Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Συνδυασμένων Μεταφορών που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες (15 και 16 Οκτωβρίου) στην Αλεξανδρούπολη παραβρέθηκε μαζί με συνεργάτες του ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος, για να ενημερωθεί για τις νεότερες εξελίξεις που υπάρχουν στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών και να κάνει χρήσιμες επαφές.

 

Το συνέδριο διοργανώνει το Τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και συμμετέχουν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τη ΓΑΙΑΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ, την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. και τις ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε.

 

Την Περιφέρεια ΑΜ-Θ εκπροσώπησε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, που έκανε και ειδική παρέμβαση. Τέλος, συμμετέχουν εκπρόσωποι από φορείς που σχετίζονται άμεσα με τις μεταφορές και την ανάπτυξη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο (τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, το Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου).

 

Στις εισηγήσεις που έγιναν αναλύθηκε ο κρίσιμος ρόλος των συνδυασμένων μεταφορών για τη χώρα μας και τονίστηκε η συμβολή τους στην γενικότερη αναβάθμιση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με ειδικές αναφορές στις περιπτώσεις της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης. Αναφέρθηκε επίσης η ανάγκη να προωθηθεί ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την ανάπτυξή τους, με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και την υλοποίηση έργων με πραγματικό αντίκτυπο και προστιθέμενη αξία.

 

Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου, ο Μάκης Παπαδόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Υφυπουργό Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Θανάση Βούρδα σχετικά με τον ρόλο της Καβάλας στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών. Σημαντική εξέλιξη για την περιοχή μας είναι ότι προχωρά κανονικά και με διασφαλισμένη τη χρηματοδότηση η μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση Ν.Καρβάλη – Τοξότες.

 

Με αφορμή την παρουσία του στο συνέδριο, ο ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ δηλώνει τα εξής: «Η περίοδος αυτή είναι κρίσιμη, καθώς ο σχεδιασμός που γίνεται και οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε κεντρικό επίπεδο για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 θα επηρεάσουν καθοριστικά το μέλλον της περιοχής μας για τις επόμενες δεκαετίες. "Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ" δίνει το ΠΑΡΩΝ σε κάθε γεγονός που αφορά ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ».