γράφει ο

Ευάγγελος Χρήστου

 

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τον τελευταίο καιρό σχετικά με την έλλειψη προσωπικού στον τουρισμό. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να εξετάσουμε ορισμένους μύθους και να αντιμετωπίσουμε μερικές σκληρές αλήθειες, κυρίως για να προβληματιστούμε σε βάθος και, ακόμα και την ύστατη ώρα, για να λάβουμε διορθωτικά μέτρα.

 

Μύθος πρώτος: η έλλειψη προσωπικού στον τουρισμό είναι ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο. Ωστόσο, τα στοιχεία μας δείχνουν ότι υπάρχει διαχρονική έλλειψη προσωπικού η οποία σταθερά αυξάνεται. Για παράδειγμα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ, στην αιχμή της θερινής σεζόν του 2021 δεν καλύφθηκαν 53.249 θέσεις εργασίας από τις 244.124 θέσεις εργασίας που προβλέπονται βάσει οργανογράμματος στα ξενοδοχεία. Ακόμα και το 2019 που αποτελεί χρονιά-ρεκόρ με έσοδα που ξεπέρασαν τα 18 δισ. ευρώ είχε διαφανεί το πρόβλημα, αφού και τότε είχαν εντοπιστεί 20.000 κενές θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία.

 

Μύθος δεύτερος: η έλλειψη προσωπικού αφορά γενικά τον τουρισμό. Στην πραγματικότητα, η έλλειψη προσωπικού στον τουρισμό δεν είναι γενική αλλά πρωτίστως αφορά το επισιτιστικό σκέλος του, το οποίο παραδοσιακά βασίζεται σε περιστασιακούς εποχιακούς εργαζόμενους, συχνά όχι επαγγελματίες του κλάδου. Κατά την τελευταία τριετία, εξαιτίας της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, αρκετοί από τους περιστασιακά εργαζόμενους στον επισιτισμό αναζήτησαν και βρήκαν δωδεκάμηνη απασχόληση σε άλλους κλάδους της οικονομίας.

 

Μύθος τρίτος: η εργασία στον τουρισμό πραγματοποιείται υπό συνθήκες γαλέρας. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις αλλά είναι μεμονωμένες και σίγουρα δεν αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των τουριστικών επιχειρήσεων. Όπως σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, μπορεί κανείς να εντοπίσει κακούς επιχειρηματίες και στον τουρισμό, αλλά είναι λάθος να γενικεύουμε διότι στην πλειοψηφία των σοβαρών τουριστικών επιχειρήσεων οι συνθήκες εργασίας είναι εντός αποδεκτού πλαισίου.

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

 

*Ο Ευ. Χρήστου είναι καθηγητής Τουριστικού Μάρκετινγκ και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας & Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος