Σε ηλικία 64 ετών, ο Θεόδωρος Μουριάδης κατάφερε να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία στη θέση του δημάρχου Καβάλας.

 

Γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 1959 και μεγάλωσε στην Καβάλα. Ο πατέρας του Χαράλαμπος Μουριάδης ήταν γνωστός μαραγκός και διατηρούσε κατάστημα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.

 

Ήταν παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Ελένη Παιχνιδιάρη, το γένος Καγκαΐδη, με την οποία απέκτησε δύο κόρες, την Εμμανουέλα και τη Ζαφειρώ.

 

Το 1977 αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο Καβάλας (Αρρένων) και μετά από εξετάσεις εισήλθε στη σχολή Ευελπίδων απ’ όπου αποφοίτησε ως Ανθυπολοχαγός Μηχανικού το 1981.

 

Ακολούθησαν σπουδές πολιτικού μηχανικού στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

 

Το 2004, σε ηλικία 45 ετών, παραιτείται από τον στρατό και ακολουθεί το ελεύθερο επάγγελμα στον ιδιωτικό τομέα.

 

Το 2010 κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφιος στην αυτοδιοίκηση με την παράταξη του Κωστή Σιμιτσή, εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος και στη συνέχεια ορίζεται αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών στο δήμο Καβάλας (2011-2014).

 

Το 2014, χρονιά που κέρδισε η Δήμητρα Τσανάκα, ήταν ξανά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Κωστή Σιμιτσή, συγκεντρώνοντας 589 σταυρούς και ερχόμενος στην 4η θέση στο ψηφοδέλτιο, μετά τους Λεωνίδα Παππά, Χριστόδουλο Μιχαλάκη και Στέλιο Σχοινάκη. Ακολούθησε άλλη μια θητεία στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, αυτή τη φορά στη θέση του δημοτικού συμβούλου, με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

 

Η αποχώρηση του Κωστή Σιμιτσή από τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης και η μεταπήδησή του στο δεύτερο, ως επικεφαλής συνδυασμού στις περιφερειακές εκλογές, φέρνει το Θόδωρο Μουριάδη στη θέση του επικεφαλής παράταξης.

 

Αλλάζει όνομα στο συνδυασμό που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και από «Ανοιχτή Πόλη» τον ονομάζει «Σύγχρονος Δήμος».

 

Στις εκλογές του 2019, ο υποψήφιος τότε δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης συγκεντρώνει 21,68% στον πρώτο γύρο των εκλογών και για μόλις 209 ψήφους διαφορά από τον Μάκη Παπαδόπουλο καταφέρνει να περάσει στο δεύτερο γύρο.

 

Τελικά κερδίζει τις εκλογές στο δεύτερο γύρο με ποσοστό 61,82% έναντι 38,18% που έλαβε η Δήμητρα Τσανάκα.

 

Αναλαμβάνει για πρώτη φορά τα καθήκοντα δημάρχου στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2019.

 

Η δεύτερη θητεία Μουριάδη στο δήμο Καβάλας αρχίζει με την «αυγή» του 2024.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρώτος στόχος για την επόμενη πενταετία είναι η δημιουργία ενεργειακής κοινότητας στο δήμο Καβάλας για την αυτόνομη παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, που θα ενισχύσει τον δήμο με έσοδα 7 εκ. ευρώ κάθε χρόνο.

 

Δείτε ποιους στόχους θέτει ο ίδιος για την περίοδο 2024-2028 στη συνέντευξη που παραχώρησε στο KavalaNews.