Πυροσβεστική

Προθεσμία μέχρι τις 30 Απριλίου δίνεται στους πολίτες να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους από ξερά χόρτα, κλαδιά και

Απανωτά είναι τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα περιστατικά με δασικές και αγροτοδασικές φωτιές σε διάφορες περιοχές της χώρας που σε ορισμένες περι

Τα εύσημα σε όσους συνέδραμαν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που προκλήθηκε στη δεξαμενή των εγκαταστάσεων Πετρελαίου στη Νέα Καρβάλη Καβάλας (δες

Δραματικές διαστάσεις πήρε η φωτιά που άναψαν το μεσημέρι της Τρίτης (22/3) για να κάψουν χόρτα σε χωράφι στην περιοχή του Χαϊδευτού στο Νέστο. 

 

Περιστατικό, όχι σοβαρό, από σόμπα κλήθηκε να αντιμετωπίσει η πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας το απόγευμα της Δευτέρας 21 Μαρτίου  σε διαμέρισμα στην οδό Βενιζέλου. 

Έναν σκύλο που είχε εγκλωβιστεί σε κάγκελο σε παλιό οίκημα στην περιοχή του Φαλήρου απεγκλώβισε αργά το βράδυ της Τρίτης 18 Ιανουαρίου η πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας. 

Ολοσχερώς κάηκε αυτοκίνητο το πρωί της Πέμπτης (16/12) στα Λιμενάρια της Θάσου. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης ήταν Βούλγαρος. 

 

Επιχείρηση διάσωσης δυο κατσικιών που είχαν εγκλωβιστεί σε γκρεμό στο λιμάνι των Λιμεναρίων οργάνωσε το πυροσβεστικό κλιμάκιο Θάσου το πρωί της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου. 

Δυο γυναίκες κλήθηκε να απεγκλωβίσει το βράδυ της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου η πυροσβεστική Υπηρεσία Χρυσούπολης όταν το όχημα το οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε εκτός δρόμου στην επαρχιακή οδό Κεραμωτής - Αγιάσματος στο Δήμο Νέστου. 

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας όταν το πρωί της Κυριακής (5/9) ειδοποιήθηκε για φωτιά σε σπίτι στην οδό Θεοδώρου Καβάλιώτου.

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής 5/8/2021 σε δασική περιοχή μεταξύ Παλιάς Καβάλας και Κορυφών του Δήμου Καβάλας.

Λεωφορείο με 25 πυροσβέστες από την Καβάλα και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ξεκίνησε με κατεύθυνση την Αθήνα για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς που κατακαίει πολλές περιοχές της βόρειας Αττικής.

Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή εκατόν πενήντα (150) ιδιωτών πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πυροσβεστική Ακαδημία για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022, ως πυροσβεστικό προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων, εξέδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα.

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Θάσου ενημερώνει πως την Κυριακή  25/07/2021, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για το νησί της Θάσου προβλέπεται Δείκτης Επικινδυνότητας ‘‘3’’

Χάρη σε επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, γυναίκα από τον οικισμό Ταξιάρχες (Σίψα) μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο εντός της πόλης της Δράμας.

 

 

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και καταστροφές, λόγω της εμφάνισης πλημμυρικών δεδομένων.

 

Φωτιά σημειώθηκε σε σπίτι στα Καλύβια των Λιμεναρίων το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου μετά από έκρηξη φιάλης υγραερίου. Ο άνδρας υπέστη σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. 

Σελίδες