Την ικανοποίησή της εκφράζει η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου για την αποτελεσματικότητα της 21ης ΕΜΟΔΕ, της νέας ειδικής μονάδας δασικών επιχειρήσεων που εδρεύει στο Κοκκινόχωμα και ήδη μετρά τις πρώτες της επιτυχίες στο πεδίο.

 

Η πρόσφατη εγκατάσταση της 21ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων στο Κοκκινόχωμα φαίνεται πως ήδη δικαιώνει όσους διεκδίκησαν τη λειτουργία της στην περιοχή, όπως υποστηρίζει σε σχετική δημόσια τοποθέτησή του ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

 

Με τη μονάδα να έχει στελεχωθεί από τις 13 Ιουλίου 2026 με 37 πυροσβέστες, τα πρώτα δείγματα γραφής κρίνονται από τον δήμο άκρως θετικά. 

 

Όπως σημειώνει ο κ. Αναστασιάδης, η συμβολή της νέας υπηρεσίας αποδείχθηκε κομβική μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα, τόσο στον εντοπισμό ενός αγνοούμενου ηλικιωμένου το Σάββατο 8 Αυγούστου 2026, όσο και στην ταχύτατη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που ξέσπασε τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2026 στην ίδια ακριβώς περιοχή.

 

Ο δήμαρχος Παγγαίου εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον διοικητή της μονάδας, αντιπύραρχο κ. Μορφίδη, καθώς και στο σύνολο των πυροσβεστών, τονίζοντας πως η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου φιλοξενίας αφήνει σαφές θετικό αποτύπωμα για την τοπική κοινωνία της Καβάλας.

 

Αναλυτικά, η πλήρης ανακοίνωση του δημάρχου Παγγαίου αναφέρει τα εξής:

Η 21η ΕΜΟΔΕ (Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων),ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2025 μετά από πρόταση του Πυροσβεστικού Σώματος , και από τις 13 Ιουλίου 2026 στελεχωμένη με 37 πυροσβέστες εδρεύει στις εγκαταστάσεις που παραχωρήθηκαν από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Κοκκινόχωμα Καβάλας, με την υποστήριξη αιρετών , φορέων και υπηρεσιών της περιοχής.

 

Σκοπός της συγκεκριμένης μονάδας, η πρόληψη, η άμεση επέμβαση και η αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος, της τοπικής κοινωνίας , της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας.

 

Σε αυτό το πλαίσιο αυτό, άμεσή ήταν η απόκριση της εκτός των άλλων , στην εξαφάνιση του αγνοουμένου ηλικιωμένου στο Κοκκινόχωμα και την ανεύρεση του, το Σάββατο 8/8/2026 αλλά και της ταχύτατης εμπλοκής της στην πυρκαγιά της Δευτέρας 10 Αυγούστου στην ίδια περιοχή.

 

Εκ των πραγμάτων η επιλογή του προαναφερόμενου χώρου , μόνο θετικό αποτύπωμα έχει και όσοι εργαστήκαμε για τον σκοπό αυτό νιώθουμε δικαιωμένοι.

 

Ταυτόχρονα συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τον Διοικητή της Μονάδας Αντιπύραρχο κ. Μορφίδη αλλά και τους πρωταγωνιστές -πυροσβέστες για την άμεση συνδρομή των.

 

Ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.»