Αυτοδιοίκηση

Σε ηλικία 50 ετών, ο Χριστόδουλος Τοψίδης εκλέχθηκε για πρώτη φορά περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όντας ο μόνος από τους 6 συνολικά υποψήφιους, που δεν έφερε «χρίσμα», δηλαδή επίσημη στήριξη, από κάποιο πολιτικό κόμμα.

Σε ηλικία 64 ετών, ο Θεόδωρος Μουριάδης κατάφερε να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία στη θέση του δημάρχου Καβάλας.

Το πολιτικό τοπίο στην Καβάλα ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Κατσιμίγας, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου στον Τάσο Αποστολίδη και στον ραδιοφωνικό σταθμό KavalaNews 102,8.

Έναν ψηφιακό, έξυπνο Δήμο που θα βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών, με υπηρεσίες προσβάσιμες σε όλους τους δημότες, με σεβασμό στο περιβάλλον και βελτιστοποίηση όλων των λειτουργιών του, οραματίζεται ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον «Τόπο της Ζωής μας» Δάνης (Δανιήλ) Τσιγαρατζόγλου.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πλέον προ των πυλών και χιλιάδες υποψήφιοι σε όλη την Ελλάδα μπήκαν ήδη στην προεκλογική κούρσα, διεκδικώντας μία θέση στα έδρανα των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων που θα προκύψουν στην αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου.

Σε 4 από τους 6 εναπομείναντες συνδυασμούς μεταπήδησαν συνολικά 16 μέλη της ομάδας Κλειτσιώτη, μετά την αποχώρηση του τελευταίου από την εκλογική κούρσα για το δήμο Καβάλας.

Έμμεσες αλλά αιχμηρές αναφορές στον αντιπεριφερειάρχη της διοίκησης Μέτιου, Μιχάλη Αμοιρίδη, αφήνει σε ανάρτησή του ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Τοψίδη, Μιχάλης Λυχούνας.

Τις προτιμήσεις των Καβαλιωτών ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2023 καταγράφει μεγάλη δημοσκόπηση που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα.

Προειδοποίηση Γιάννη Εριφυλλίδη με αφορμή περιστατικό πυρκαγιάς που κατέστρεψε ολοσχερώς το ιστορικό κτίριο του δημαρχείου Σερβίων Κοζάνης...

Όλα τα ΙΧ – ανεξαιρέτως –  από τον Οκτώβριο θα πρέπει να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες, για την αποφυγή ατυχημάτων, κλειστών δρόμων και σκηνές, όπως αυτές που είδαμε τον περασμένο Ιανουάριο στην Αττική Οδό, από τον Οκτώβριο κάθε έτους και μέχρι τον Απρίλιο, όλα τα ΙΧ – αλλιώς θα τους επιβάλλεται πρόστιμο.

Αδράνεια, απροθυμία και ανικανότητα να λύσει τα προβλήματα των κατοίκων της περιφέρειας ΑΜΘ καταλογίζει στον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο η παράταξη Τοψίδη Περιφερειακή Σύνθεση. 

Λιγότερα μέλη θα έχουν τα νέα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια που θα προκύψουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν σε 2 χρόνια. 

 

Έργα συνολικού ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ καταθέτει προς έγκριση στο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» ο Δήμος Παγγαίου. 

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, τον δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη και τους αρχηγούς των παρατάξεων ο επικεφαλής της «

Με ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου που εκδόθηκε ύστερα από πρόταση της παράταξής «Περιφέρεια σε Δράση» με επικεφαλής τον Κωστή Σιμιτσή, καταδικάζει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης του Κώστα Κατσιμίγα εκ μέρους του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης.

 

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου με ερώτησή του που συνυπογράφουν 22 ακόμα βουλευτές ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών να σταματήσει την "αυθαίρετη πειθαρχική δίωξη" που άσκησε ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης σε βάρος του επικεφαλής περιφερειακής παράταξης κ. Κώστα Κατσιμίγα

«Η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης να καλέσει σε πειθαρχική απολογία τον επικεφαλής περιφερειακής παράταξης κ. Κώστα Κατσιμίγα, εκφεύγει των ορίων του ελέγχου και μετατρέπεται σε αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά από μέρους της εκτελεστικής, κρατικής εξουσίας», αναφέρει η ανακοίνωση των βουλευτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τα πυρά του στην διοίκηση του δήμου Παγγαίου εξαπολύει ο επικεφαλής της παράταξης «Σωστή Επιλογή», Δημήτρης Μπαταλογιάννης» κάνοντας λόγο για υποβάθμιση οικισμών και οπισθοδρόμηση.

 

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας επισκέφθηκαν το Σάββατο 24 Οκτωβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής ΑΜΘ Ανδρέας Καραγιώργης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα Αλέξης Πολίτης.

 

Το δημαρχιακό μέγαρο Καβάλας επισκέφθηκε την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα, Artur Lompart, συνοδευόμενος από τον ειδικό σύμβουλο του, Tamasz Wisniewski και τη Διευθύντρια του πολιτικού - οικονομικού τμήματος Αγάτα Κρούπα.

 

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, κατανέμεται σε 119 Δήμους της χώρας ποσό, ύψους 40 εκατ. ευρώ, ως δεύτερη δόση της έκτακτης βοήθειας προς την πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Στον ορισμό αντιδημάρχων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 προχώρησε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης σύμφωνα με τα όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία.

 

Την αδιαπραγμάτευτη και πάγια θέση τους πως η διαχείριση των στερεών αστικών αποβλήτων είναι ένα ζήτημα που πρέπει να χειρίζονται αποκλειστικά οι δήμοι, χωρίς κηδεμονίες, διατυπώνουν για μία ακόμη

Έκλεισε ο πρώτος χρόνος της νέας δημαρχιακής μας θητείας και απολογιστικά συνοψίζουμε τα κύρια ζητήματα. 

 

Η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, πραγματοποίησε ελέγχους σε 92 εμπορικά καταστήματα, σε μια τράπεζα, σε μια δημόσια υπηρεσία και σε τρία αστικά λεωφορεία, προκειμένου να διαπιστώσει αν τηρούνται οι οδηγίες για τη σωστή χρήση της προστατευτικής μάσκας

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δρ.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια διαθέτει 2 εκατομμύρια ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα ώστε 37 μονάδες επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΕΚ, ΙΕΚ, ΣΔΕ) σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα, να εφοδιαστούν με σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό

Με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, ο οποίος είναι μεταξύ άλλων αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία συναντήθηκε την Πέμπτη 5 Μαρτίου στην Αθήνα ο αντιπεριφερειάρχης

Σελίδες