Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη συνεργασία της ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ, της ΕΕΑΑ ΑΕ και των Δήμων ξεκίνησε η χωριστή συλλογή και ανακύκλωση γυαλιού από τον Απρίλιο του 2015. Το πρόγραμμα αναπτύσσεται και στο Δήμο Καβάλας σημειώνοντας μάλιστα ήδη μεγάλη επιτυχία.

 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής εντάσσεται και η προγραμματισμένη για σήμερα 1 και αύριο 2 Δεκεμβρίου εξόρμηση – προωθητική ενέργεια με αντικείμενο την ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, Τρίτη 1 και αύριο Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στην Καβάλα από το πρωί,  θα πραγματοποιηθεί δράση ενημέρωσης για την χωριστή συλλογή και ανακύκλωση γυαλιού, στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες, ξενοδοχεία κλπ).

 

Οι αποδέκτες της προωθητικής ενέργειας θα ενημερωθούν για την αξιοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ποσοτήτων αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας, οι οποίες, χωρίς τη συλλογή σε χωριστό ρεύμα, καταλήγουν συχνά στα κοινά απορρίμματα.

 

Άλλωστε οι ειδικοί κώδωνες συλλογής γυάλινων συσκευασιών συμβάλλουν στην όλη προσπάθεια ενώ είναι ευνόητο ότι η συνεργασία με τους επαγγελματίες κρίνεται απαραίτητη για την επιτυχία του προγράμματος. Μαζί με τα στελέχη που έχουν αναλάβει την προωθητική ενέργεια θα βρίσκεται και ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Ζήσης Μπόνιας.