Παιδεία

Η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας σε ανακοίνωση της αναφέρει πως έχουν αρχίσει οι εγγραφές των μαθητών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στην Α' τάξη του Δημοτικού Σχολείου και των προνηπίων/νηπίων που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στο Νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2023-2024.

Η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ Καβάλας με επιστολή τους προς τους γονείς των μαθητών, ενημέρωσαν για τις θέσεις των εκπαιδευτικών και για το ζήτημα της αξιολόγησης τους.

Μετά από πρόσκληση των καθηγητών του Γυμνασίου Ποδοχωρίου του Δήμου Παγγαίου, ο ζωγράφος Γιάννης Κανίογλου μαζί με τους καθηγητές και τους μαθητές ζωγράφισε τον τοίχο της εισόδου του σχολείου, έχοντας ως θέμα την μουσική.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (06/02) ολοκληρώθηκε η μεταφορά 6 σχολικών αιθουσών-κοντέινερς σε Λυδία και Αμυγδαλεώνα. Εκεί θα φιλοξενηθούν οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων, μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του σχολικού συγκροτήματος των Κρηνίδων.

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Καβάλας ενημέρωσε πως τοποθετήθηκαν νέα ερμάρια στο σχολείο για τους μαθητές

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των υπολοίπων συμβούλων εκπαίδευσης, καθώς και των διευθυντών σχολικών μονάδων.

Την ημερομηνία διεξαγωγής των Πανελληνίων Εξετάσεων για το 2023 γνωστοποίησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως το πρωί της Πέμπτης (19/1).

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Γονέων μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι γονείς εκφράζουν την ανησυχία τους για τις πολλές ασθένειες που υπάρχουν αυτήν την περίοδο, ενώ δεν υπάρχουν φάρμακα. 

Το ΔΠΘ ως το πρώτο πολυεδρικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας πρέπει να είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο στην ΠΑΜΘ, ενσωματώνοντας τα Τμήματα του ΔΙΠΑΕ, με έδρα τις πόλεις της Καβάλας και της Δράμας.

Την Παρασκευή (13/01) στη 13:00 έκαναν στάση εργασίας οι εκπαιδευτικοί στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έπειτα από κάλεσμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών και της τοπικής ΕΛΜΕ. Βασικό αίτημα τους ήταν η μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που συμπλήρωσαν ή συμπληρώνουν δυο χρόνια της δόκιμης υπηρεσίας τους.

Η Λαϊκή συσπείρωση σε ανακοίνωση της τονίζει πως αυξάνεται ο αριθμός των νηπίων στα Λιμενάρια Θάσου, και ρωτά τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, αν προτίθεται να αλλάξει ο προϋπολογισμός για να γίνει μελέτη για την κατασκευή νηπιαγωγείου.

Κανονικά θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, όπως διεμήνυσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, μετά από δύο χρόνια αποχής, η 6η Γιορτή Παιδείας στο αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωση της, ενημερώνει πως μέχρι την αρχή του επόμενου σχολικού έτους, θα ολοκληρωθούν σημαντικά έργα στο Γυμνάσιο-Λύκειο Λιμένα Θάσου.

Ο Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Καβάλας Δημήτρης Λυμπεράκης, με κείμενο του, τονίζει πως ένα σύγχρονο σχολείο αποτελεί τον δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στην κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα και πως η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να έχει πιο ενεργό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Η Ένωση Γονέων Σχολείων Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση μετά το θάνατο του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό συμβάν, αλλά και να ληφθούν άμεσα μέτρα πρόληψης σε όλα τα σχολεία.

Η ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών της ΑΜΘ, εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατο του μαθητή στις Σέρρες, κάνοντας κάλεσμα προς όλους στον αγώνα, έτσι ώστε να γίνει γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στην Παιδεία, για την πλήρη συντήρηση των σχολείων.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας, για το θάνατο του 12χρονου μαθητή στις Σέρρες, τονίζοντας πως υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες.

Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από Τρίτη 29-11-2022 ως και Δευτέρα 12-12-2022 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων.

Ερώτηση προς τον περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με τις μετακινήσεις από και προς τις σχολικές μονάδες της Θάσου.

Το δημόσιο σχολείο θέτει ως στόχους την έρευνα και τη δημιουργία. Επιδιώκει τη γνώση του παρελθόντος

Εννέα νέες ειδικότητες θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβρη στο δημόσιο ΙΕΚ Καβάλας με τις εγγραφές να ολοκληρώνονται την προσεχή Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση που αναγράφεται στην αίτηση.

Η Ελίνα Χατζηδημητρίου, απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ, έλαβε βαθμό πτυχίου 10. Το πρώτο 10αρι της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου σε όλα τα χρόνια λειτουργία της.

«Με το εν λόγω νομοσχέδιο επέρχονται σημαντικές αλλαγές στο χώρο των ΑΕΙ, που στόχο έχουν την αναβάθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων και την περαιτέρω ανάπτυξη τους», είπε κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης.

Οι βαθμολογίες των υποψηφίων θα αναρτηθούν σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου μετά τη 13.00 μ.μ., σε όλα τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, σαράντα απόφοιτοι του τμήματος Μαιευτικής οι οποίοι έχουν λάβει βεβαίωση περάτωσης σπουδών, επιστρέφουν ξανά στα έδρανα μετά από ανάκληση των πτυχίων τους χωρίς να τους δοθεί η παραμικρή εξήγηση.

Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Καβάλας βρέθηκε το Σάββατο (4/6) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Τη στήριξή του στο τμήμα Φυσικής του ΔΙΠΑΕ Καβάλας μετά την απόφαση της διοικούσας επιτροπής του ιδρύματος για κλείσιμο του τμήματος αποφάσισε στην πρώτη συνεδρίαση από την ίδρυσή του στις 4 Απριλίου ο φοιτητικός σύλλογος Πληροφορικής ΔΙΠΑΕ Καβάλας. 

Σελίδες