δήμος Καβάλας

"Καλούμε τον Δήμαρχο Καβάλας να σταματήσει να εκβιάζει τις εργαζόμενες του "Βοήθεια στο Σπίτι" και να ανακαλέσει την έφεση πριν την εκδίκαση της υπόθεσης", αναφέρει ο Μάκης Παπαδόπουλος. 

 

Φωταγωγήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (25/11) το δέντρο στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα, με διαφορετικές λόγω κορωνοϊού συνθήκες. 

 

Αρνητικά ήταν και τα 98 τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου που πραγματοποίησε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 το συνεργείο του ΕΟΔΥΥ, στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Συντήρησης Οχημάτων του Δήμου Καβάλας.

 

"Είμαστε στο πλευρό των γυναικών", αυτό ήταν το μήνυμα που κυριάρχησε στην διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών.

Την Πέμπτη (26/11) αναμένεται να βρεθεί στην Καβάλα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπου θα προχωρήσει σε τεστ "drive through" στους πολίτες, στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος».

 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών  του Δήμου Καβάλας καλείται να διαχειριστεί αρκετές καταστάσεις βίας με τους αριθμούς να... μαρτυρούν την αύξηση των περιπτώσεων. 

 

Υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης σχολικών μονάδων του Δήμου Καβάλας.

 

"Σε ένα μήνα θα ξέρουμε τι θα γίνει", είπε κατά τη διάρκεια του αποψινού δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Καβάλας αναφερόμενος στην πεσμένη γέφυρα στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σαυρού. 

 

Την Τετάρτη θα βρεθεί στην Καβάλα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένουν να κάνει τεστ κορωνοϊού στους εργαζομένους της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Καβάλας.

Στην υπογραφή σύμβασης με τον εκπρόσωπο της εταιρείας που ανέλαβε τη διαπλάτυνση τμήματος της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, στο ύψος του παλιού νοσοκομείου, προχώρησε τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης

Με το «καλημέρα σας» στην αρχή της θητείας της, η σημερινή διοίκηση αύξησε κατά ⁓40% τα ανταποδοτικά καθαριότητας και φωτισμού, ένα από τα πλέον αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει η Τοπική Διοίκηση, ανα

Οι υπεύθυνοι του Τμήματος Πρασίνου, παρουσία του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, φρόντισαν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 για την κοπή και την απομάκρυνση των επικίνδυνων κλαδιών, με τη χρήση ανυψωτικού μηχανήματος και ειδικού θρυμματιστή, από τα δέντρα που βρίσκονται στην οδό Ερυθρού Σταυρού (Πάρκο Φαλήρου).

 

Η προσέλευση των πολιτών θα γίνεται αυστηρά κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησης (ραντεβού), ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις τους και ο συνωστισμός, και να διεκπεραιώνονται χωρίς καθυστερήσεις τα αναγκαία αιτήματα τους

Συγκεκριμένα, όταν κάποιος δημότης, ολοκληρώσει τους απαιτούμενους στόχους, κερδίζει επιπλέον πόντους επιβράβευσης από το ενημερωτικό υλικό και παράλληλα αποκτά συμμετοχή σε κληρώσεις Followgreen για υπέροχα δώρα.

Oι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και την αναβάθμιση των υποδομών στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

 

Ξεκίνησε την Πέμπτη (19/11) υπό την επίβλεψη των υπευθύνων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας η διαγράμμιση τμήματος της Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο αποκαταστάθηκε προσφάτως από την ανάδοχο εταιρία, ενώ παράλληλα συνεχίστηκαν και οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Γαλλικής Δημοκρατίας.

 

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο» και πρ. δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, απαντά στην ανακοίνωση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το θέμα της πεσμένη γέφυρας (δες ΕΔΩ κι ΕΔΩ).

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης επί των οδών Γαλλικής Δημοκρατίας και Ομονοίας.. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, από τις 07:00 μέχρι τις 19:00 της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2020:

Ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης του Δήμου Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς καλεί τους διακαιούχους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

 

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Κυριάκου Σταυρίδη, επιθεώρησε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 τις παρεμβάσεις ευπρεπισμού που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας στην περιοχή Σίγμα, στο ρέμα της Καλαμίτσας και στο κέντρο της πόλης, απέναντι από την πλατεία Ελευθερίας.

 

Τη λήψη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί της οδού Γαλλικής Δημοκρατίας και επί της οδού Ομονοίας λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της εικόνας που εμφανίζει η πλατεία Ελευθερίας από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας.

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το ΚΕΠ 0143 της Δημοτικής Αγοράς θα παραμείνει κλειστό από αύριο 16/11/2020 έως 28/11/2020.

 

Υπό την επίβλεψη των υπευθύνων του Τομέα Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Καβάλας συνεχίστηκαν οι εργασίες κλαδέματος και κοπής των επικίνδυνων δέντρων στο δασάκι των Πεντακοσίων.

 

Η Καβάλα μαζί με τον Έβρο είναι οι νομοί της περιφέρειας ΑΜΘ που δεν έχουν γίνει δειγματοληπτικά τεστ κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό. Πλέον την ώρα που τα κρούσματα είναι σε αυξητική τάση, οι φορείς της Καβάλας είναι ακόμα στις συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν (αν θα γίνουν) τα τεστ, ενώ υπάρχει και η άποψη ότι πλέον είναι αργά.

 

Με τον επιστημονικό σύμβουλο του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού, Κώστα Λαλένη, ο οποίος συνοδεύονταν από την Μαρία Μυλωνά, μέλος του ΙΚΚΙΚ, συναντήθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

 

Στην διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το βράδυ της Πέμπτης (12/11) στα προ ημερησίας θέματα ζητήθηκε από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης να γίνει γνωστό το πλάνο της διοίκησης για την βοήθεια και ενίσχυση των πολιτών, λόγω κορωνοϊού.  

 

Σελίδες