ανακύκλωση

Την Τετάρτη 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Καβάλας,  για τη συμμετοχή τους στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση». 

Εικαστική δράση εξελίσσεται από τον Μάρτιο και περιλαμβάνει 10 έργα από ομάδες μαθητών των νηπιαγωγείων και των δημοτικών του Δήμου Καβάλας, στα οποία οι μαθητές ανέπτυξαν εικαστικά έργα με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών. 

Τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Παγγαίου προχώρησε στην εγκατάσταση ειδικών κάδων ανακύκλωσης σε περιοχές του Δήμου, αλλά και στην αντικατάσταση των φθαρμένων κάδων.

Ο Δήμος Καβάλας, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας επιβράβευσης της ανακύκλωσης «Followgreen», συνεχίζει για 4η σχολική χρονιά, τη δράση «Πάμε Ανακύκλωση» στις σχολικές μονάδες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. 

Το πρωί της Τρίτης 31 Οκτωβρίου, ο Δημοτικός Κήπος γέμισε με μαθητές δημοτικών σχολείων, που μέσα από διάφορα παιχνίδια έμαθαν τα μυστικά της ανακύκλωσης.

Με ένα ενημερωτικό βίντεο προωθεί τα οφέλη της ανακύκλωσης η Διαχείρηση Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας.

Βιωματικό εργαστήριο διοργάνωσε ο δήμος Παγγαίου για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ποδοχωρίου. 

Δεύτερο βγήκε το 4ο Γυμνάσιο Καβάλας (Ζουμπουλάκειο) στον «Σχολικό Μαραθώνιο Πάμε Ανακύκλωση» στην κατηγορία των γυμνασίων.

Ο Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. πραγματοποίησε την εκπαιδευτική ψυχαγωγική δράση «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», στην πλατεία της Ν. Περάμου.

Στη συνοικία της Νεάπολης άρχισε η χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, με 100 και πλέον νοικοκυριά να παραλαμβάνουν έναν μικρό καφέ κάδο κουζίνας μαζί με βιοδιασπώμενες σακούλες για τη συλλογή του υλικού.

37 κάδοι για ανακύκλωση ρούχων τοποθετήθηκαν σε περιοχές του Δήμου Παγγαίου, ως ένδειξη ευαισθητοποίησης στα περιβαλλοντικά προβλήματα. 

Σε μαθητές και καθηγητές σχολείων της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Κροατίας και της Ιταλίας παρουσιάστηκε το σύστημα ανακύκλωσης του Δήμου Καβάλας, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2023. 

Ο Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. πραγματοποίησε την εκπαιδευτική ψυχαγωγική δράση «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», τη Δευτέρα 9 Μαΐου, στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης.

Για τις εικόνες των κάδων με ανακυκλώσιμα υλικά να γεμίζουν τον γύρω χώρο, δημιουργώντας άσχημες εικόνες, αλλά και τα ποσά που χάνονται από την ανακύκλωση, κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας 

Ο Δήμος Καβάλας με γνώμονα τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα του Σχολικού Μαραθωνίου «Πάμε Ανακύκλωση» στα δημοτικά σ

Ο Δήμος Καβάλας προσφέρει στους δημότες την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο ανακύκλωσης, μέσα από ολιγόλεπτες εκπαιδευτικές «Πράσινες Αποστολές - Green Missions».

Ο Δήμος Καβάλας, προσφέρει στους δημότες την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο ανακύκλωσης, μέσα από ολιγόλεπτες εκπαιδευτικές «Πράσινες Αποστολές - 

Άρχισε την Παρασκευή (19/2) η διαδικασία ζύγισης των ανακυκλώσιμων υλικών στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Καβάλας, τα οποία παίρνουν μέρος στον Μαθητικό Διαγωνισμό

Άρχισε σήμερα η πρώτη διανομή κάδων ανακύκλωσης σε δημοτικά σχολεία της Καβάλας στο πλαίσιο του σχολικού μαραθώνιου ανακύκλωσης που διοργανώνει η εταιρεία Followgreen, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβ

Ο Δήμος Καβάλας ανακοίνωσε ότι η διαδικτυακή πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης Followgreen Δήμου Καβάλας (Followgreen.gr/kavala) είναι πλέον διαθέσιμη και σε εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

 

Ο Δήμος Καβάλας προσφέρει στους δημότες την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο ανακύκλωσης, μέσα από ολιγόλεπτες εκπαιδευτικές «Πράσινες Αποστολές - Green Missions».

Συγκεκριμένα, όταν κάποιος δημότης, ολοκληρώσει τους απαιτούμενους στόχους, κερδίζει επιπλέον πόντους επιβράβευσης από το ενημερωτικό υλικό και παράλληλα αποκτά συμμετοχή σε κληρώσεις Followgreen για υπέροχα δώρα.

Το τρίτο τρίμηνο του 2020, με βάση τα στοιχεία της Δ.Ι.Α.Α.Μ.Α.Θ., μειώθηκε κατά 8%(- 608,64 t), σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ο όγκος των αστικών στερεών αποβλήτων που κατέληξε προς ταφή στον ΧΥΤΑ της Καβάλας.

 

Την αντίδραση των κατοίκων της συνοικίας του Άι Γιάννη προκάλεσαν οι εικόνες με τις κούτες γεμάτες ρούχα για ανακύκλωση που βρέθηκαν στοιβαγμένες έξω από τον Ιερό Ναό της περιοχής. Αν και στην αρχή κανείς δεν γνώριζε τι είχε συμβεί, τελικά το μυστήριο λύθηκε και οι κούτες μαζεύτηκαν από συνεργείο του Δήμου Καβάλας

Το πρωτότυπο, βραβευμένο, ψυχαγωγικό – εκπαιδευτικό «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» που διοργανώνει ο Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε με βασικό στόχο την εμπέδωση της κουλτούρας της ανακύκλωσης στις νεότερες ηλικίες αλλά και τη γενικότερη ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της ανακύκλωσης συσκευασιών, υλοποιήθηκε για τέταρτη χρονιά στον Δήμο Παγγαίου.

 

Μπλοκ και μπογιές ζωγραφικής μοιράζει ο Δήμος Καβάλας στα δημοτικά σχολεία με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μαθητές για το θέμα της ανακύκλωσης. Στο μήνυμα της η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα

Ο Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ ΑΕ) και το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας ΑΜΘ (ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ) υλοποιεί πρόγραμμα ανακύκλωσης αποβλήτων συσκευασίας με τον μπλε κάδο και τους μπλε κώδωνες.

Συνεργασία με το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) της Καβάλας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της «Ανακυκλώνω και Στηρίζω», ξεκίνησε η Energean.

Ο Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.Α.Α.Ε. και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. πραγματοποίησαν την εκπαιδευτική ψυχαγωγική δράση «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», σήμερα,  Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, από τις 9:00 έως τη 13:00 μ.μ. στο πάρκο του Δημοτικού Κήπου στην Ελευθερούπολη.

Σελίδες