Ο Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. πραγματοποίησε την εκπαιδευτική ψυχαγωγική δράση «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», τη Δευτέρα 9 Μαΐου, στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης.

 

Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές των τριών δημοτικών σχολείων της Ελευθερούπολης (1ο, 2ο  και 3ο), υπό τη συνοδεία δασκάλων και διευθυντών. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Παγγαίου κ. Καλλινικίδης Γεώργιος καθώς και ο Διευθυντής Καθαριότητας Περιβάλλοντος & Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Παγγαίου, κ. Κων/νος Τσιρικτσής.

 

Σκοπός της δράσης ήταν να εξοικειωθούν οι μαθητές με την ιδέα της Ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι, να γνωρίσουν ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την υιοθέτηση μιας υγιούς περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, καθώς και να ενισχύσουν την προσπάθεια για μια καθαρή και περιβαλλοντικά φιλική πόλη, που θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

 

Για τη λειτουργία και τη σωστή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής ψυχαγωγικής δράσης, αρμόδια ήταν εξειδικευμένη εταιρεία προωθήσεων, με εμψυχωτές, που χώρισαν τα παιδιά σε ομάδες, όπου η κάθε ομάδα συμμετείχε σε  ένα «γνώριμο» παιχνίδι, ειδικά προσαρμοσμένο στο θέμα της Ανακύκλωσης.

 

Στο τέλος μοιράστηκαν σε κάθε μαθητή και συνοδό αναμνηστικά δώρα σχετικά με την Ανακύκλωση. 

 

δελτίο Τύπου