δήμος Καβάλας

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Θόδωρος Μουριάδης είναι πρώτος με πολύ μικρή διαφορά σε σχέση με τον Γιάννη Εριφυλλίδη, ο οποίος με τη σειρά του περνά οριακά τον Μάκη Παπαδόπουλο. 

Στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Καβάλας φιλοξένησε την αντιπροσωπεία της Κοπεγχάγης και την επικεφαλής ειδήμονα του δικτύου COPE, Stine Skot, σε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη της Καβάλας στο πλαίσιο του COPE (Ολοκληρωμένη Τοπική Πρωτοβουλίας για το Κλίμα). 

Το πρωί της Δευτέρας (18/09), ολοκληρώθηκε η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας από τον Δήμο Καβάλας.

Ο Δήμος Καβάλας θα υποστηρίξει εργασίες που θα γίνουν έτσι ώστε να δημιουργηθεί Ελληνικό Κέντρο Βραχογραφίας, με σκοπό την έρευνα, τεκμηρίωση και προβολή της βραχογραφικής κληρονομιάς του ελλαδικού χώρου και της περιοχής της Καβάλας ειδικότερα. 

Αναβάλλεται η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία που επρόκειτο να ξεκινήσει από σήμερα ο Δήμος Καβάλας.

Ο Δήμος Καβάλας ενημέρωσε πως από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, αρχίζει στο ισόγειο του Δημαρχείου Καβάλας, συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία.

Ο Δήμος Καβάλας ενημέρωσε για παρεμβάσεις αναβάθμισης που γίνονται στα γήπεδα της Καλαμίτσας στην Καβάλα.

Σε 4 από τους 6 εναπομείναντες συνδυασμούς μεταπήδησαν συνολικά 16 μέλη της ομάδας Κλειτσιώτη, μετά την αποχώρηση του τελευταίου από την εκλογική κούρσα για το δήμο Καβάλας.

Έληξε το βράδυ της Πέμπτης 31 Αυγούστου 2023 η προθεσμία για την κατάθεση των συνδυασμών για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις προσφέρει ο Δήμος Καβάλας σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων στις δημοτικές υπηρεσίες μετά τη συμφωνία με γνωστό διαγνωστικό κέντρο.

Μεταλλικά κολωνάκια στο πεζοδρόμιο της οδού Φωτήλα, μπροστά από το υποκατάστημα της Alpha Bank, θέλει να τοποθετήσει ο Δήμος Καβάλας, για την αποτροπή στάθμευσης.

Προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή του καταφυγίου αδέσποτων στο αγρόκτημα του Ζυγού Καβάλας.

Την Παρασκευή (04/08), υπήρξαν βλάβες και στους δύο κλάδους του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού της Καβάλας, στο αντλιοστάσιο αποχέτευσης Α2, στην περιοχή της Ραψάνης. 

Από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου έως τις 13 Αυγούστου 2023, θα γίνουν ασφαλτικές αποκαταστάσεις μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου στην Καβάλα.

Επαλήθευσε τα σενάρια για αυτόνομη κάθοδο της δημοτικής παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών» στις δημοτικές εκλογές στην Καβάλα ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μουρτασάγας.

“Υπάρχουν συνδημότες μας που ζουν στα όρια της φτώχειας. Αυξήθηκε πολύ ο αριθμός την εποχή της πανδημίας και το βλέπω και από τις αιτήσεις στον Δήμο για οικονομική βοήθεια. Το καλοκαίρι με τη βοήθεια των τουριστικών επαγγελμάτων είναι καλύτερα, όμως το χειμώνα είναι δύσκολα”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο κεντρικό magazino του KavalaNews 102,8 και τον Ευριπίδη Ταρασίδη, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης.

Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει για έργα υποδομής και αισθητικής αναβάθμισης, που έχουν αρχίσει να γίνονται στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Την Πέμπτη (13/07) ο Δήμος Καβάλας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τα προγράμματα κατάρτισης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (συμπεριλαμβανομένων και των ΑμεΑ) σε ειδικότητες του Τομέα Τουρισμού-Πολιτισμού.

Οι συντελεστές της παράστασης του έργου «Εκάβη» του Ευριπίδη, μαζί με την Εύα Οικονόμου-Βαμβακά και τον Σωκράτη Μποζούδη, έδωσαν συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης (12/07), ενόψει των παραστάσεων που θα δοθούν στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Η δημοτική αστυνομία της Καβάλας προχώρησε σε περισυλλογή 8 αυτοκινήτων και 3 μοτοσυκλετών που είχαν εγκαταλειφθεί.

Το πρωί της Παρασκευής (07/07), 25 νέοι ομογενείς από την Αυστραλία μαζί με τους συνοδούς του, επισκέφτηκαν το Δημαρχείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά θα επισκεφθούν διάφορες περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, προκειμένου να γνωρίσουν τον πολιτισμό και τη γαστρονομία τους.

Ο Δήμος Καβάλας και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, παρουσιάζουν ένα εντυπωσιακό βίντεο από την Καβάλα, κατά τη διάρκεια του τουρνουά μπάσκετ 3on3, στον Δημοτικό Κήπο.

Έντονες είναι οι πλέον οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Καβάλας για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της πόλης από την καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων.

Στο πλαίσιο των Ελευθερίων, ο ιστορικός ερευνητής Κώστας Παπακοσμάς, παρουσίασε την Τετάρτη (05/07) στο θεατράκι του Μεχμέτ Αλή, στοιχεία και εικόνες από την παρουσία της Καβάλας στα Μουσεία και στα Πανεπιστήμια όλου του κόσμου.

Την επέτειο των 110 χρόνων από την ενσωμάτωση του Αμυγδαλεώνα στον εθνικό κορμό τίμησαν οι κάτοικοι του χωριού, σε εκδήλωση του Δήμου Καβάλας, της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα και της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, την Τρίτη (04/06).

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενημέρωσε πως η Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, θα περάσει και από την Καβάλα, τη Δευτέρα 22 Απριλίου του 2024.

Πολιτιστικοί σύλλογοι της Καβάλας παρουσίασαν το βράδυ της Δευτέρας (03/07), τη μουσικοχορευτική συνάντηση «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου», στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Το 1ο Τουρνουά μπάσκετ 3on3 στο ανοιχτό γήπεδο του Δάτου διεξήχθη την Κυριακή (02/07).

Σελίδες