Εικαστική δράση εξελίσσεται από τον Μάρτιο και περιλαμβάνει 10 έργα από ομάδες μαθητών των νηπιαγωγείων και των δημοτικών του Δήμου Καβάλας, στα οποία οι μαθητές ανέπτυξαν εικαστικά έργα με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών. 

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει τα εξής:

“O Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Καβάλας υλοποιεί Εικαστική Δράση Ανακύκλωσης, μέσα από τη δημοτική πλατφόρμα followgreen.gr/kavala, με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.

 

Η Εικαστική Δράση εξελίσσεται από τον Μάρτιο και περιλαμβάνει 10 έργα από ομάδες μαθητών των νηπιαγωγείων και των δημοτικών του Δήμου Καβάλας, στα οποία οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν για τη διαδικασία της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης, ανέπτυξαν εικαστικά έργα με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών. 

 

Όλες οι δημιουργίες των μαθητών έχουν αναρτηθεί στη δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης, όπου τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να δηλώσουν την προτίμησή τους.  

 

Πιο συγκεκριμένα:

  • Κάθε χρήστης μπορεί να δώσει έως 3 ψήφους 
  • Οι 3 διαθέσιμοι ψήφοι μπορούν να δοθούν είτε σε μία δημιουργία είτε σε 3 διαφορετικές
  • Στο τέλος της δράσης θα βραβευτούν τα πρώτα εικαστικά έργα και όλοι οι μαθητές που θα λάβουν μέρος θα παραλάβουν ηλεκτρονικό έπαινο συμμετοχής.

 

Οι δημιουργίες θα προβάλλονται στην πλατφόρμα από 8 Απριλίου 2024, έως τις 29 Απριλίου 2024. 

 

Τα σχολεία και τα ονόματα των μαθητών που συμμετέχουν, παραμένουν απόρρητα.

 

Καλούμε όλους και ιδιαίτερα τους γονείς, να στηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών δηλώνοντας την προτίμησή τους στα έργα που λαμβάνουν μέρος στην Εικαστική Σχολική Δράση. 

 

Όλοι μαζί στις δράσεις για το Περιβάλλον!”