δήμος Καβάλας

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στην Αθήνα, ο Δήμος Καβάλας εισήλθε και επίσημα στο δίκτυο πόλεων για την ένταξη μεταναστών και προσφύγων. 

Το θέμα της διαχείρισης αδέσποτων ζώων απασχόλησε τους Αντιδημάρχους Προστασίας Ζώων Συντροφιάς από τους Δήμους Καβάλας, Δράμας, Παγγαίου, Νέστου, Δοξάτου και Θάσου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 19 Ιουνίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. 

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν επί της οδού Μακεδονομάχων, από τη συμβολή της με την οδό Αισώπου έως τη συμβολή της με την οδό Ναυπλίου, οι οποίες θα ισχύουν από την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 έως και την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024:

Σε άσχημη κατάσταση βρίσκεται η περιοχή ανάμεσα στις οδούς Φιλίππου και Νικηφόρου Ξιφία στην Καβάλα.

Το κρουαζιερόπλοιο “Voyager Of The Seas” το οποίο μετέφερε 4.000 τουρίστες μαζί με το πλήρωμα, έφτασε την Καβάλα το πρωί της Τρίτης (18/06).

Για το τελευταίο συμβούλιο του Δήμου Καβάλας μιλά ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ», Χαράλαμπος Χρυσανίδης.

Η πλατεία Μωχάμετ 'Αλη, στην κορυφή της παλιάς πόλης της Καβάλας θα ζωντανέψει με τους ρυθμούς καλλιτεχνών του κόσμου!

Στη δεύτερη διακρατική συνάντηση του έργου “DigiMedFor” που έγινε στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon, συμμετέχει ο Δήμος Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας ενημέρωσε για τις νέες εργασίες που θα γίνουν στην πόλη, για την εγκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω των εργασιών εγκατάστασης δικτύου φυσικού αερίου, επί της οδού Καβαλιώτου, από τη συμβολή της με την οδό Γαλλικής Δημοκρατίας έως τη συμβολή της με την οδό Λύδας, οι οποίες θα εφαρμοστούν την Τετάρτη 19 Ιουνίου, μόνο κατά τις ώρες 07:30-13:30, και περιλαμβάνουν απαγόρευση στάσης, στάθμευσης και κυκλοφορίας οχημάτων, εξαιτίας της στένωσης της οδού. 

“Η διοίκηση της ΔΕΥΑ Καβάλας προχωρά σε νέα οριζόντια αύξηση 50% στην πάγια χρέωση στα τιμολόγια του νερού, που φτάνει από τα 4 ευρώ στα 6 ευρώ τον μήνα για κάθε νοικοκυριό αδιακρίτως και άσχετα με την κατανάλωση που κάνει! Θα φτάσουμε δηλαδή να πληρώνουμε 3.240.000 ευρώ “χαράτσι” στη ΔΕΥΑΚ όλοι οι δημότες κάθε χρόνο, και κυρίως οι δημότες με χαμηλή κατανάλωση!”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του, ο δημοτικός σύμβουλος, Μάκης Παπαδόπουλος.

Δηλώνουμε συμμετοχή στο 1ο εργαστήρι της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας.

Ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής αναλαμβάνει πρόεδρος του αναπτυξιακού οργανισμού του δήμου μετά από πρόταση του δημάρχου Θεόδωρου Μουριάδη.

Λόγω των εργασιών εγκατάστασης δικτύου φυσικού στην Καβάλα, θα γίνουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Ναυπλίου, από τη συμβολή της με την οδό Εγνατίας έως τη συμβολή της με την οδό 7ης Μεραρχίας, οι οποίες θα εφαρμοστούν στις 12 & 13 & 14 Ιουνίου, μόνο κατά τις ώρες εργασίας (07:00-17:00) και περιλαμβάνουν απαγόρευση στάσης, στάθμευσης και κυκλοφορίας οχημάτων, εξαιτίας της στένωσης της οδού.

Ο Δήμος Καβάλας, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν στην Καβάλα, θα διαθέσει τις κλιματιζόμενες αίθουσες των ΚΑΠΗ του Βύρωνα και των Ποταμουδίων, από αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 (10:00 - 20:00), για την προστασία των ευπαθών ομάδων.

H Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας με ανακοίνωση της τονίζει την αντίθεση της με την απόφαση τ

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Καβάλας τις τελευταίες ημέρες έκαναν αποψίλωση της χαμηλής βλάστησης, περιποίηση των δέντρων, περισυλλογή απορριμμάτων και καλλωπισμό κοινοχρήστων χώρων σε γειτονιές της πόλης.

Ο φωτογράφος, Γιώργος Μυτιληνός, δώρισε στον Δήμο Καβάλας, τα έργα που παρουσίασε στο κοινό τον περασμένο Νοέμβριο, μέσα από την έκθεση φωτογραφίας "Η Καβάλα σαν παλιό Card Postal".

Ο Δήμος Καβάλας ενημέρωσε για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στην Καβάλα από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2024, αναφέροντας πως έγιναν 47 υιοθεσίες ζώων.

Οι εργασίες τοποθέτησης κερκίδων στο ύπαιθρο θέατρο του Κάστρου της Καβάλας άρχισαν. 

Τις προηγούμενες ημέρες οι Δήμοι Καβάλας και Νυρεμβέργης γιόρτασαν τα 25 χρόνια αδελφοποίησης τους, με εκδηλώσεις να γίνονται στην Καβάλα.

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου έγινε μία μεγάλη εκδήλωση ποδηλατοβόλτας στην Καβάλα, έτσι ώστε να δοθεί ένα μήνυμα για τα οφέλη από τη χρήση του ποδηλάτου μέσα στην πόλη.

Την Τρίτη (04/06), άρχισε η τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης οδών στους δρόμους του Αμυγδαλεώνα από τον Δήμο Καβάλας.

Οι εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια αδελφοποίησης της Καβάλας με τη Νυρεμβέργη, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (02/06), με τη συμβολική φύτευση ενός δέντρου στον κόμβο Φαλήρου, από τους δημάρχους Καβάλας και Νυρεμβέργης, Θόδωρο Μουριάδη και Markous Konig αντίστοιχα.

Εντυπωσιακά είναι τα πλάνα από drone του Δήμου Καβάλας, από την εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Καβάλας (αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη), στο πλαίσιο των δράσεων για τα 25 χρόνια Αδελφοποίησης των Δήμων Καβάλας και Νυρεμβέργης! 

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ο Τόπος της Ζωής μας, Μάκης Παπαδόπουλος, ζητά από τον Δήμο Καβάλας, να εκπονήσει τα δελτία επικινδυνότητας και τις τεχνικές μελέτες πυρασφάλειας για ευάλωτα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να πληρώσουν το κόστος των υποχρεώσεων αυτών, σε συνεργασία με το ΤΕΕ Αν. Μακεδονίας, το ΓΕΩΤΕΕ Αν. Μακεδονίας και το Δασαρχείο.

Το Σάββατο (01/06), στο κλειστό αθλητικό κέντρο "Αλεξάνδρα Δήμογλου" στην Καβάλα, ολοκληρώθηκε το 35ο Μίνι Μπάσκετ των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καβάλας. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 24 Δημοτικά Σχολεία.

Σελίδες