν λίγες δεκαετίες ήταν ένα μικρό αντρικό μοναστήρι, λεηλατημένο από κάθε λογής επιδρομείς.

Τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της γιορτάζει φέτος η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Ανακοίνωση Ιεράς αγρυπνίας για την εορτή του Αγίου προστάτου των καρκινοπαθών εξέδωσε ο Ναός Αγίου Νικοάλου Καβάλας.

Ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου μνήμης του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στον ιερό Προσκυνηματικό Ναό του στην Νέα Καρβάλη.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου η χειροτονία του Επισκόπου Θεσπιών κ. Παύλου, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Το πρωί της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η χειροτονία του πατέρα Παύλου Κίτσου σε επίσκοπο Θεσπιών.

100 χρόνια από την ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας γιορτάζει η Ιερά Μητρόπολη Φίλιππων Νεαπόλεως και Θάσου την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023. 

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Φίλιππων Νεαπόλεως και Θάσου για τον εορτασμό της γιορτής του Αγίου Παντελεήμονος στη Θάσο. 

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 28 Ιουνίου 2023 η Λιτανεία της εικόνας του Αποστόλου Παύλου στο κέντρο της Καβάλας.

Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών το τριήμερο 28, 29 και 30 Ιουνίου ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Φίλιππων Νεαπόλεως και Θάσου. 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή του Θωμά (23 Απριλίου 2023), η Λιτανεία της εικόνας του Απόστολου Θωμά.

γράφει η

Φανή Σοβιτσλή

Εν όψει των Χριστουγέννων και με την φροντίδα του Κεντρικού Ταμείου Ευποιΐας της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του πρωτοπρεσβύτερου ιερέως Βασιλείου Κατσικαλάκη, εφημέριου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Παύλου Καβάλας.

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών της εορτής του αγίου Νικολάου αρχιεπισκόπου Μύρων, του θαυματουργού, και της πανηγύρεως του ομώνυμου ιερού ναού Καβάλας, έχει ως εξής:

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα, 10 Ιουνίου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, προκειμένου να ευχηθεί τον Παναγιώτατο για τα αυριανά ονομαστήριά του.

 

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Παλαιοχωρίου Παγγαίου σας καλεί στο  υπαίθριο Ιερατικό Συλλείτουργο και το κτητορικό μνημόσυνο που θα τελεστεί στην Ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Βρανοκάστρου- Παλαιοχωρίου, (10ο χιλ. Ελευθερουπόλεως – Σερρών) το Σάββατο, 11 Μαΐου, 7:30π.μ. - 10:00π. μ.