Το πολιτικό τοπίο στην Καβάλα ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Κατσιμίγας, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου στον Τάσο Αποστολίδη και στον ραδιοφωνικό σταθμό KavalaNews 102,8.

 

Ο Κώστας Κατσιμίγας έχει ήδη κλείσει αρκετές δεκαετίες στην Αυτοδιοίκηση και παρά το γεγονός ότι ζει και δραστηριοποιείται στην Κομοτηνή, παρατηρεί σε βάθος τα τεκταινόμενα στην περιφέρεια και κυρίως στα αστικά κέντρα της περιοχής.

 

Αν και προέρχεται από τον παλιό Συνασπισμό, ο ίδιος εδώ και περίπου 20 χρόνια έχει κρατήσει αποστάσεις από τα κόμματα και δηλώνει «άστεγος» πολιτικά.

 

Μακρά αυτοδιοικητική πορεία

 

Γιος ενός πολύ αγαπητού δημάρχου της Κομοτηνής, του αντιστασιακού Χαράλαμπου Κατσιμίγα που έχαιρε της εκτίμησης του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Κώστας Κατσιμίγας γνώρισε την αυτοδιοίκηση εξ απαλών ονύχων.

 

Το 1990 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος, μετά γίνεται αντιδήμαρχος, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, πιο μετά νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης. Διετέλεσε επίσης εκτελεστικός γραμματέας και δεξί χέρι του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη ΑΜΘ Άρη Γιαννακίδη.

 

Έχει κάνει αυτό που λέμε «διατριβή» στην Αυτοδιοίκηση - και όχι απλώς σε θεωρητικό επίπεδο αλλά «στο πεδίο».

 

Διατηρεί επαφές με δεκάδες αυτοδιοικητικούς στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, συνομιλεί τακτικά με εκλεγμένους, νυν και πρώην, παρέχει τις γνώσεις του όπου του ζητείται, παρατηρεί με γνήσιο ενδιαφέρον το έργο των δημοτικών αρχών ενώ δεν έπαψε να παρακολουθεί σε βάθος τα διασυνοριακά θέματα της ΑΜΘ με τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

 

Το σχόλιο για τον Μάκη Παπαδόπουλο

 

«Τον Μάκη Παπαδόπουλο τον γνωρίζω πολύ καλά. Έχει ένα παρά πολύ καλό επιτελείο.

 

Ο ίδιος, αν δεν έχει γνώσεις σε κάποια θέματα, τις αναπληρώνει από πάρα πολύ καλούς συνεργάτες που έχει μαζί του.

 

Αυτό είναι μια ικανότητα που δεν πρέπει να την αγνοούμε» είπε χαρακτηριστικά.

 

Το σχόλιο για τον Θόδωρο Μουριάδη

 

Για τον Θόδωρο Μουριάδη είπε ότι επεδίωξε να έρθει σε επαφή μαζί του, στέλνοντάς του τις απόψεις του, αλλά όπως σημείωσε, δεν του απάντησε ποτέ.

 

«Με αγνόησε παντελώς» είπε και απέδωσε τη στάση αυτή στο ότι «είναι άνθρωπος που συνεργάζεται στενά με τον κ. Σιμιτσή».

 

Σε άλλο σημείο είπε για τον νυν δήμαρχο Καβάλας: «Δεν μπορώ να πω ότι τον γνωρίζω ή ξέρω το έργο που έκανε».  

 

 

"Προγνωστικά" για τη Β΄Κυριακή

 

Ρωτήθηκε από τον Τάσο Αποστολίδη τι «βλέπει» για τη δεύτερη Κυριακή στην Καβάλα κι αν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα του Β΄γύρου. Ο κ. Κατσιμίγας είπε:

 

«Νομίζω ότι στην Καβάλα οριακά θα κριθεί το αποτέλεσμα. Κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανό».

 

Θύμισε δε την περίπτωση του δήμου Σουφλίου όπου το 2019 σημειώθηκε η απόλυτη ανατροπή.

 

Σε εκείνες τις εκλογές, ο τότε δήμαρχος Βαγγέλης Πουλιλιός είχε λάβει στον πρώτο γύρο 46,4% (κατώφλι εκλογής ήταν το 50%) αλλά έχασε τις εκλογές στο δεύτερο γύρο από τον αντίπαλό του που στην πρώτη κάλπη υπολειπόταν αρκετές μονάδες.

 

«Ακόμη και προβλέψιμα αποτελέσματα μπορεί να ανατραπούν» είπε ο κ. Κατσιμίγας και πρόσθεσε:

 

«Εξαρτάται από το πώς θα σκεφτούν οι Καβαλιώτες. Και οι δύο υποψήφιοι είναι γνωστοί. Δεν έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε άγνωστους ανθρώπους. Το συγκριτικό πλεονέκτημα που βλέπω στον Μάκη Παπαδόπουλο είναι το καλά οργανωμένο επιτελείο».

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ