Δήμος Παγγαίου

Για το ζήτημα με τα αδέσποτα στο Δήμο Παγγαίου και την πρόταση του αντιδημάρχου Παγγαίου, για ευθανασία των αδέσποτων ζώων, τοποθετείται η επικεφαλής της παράταξης «Ξεκινάμε…» και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Παγγαίου, Μαρία Βαρύτη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων σε συνεργασία με τον Δήμο Παγγαίου, διοργανώνει το πρώτο Νεανικό μουσικό φεστιβάλ στις 9 & 10 Αυγούστου.

Από τη Δευτέρα (17/06), άρχισε η κάλυψη της παραλίας Οφρυνίου και της ευρύτερης περιοχής με διασώστες του ΕΚΑΒ και την παρουσία ασθενοφόρου για 2 βάρδιες μέχρι τέλους Ιουνίου και  3 βάρδιες για τους υπόλοιπους καλοκαιρινούς μήνες (τέλη Σεπτεμβρίου).

Το μεσημέρι της Δευτέρας (10/06), ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτική αποθήκη στο Ορφάνι του Δήμου Παγγαίου. 

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος σε συνεργασία με τον Δήμο Παγγαίου και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Αθλητισμού διοργανώνει το 9ο Παγγαιορείτικο Αντάμωμα

Χωρίς ναυαγοσώστες κινδυνεύουν να μείνουν για λίγο καιρό ακόμα οι παραλίες του Δήμου Παγγαίου αν και οι τουρίστες άρχισαν ήδη να συρρέουν στην περιοχή.

Τα Δημοτικά συμβούλια νέων του Δήμου Παγγαίου και του Δήμου Καβάλας, συμμετείχαν στο πρόγραμμα JuniorXpress, που έχει σκοπό την προώθηση μιας φιλικής προς τα παιδιά τοπικής διακυβέρνησης, δίνοντας έμφαση σε μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, καθώς και σε παιδιά και εφήβους που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Μικροί και μεγάλοι έδωσαν το δικό τους κοινωνικό μήνυμα αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος, συμμετέχοντας την Κυριακή (26/05), σε δράση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Παγγαίου. 

Οι αγώνες δρόμου “Γιαννούσια”, διεξήχθησαν για μία ακόμη χρονιά στο Ποδοχώρι του Δήμου Παγγαίου. 

Μετακίνηση πληρωμάτων ασθενοφόρων θα γίνει στην παραλία Οφρυνίου και τον Δήμο Παγγαίου, για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νέος νόμος με τίτλο "Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις." 

Η περιφορά του επιταφίου έγινε και στην Ελευθερούπολη, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής (03/05).

Το πρωί και το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής (03/05), υπήρξαν χαλαζοπτώσεις σε περιοχές του Δήμου Παγγαίου στα δυτικά, αλλά και σε περιοχές των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης.

Ο Δήμος Παγγαίου με ανακοίνωση του, ενημέρωσε πως θα παραμείνει ως περιφερειακή έδρα Πρωτοδικείου το Ειρηνοδικείο Παγγαίου.

Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Γεωργιανής, προχώρησαν στη συλλογή τροφίμων για τους άπορους εξυπηρετούμενους του Βοήθεια στο Σπίτι της ΔΕ Παγγαίου. 

Την Παρασκευή 12 Απριλίου ο Σύλλογος Επαγγελματιών Νέας Περάμου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη.

H δημοτική σύμβουλος του Δήμου Παγγαίου, Μαρία Βαρύτη, αναφέρει σε ανακοίνωση πως μετά από αυτοψία που έκανε η ίδια, διαπίστωσε ότι στο ρέμα της Νικήσιανης, μεταξύ των οικισμών Γεωργιανής και Νικήσιανης, συνεχίζουν να χύνονται λύματα από αποχετεύσεις, που δεν έχουν συνδεθεί με τον Βιολογικό του Παλαιοχωρίου, όπως διατείνεται η διοίκηση της ΔΕΥΑΑΠ, ότι λειτουργεί από το 2015.

Την Κυριακή (14/04), έγινε η μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική Πανελλαδική Εκστρατεία με τίτλο: «Let’s Do Ιt Greece 2024”.

Το πρόγραμμα τελετής υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας των ΧΧΧΙΙΙ Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024» στην Ελευθερούπολη ανακοίνωσε ο Δήμος Παγγαίου.

Σχεδόν έτοιμος να υποδεχτεί τους επισκέπτες, είναι ο ξενώνας «Νύσα» στη Μουσθένη του Δήμου Παγγαίου.

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, καλεί τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και συνεργαζόμενων σχηματισμών κομμάτων που θα συμμετέχουν την 9η Ιουνίου 2024 στις εκλογές για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να παρευρεθούν σε σύσκεψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, του Δήμου Παγγαίου.

Την Τετάρτη (03/04), η κοινωνική λειτουργός, Δήμητρα Αβραμίδου, μίλησε στους μαθητές του Γενικού Λυκείου Νέας Περάμου, για το σχολικό εκφοβισμό.

Απάντηση στον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, για τις οικοδομικές άδειες του δήμου που τον κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις στη χώρα σε αυτόν τον τομέα, δίνει με ανακοίνωση της, η δημοτική σύμβουλος Παγγαίου, Μαρία Βαρύτη.

Τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Παγγαίου προχώρησε στην εγκατάσταση ειδικών κάδων ανακύκλωσης σε περιοχές του Δήμου, αλλά και στην αντικατάσταση των φθαρμένων κάδων.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Υγείας (7 Απριλίου), θα γίνουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στην κεντρική πλατεία της Ελευθερούπολης, την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 10:00 το πρωί.

Σελίδες