Παιδεία

Το 2ο μαθητικό συνέδριο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Καβάλας θα γίνει από τις 20 έως τις 28 Μαΐου, και θα έχει τίτλο: «Η ιδιότητα του Μαθητή-Πολίτη μέσα από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων».

Δράσεις για την περιβαλλοντική τους εκπαίδευση είχαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου του Λίμενα, κατά την επίσκεψη τους στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκη στις 29 Μαρτίου και σε πεζοπορία που έκαναν, στη δασική περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου και της Ακρόπολης της Αρχαίας Θάσου στο Λιμένα στις 10 Απριλίου.

Στους χώρους του δημαρχείου της Καβάλας ξεναγήθηκαν μαθητές του Johannes Scharrer Gymn

Η Ομοσπονδία γονέων & κηδεμόνων μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, αναφέρουν σε ανακοίνωση τους πως οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, απέχουν από τις πραγματικές αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο μέσα και έξω από τα σχολεία, καθώς μέτρα αντιμετώπισης δεν είναι ούτε οι ανώνυμες καταγγελίες, ούτε η αύξηση των ποινών.

Δύο ιδιαίτερες δράσεις είχαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καβάλας, καθώς δημιούργησαν κεραλοιφές με φαρμακευτικά υλικά, υγρό σαπούνι με βρώσιμα υλικά, αλλά και αρωματικά λάδια με βότανα.

Την Παρασκευή (19/04), θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη, σύνοδος πρυτάνεων πανεπιστημίων, με τη παρουσία του υπουργού Παιδείας Κ. Πιερρακάκη. 

Το τελευταίο διάστημα το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας, έκανε διάφορες δράσεις που αφορούσαν του

Εικαστική δράση εξελίσσεται από τον Μάρτιο και περιλαμβάνει 10 έργα από ομάδες μαθητών των νηπιαγωγείων και των δημοτικών του Δήμου Καβάλας, στα οποία οι μαθητές ανέπτυξαν εικαστικά έργα με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών. 

Την Τετάρτη (03/04), η κοινωνική λειτουργός, Δήμητρα Αβραμίδου, μίλησε στους μαθητές του Γενικού Λυκείου Νέας Περάμου, για το σχολικό εκφοβισμό.

Το Υπουργείο Παιδείας όρισε τα Επαγγελματικά Λύκεια που θα είναι εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή (29/03), όρισε τα εξεταστικά κέντρα των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους απόφοιτους των Γενικών Λυκείων.

Την Τετάρτη (27/03), οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ποδοχωρίου, παρακολούθησαν επιμορφωτικό σεμινάριο, με τίτλο «Η σημασία της κατανόησης του πλαισίου για τη διδακτική πράξη και η συμβολή της διαφοροποιημένης παιδαγωγικής».

Όλα τα ραντεβού είναι εξατομικευμένα και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διευθέτηση της συνάντησης μέσω email ή μέσω τηλεφώνου.

Ο Καβαλιώτης ζωγράφος, Γιάννης Κανίογλου, μαζί με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεώνα, έδωσαν χρώμα στο σχολείο, ζωγραφίζοντας τον μαγικό κόσμο του βυθού.

Με αφορμή την παρουσίαση στην Καβάλα του νέου της βιβλίου, η Καβαλιώτισσα συγγραφέας και δημοσιογράφος, Μανίνα Ζουμπουλάκη, θα παραδώσει μαθήματα δημιουργικής γραφής στους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Καβάλας (Ζουμπουλάκειο), τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (18/01), στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα, έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητές του ΔΙΠΑΕ, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Την Πέμπτη (18/01), στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητές του ΔΙΠΑΕ, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Το πρωί της Πέμπτης (30/11), μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, προχώρησαν σε μουσική διαμαρτυρία. Έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης με πανό και συνθήματα.

Στη χορήγηση 15 υποτροφιών σε νέους φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, προχώρησε η Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, στην μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη ΦΝΘ, Προκοπίου.

Την έναρξη από σήμερα και έως τις 27 Νοεμβρίου της διαδικασίας κατ΄εξαίρεση αίτησης για μετεγγραφή-μετακίνηση σπουδαστών των ΑΕΙ ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με σχετική του ανακοίνωση.

Οι έμπειροι σύμβουλοι εισδοχής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα βρίσκονται στην Καβάλα την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 για δια ζώσης συναντήσεις...

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας, συναντήθηκε με τους βουλευτές Καβάλας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιάννη Πασχαλίδη. Συζητήθηκαν τα προβλήματα των σχολείων.

O υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε ότι το ΔΠΘ θα ενσωματώσει όλα τα τμήματα που είναι εγκατεστημένα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, γεγονός που θα το καταστήσει το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας καθώς θα αποτελείται από 30 τμήματα και θα έχει περίπου 29.000 φοιτητές.

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου η δεύτερη εκπαιδευτική δραστηριότητα της διαθεματική προσέγγισης της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος, ένα έργο που υλοποιεί η «Δημωφέλεια».

Στο πλαίσιο του αειφόρου σχολείου και της καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης, οι μαθητές του ΓΕΛ Κρηνίδων, αναβάθμισαν την ποιότητα ζωής στη σχολική μονάδα τους, αυξάνοντας το πράσινο μέσα στο σχολείο.

“Είναι αδιανόητο να προωθείται η ανάπτυξη του ΔΠΘ μέσω ενεργειών που πλήττουν την ανάπτυξη του Τμήματος μας και του ΔΙΠΑΕ”, αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας τους, τα μέλη του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του ΔΙΠΑΕ.

Με νόμο τον οποίο αναμένεται να φέρει στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης καταργούνται τα 36 από τα 37 νέα τμήματα “Γαβρόγλου”, τα οποία είχαν τεθεί σε αναστολή έναρξης λειτουργίας.

“Στο βρεφονηπιακό σταθμό του Πρίνου λειτουργεί μόνο ένα τμήμα, παρόλο που οι ανάγκες υπαγορεύουν την ίδρυση και δεύτερου τμήματος καθώς και ίδρυση βρεφικού σταθμού. Οι ανάγκες στα χωριά Ραχώνι, Σωτήρος, Καλλιράχη είναι αυξημένες. Αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, αναφορικά με τη φύλαξη των παιδιών τους”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή της προς το δημοτικό συμβούλιο Θάσου, η τοπική Λαϊκή Συσπείρωση.

Οι φοιτητές των ΑΕΙ και ΑΕΑ έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις δηλώσεις τους ψηφιακά μέχρι και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου

Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι το 17ο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα του οποίου οι απόφοιτοι μπορούν από σήμερα να εκδώσουν ηλεκτρονικά αντίγραφο του τίτλου σπουδών τους μέσω του ptyxia.gov.gr. 

Σελίδες