Εν μέρει δεκτή την προσφυγή δημοτικής συμβούλου Αναστασίας Ιωσηφίδου (δες ΕΔΩ) για το θέμα της παραχώρησης της Ακτής Καλαμίτσας έκανε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

 

"Από τον Δήμο Καβάλας ανακοινώνεται ότι, για το θέμα της παραχώρησης της Ακτής Καλαμίτσας, ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, με την 151585/23-5-2022 απόφασή του, έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή δημοτικής συμβούλου της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο» μόνο ως προς τον λόγο του μη ακριβούς προσδιορισμού της έκτασης που παραχωρείται και ως προς την ασάφεια κυριότητας των συγκεκριμένων εκτάσεων.

 

Απέρριψε την επιχειρηματολογία της προσφεύγουσας :

 

1️. Ως προς την υποτιθέμενη αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Ν.4915/2022 .

 

2️. Ως προς το όργανο λήψης της απόφασης («…Ορθώς τέθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας το θέμα της αποδοχής παραχώρησης ακινήτων της ΕΤΑΔ προς τον Δήμο Καβάλας…»),

 

3️. Τον ισχυρισμό της για την εγγραφή σχετικής πίστωσης («…Ορθώς δεν έχει εγγραφεί πίστωση στον προϋπολογισμό του Δήμου Καβάλας….» 

 

"Μετά την λήψη της παραπάνω παραπάνω απόφασης, προβαίνουμε άμεσα σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης της Ακτής Καλαμίτσας στους δημότες και κατοίκους του Δήμου Καβάλας" αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Καβάλας.

 

(Δήμος Καβάλας)