Χρήστος Μέτιος

Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δράσεων για την καταπολέμηση των κουνουπιών ήταν στο επίκεντρο σειράς συσκέψεων που συγκάλεσε τις τελευταίες ημέρες ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος στην Κομοτηνή, αναφέροντας πως το 2023 πρέπει εντατικοποιηθούν οι ψεκασμοί.

Ο πρόεδρος της κοινότητας του Αμυγδαλεώνα Δημήτρης Πουρσαϊτίδης, ζητά την παρέμβασή του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου για το έργο της ύδρευσης που βρίσκεται σε τέλμα βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του χωριού.

Σε συνάντηση που είχαν ο προέδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Σωκράτης Μποζούδης και η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Εύα Οικονόμου-Βαμβακά με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, ενημερώθηκαν πως το ΔΗΠΕΘΕ της Καβάλας αλλά και αυτό της Κομοτηνής θα ενισχυθούν με 60.000 ευρώ από πόρους του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ).

 

Σύσκεψη Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστου Μέτιου με τον Διευθυντή Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG REGIO), Nicola De Michelis.

Πραγματοποιήθηκαν οι δύο ενημερωτικές τεχνικές συναντήσεις στην Περιφέρεια ΑΜΘ, οι οποίες αφορούσαν τα σιδηροδρομικά έργα.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, με ανακοίνωση του απαντά στις καταγγελίες του Δήμου Παγγαίου που προτίθεται να προσφύγει στα δικαστήρια γιατί κινδυνεύουν να χαθούν έργα ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Η παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση” αναφέρει πως οι Δήμοι Παγγαίου και Νέστου είναι αντιμέτωποι με μία μεγάλη καταστροφή, καθώς ο περιφερειάρχης δεν υπογράφει εδώ και 13 μήνες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμβασιοποίησης της Πράξης «Δράσεις και παρεμβάσεις βιώσιμης ανάπτυξης αστικών περιοχών της ΠΑΜΘ στο Δήμο Νέστου και στο Δήμο Παγγαίου».

Με τον ερευνητή της ιστορίας και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, Κώστα Παπακοσμά, συναντήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 ο περιφεριάρχης, Χρήστος Μέτιος, με σκοπό τη συνεργασία τους σε θέματα ιστορίας.

Το παρών στην λειτουργία για τον πολιούχο της Ν. Καρβάλης, έδωσε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο οποίος αναφέρει τα εξής:

Με απλά αλλά πολύ «κοφτερά» λόγια, ο Μιχάλης Λυχούνας, Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας κατέδειξε την «γύμνια»

Ο επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” Χριστόδουλος Τοψίδης, σε επίσκεψη του στο νησί της Θάσου, είδε μία αναφορά προς τον περιφερειάρχη σε έναν τοίχο στο νησί και θέλησε να την σχολιάσει.

Στηρίξεις στις περιφέρειες, χωρίς χρίσματα στους δήμους είναι η στρατηγική της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο περιφερειάρχης που κατέχει το ρεκόρ των καθυστερήσεων στην υλοποίηση έργων στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κομπάζει με τις επιδόσεις του αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Σύνθεση.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος είχε συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, για την εξέλιξη των έργων για την προστασία και την ανάδειξη της μνημειακής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη, “Περιφερειακή Σύνθεση”, εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως ο περιφερειάρχης με την υπογραφή σύμβασης για το φράγμα Μαρμαρά παραδέχεται πως δεν έκανε τίποτα στη θητεία του.

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, με ανακοίνωση του υπογραμμίζει πως θα συνεχίσει να πορεύεται και στις επόμενες περιφερειακές εκλογές με την παράταξη του Χρήστο Μέτιου.

Ο Μιχάλης Αμοιρίδης ανακοίνωσε πως στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του Χρήστου Μέτιου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομικών και Διαφάνειας ΑΜΘ Κώστας Ναλμπάντης, παραιτήθηκε από τη θέση του για προσωπικούς λόγους. Παραιτήθηκε και από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης με ανάρτησή του τονίζει πως στηρίζει τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο και πως μαζί θα πορευτούν στις εκλογές του 2023.

Τις προτιμήσεις των Καβαλιωτών ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2023 καταγράφει μεγάλη δημοσκόπηση που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα.

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην πόλη της Καβάλας.

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Με αισθήματα χαράς και ελπίδας υποδεχθήκαμε στην τελετή ενθρόνισής του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον ανάδοχο του έργου κ. Δημήτρη Παπαδήμο η σύμβαση του έργου για την αποκατάσταση της βατότητας του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Συνάντηση με την Πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα κυρία Patrizia Falcinelli είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Συνάντηση με την κυρία Αντωνία Σταυρίδου, υπεύθυνη ανάπτυξης HUB (παραρτήματα) του δικτύου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Women Act, είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Συνάντηση με τον Νομάρχη του Σμόλιαν κ. Stefan Sabrutev είχε στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.

Τις συμβάσεις για δύο έργα συντήρησης του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας συνολικού προϋπολογισμού 2,2  εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σελίδες