Αποκεντρωμένη

Καταγγελία για κατάχρηση του υπηρεσιακού οχήματος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης που βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε beach bar "Πεπόνι" των Αμμολόφων προχωρά η παράταξή του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ «Περιφερειακή Σύνθεση».

«Η σημερινή απόφαση της Αποκεντρωμένης,  με την οποία γίνεται δεκτή η προσφυγή μου και ακυρώνεται η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, σχετικά με την εκμίσθωση της ακτής Καλαμίτσας από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Καβάλας (δες ΕΔΩ), αποτελεί μία ακόμη προσωπική, πολιτική και νομική δικαίωση μου», αναφέρει η δημοτική σύμβουλος Καβάλας, Αναστασία Ιωσηφίδου.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά́ τη «Σύνταξη τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού́ Δ ́ τριμήνου 2021

Απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης η προσφυγή του δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη και του αντιδημάρχο

Την διαδικασία επιβολής κυρώσεων στους δημοτικούς συμβούλους που έχουν απουσίες από τις συνεδριάσεις του Σώματος έχει ενεργοποιήσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Κώστας Πεφάν

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για το 2021 για. «Η απόφαση πρέπει να πρέπει να ακυρωθεί για τυπικούς λόγους», αναφέρεται.

 

Έκτακτη συνεδριαση πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης (30/12) το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας με μοναδικό θέμα τον καθορισμό των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για το 2021.

 

Με ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου που εκδόθηκε ύστερα από πρόταση της παράταξής «Περιφέρεια σε Δράση» με επικεφαλής τον Κωστή Σιμιτσή, καταδικάζει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης του Κώστα Κατσιμίγα εκ μέρους του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης.

 

Δεκτή έγινε η προσφυγή του δήμου Καβάλας κατά της Αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης μετά την απόρριψη της απόφασης για την απαλλαγή των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων μέχρι το τέλος του 2020, από την επιτροπή του άρθρου 152.

 

Στην εκδίκαση της υπόθεσης στην Κομοτηνή βρέθηκε η νομική υπηρεσία του δήμου Καβάλας, ο πρόεδρος καφεζυθοπωλών Γιώργος Βαφείδης και από τον εμπορικό σύλλογο Καβάλας η Έλσα Βακιρτζή.

Την Τρίτη 29/9 στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου Καβάλας στην επιτροπή του άρθρου 152, μετά την απόρριψη της απόφασης για απαλλαγή των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων μέχρι το τέλος του 2020 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας–Θράκης. Μάρτυρες στην υπόθεση θα είναι ο πρόεδρος καφεζυθοπώλων Καβάλας Γιώργος Βαφείδης και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης.

 

Κατευθυνόμενη από την κυβέρνηση ισχυρίζεται ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος πως είναι η απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΑΜΘ να ακυρώσει την απόφαση με την οποία ανακαλούσε πριν από έναν περίπου μήνα τις αρμοδιότητες του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του ελεγκτή νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έγινε γνωστή την περασμένη Παρασκευή με σχετικό έγγραφο το οποίο εστάλη στον κ. Μαρκόπουλο.