Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης να κάνει δεκτή την προσφυγή του και να ακυρώσει την απόφαση του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου με την οποία του αφαιρούσε σημαντικές αρμοδιότητες και τις μεταβίβαζε στον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας 1 Απριλίου

 

 

Σημειώνεται ότι η απόφαση του ελεγκτή νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έγινε γνωστή την περασμένη Παρασκευή με σχετικό έγγραφο το οποίο εστάλη στον κ. Μαρκόπουλο.Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης «η απόφαση Μέτιου δεν ήταν βάσιμη επί της ουσίας. Ήταν μία δίκη προθέσεων κι έγινε όταν ανακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητά μου στις επερχόμενες εκλογές με το συνδυασμό της Περιφερειακής Σύνθεσης και τον Χριστόδουλο Τοψίδη.  Την επόμενη μέρα έμαθα ότι περίπου σαν ένα είδος τιμωρίας μου αφαιρούνται κάποιες αρμοδιότητες». Όπως τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος έμαθε από τον Τύπο και από το δελτίο Τύπου για την απόφαση Μέτιου να του αφαιρέσει ορισμένες αρμοδιότητες καθώς ποτέ δεν ενημερώθηκε από τον ίδιο με επιστολή όπως συμβαίνει συνήθως. 

 

 

Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε πως δεν γνωρίζει ποιες αποφάσεις έχουν υπογραφεί από τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη το διάστημα που είχε αναλάβει καθήκοντα χωρικού αντιπεριφερειάρχη και πως θα ζητήσει όλες οι αποφάσεις να ελεγχθούν διεξοδικά. Παράλληλα τόνισε πως θα ενημερωθεί για το αν και κατά πόσο όλες αυτές οι αποφάσεις έχουν νομική ισχύ. 

 

 

Επιπλέον ενημέρωσε πως έχουν δημιουργηθεί διάφορα προβλήματα και ως παράδειγμα ανέφερε την αδυναμία της Περιφέρειας ΑΜΘ να χρηματοδοτήσει τις εκδηλώσεις της ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ που οργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας. Όπως τόνισε χάθηκαν οι προθεσμίες των διαδικασιών που απαιτούνται προκειμένου να μπορεί η περιφέρεια να χρηματοδοτήσει τις εκδηλώσεις.