Τουρισμός

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η τουριστική περίοδος για την Καβάλα που την Τρίτη (21/05) υποδέχθηκε στο λιμάνι της το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν.

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο σατιρίζει με ποστ του στο Forum Thassos, ο Cristi Zisdoiti, το ότι κάποιοι τουρίστες παίρνουν βότσαλα από παραλίες της Θάσου.

Ο Πανθασιακός Σύλλογος Επαγγελματιών καλεί τα μέλη του την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 18:00 στο ξενοδοχείο Alea.

Την Πέμπτη 16 Μαΐου, επισκέφθηκε τη Θάσο και τον δήμαρχο του νησιού Ελευθέριο Κυριακίδη, η γενική πρόξενος της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, Carmen Ileana Mihalcescu.

Την Παρασκευή 10 Μαΐου έγινε εκδήλωση του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θάσου, με αφορμή την διάκριση του νησιού, που είναι στους 20 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2024.

Στη δεύτερη θέση των οικονομικότερων προορισμών στην Ευρώπη κατατάσσει το νησί της Θάσου ο Οργανισμός Παρακολούθησης των καταναλωτών «Which».

Η εικόνα του περασμένου καλοκαιριού, οι ενδείξεις για το φετινό και κυρίως η προβολή που τυγχάνει στο εξωτερικό, αποδεικνύουν ότι η Θάσος μετατρέπεται σε έναν από τους πιο… “hot” προορισμούς για ανθρώπους κάθε ηλικίας από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

Η συζήτηση τις τελευταίες μέρες στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τις πληρότητες των ανοιχτών καταλυμάτων είχε ανάψει. 

Ενδιαφέρον για να ενταχθεί στο καθεστώς της ειδικής τουριστικής βίζας για τους Τούρκους επισκέπτες δήλωσε η Θάσος.

Εκτός πλοίων θα μένουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα plug-in ηλεκτρικά, εφόσον αυτά είναι φορτισμένα άνω του 40%, σύμφωνα με οδηγία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η Τράπεζα της Ελλάδος και το Insete.gr προχώρησαν σε μία έρευνα για τον τουρισμό, και αναλύουν τα στοιχεία του εισερχόμενου τουρισμού στις περιφέρειες της Ελλάδας για το 2023.

Ο Δήμος Θάσου και ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής,  βρέθηκαν σε τουριστική έκθεση στην πόλη Μπιέλινα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, με τη Θάσο να είναι ο τιμώμενος προορισμός της έκθεσης.

Την Πέμπτη (11/04), ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για διάφορα ζητήματα της Καβάλας και της Θάσου, ενόψει και της τουριστικής περιόδου. 

Συνάντηση και συζήτηση για τον τουρισμό αλλά και για την ενίσχυση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σλοβακία, είχε η πρέσβης της Σλοβακίας Marcela Hanusová, με το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας-Σλοβακίας, και τους Απόστολο Βεσυρόπουλου, Γιάννη Πασχαλίδη και Γεώργιο Σταμάτη.

Σε έναν απρόσμενο «σύμμαχο» για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας θα μπορούσε να εξελιχθεί η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence - ΑΙ).

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καβάλας διοργάνωσε εκδήλωση για τις ανάγκες των ελληνικών ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων του τουρισμού σε θέματα ψηφιακής μεταρρύθμισης και τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Η Θάσος, το νησί που συνδυάζει τη θάλασσα με το άφθονο πράσινο, κατέκτησε μία θέση ως ένας από τους καλύτερους 20 προορισμούς για διακοπές στην ιστοσελίδα για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού τουρισμού και πολιτισμού European Best Destinations 2024.

Την Πέμπτη (28/03), ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, συναντήθηκε με τον πρέσβη της Νότιας Κορέας, Jung Il Lee, με τους δύο άνδρες να συζητούν για την προσέλευση Νοτιοκορεατών τουριστών στην Καβάλα τη φετινή χρονιά, προκειμένου να δουν από κοντά τους Φιλίππους και τη διαδρομή του Αποστόλου Παύλου, αλλά και για την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών της χώρας.

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, είχε συνάντηση με τη πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, Carmen Ileana Mihalcescu. Συζητήθηκαν το ιδιαιτέρως αυξημένο ποσοστό των Ρουμάνων τουριστών που επισκέπτονται τον Νομό Καβάλας τα τελευταία χρόνια, αλλά και οι προοπτικές συνεργασίας του Δήμου Καβάλας και του Ρουμανικού Προξενείου στον πολιτιστικό τομέα.

Στην Κοπεγχάγη της Δανίας, έγιναν συναντήσεις ώστε tour operators από όλη τη Δανία να ενημερωθούν αναλυτικά για τις τουριστικές δυνατότητες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.

Η όμορφη πόλη της Βόρειας Ελλάδας δεν είναι – σε σχέση με άλλους – από τους δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς - ένα μέρος που έχεις να δεις και να κάνεις πολλά πράγματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024». Το κουπόνι διακοπών περιλαμβάνει φέτος δίνει μεγαλύτερο χρηματικό ποσό το οποίο φτάνει τα 400 ευρώ.

Από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου, οι Δήμοι Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου, συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση τουρισμού “Holiday & Spa” στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Ο Δήμος Παγγαίου συμμετείχε μαζί με τον Δήμο Καβάλας και τον Δήμο Νέστου, σε τουριστικές εκθέσεις στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία, και σε ανακοίνωση του αναφέρει πως το πρόσημο της συμμετοχής αυτής ήταν θετικό.

Η επιτάχυνση της ανάκαμψης από τις επιπτώσεις της πανδημίας στον νησιωτικό τουρισμό και η οικοδόμηση μεγαλύτερης ανθεκτικότητας έναντι μελλοντικών κραδασμών, σε συνδυασμό με το τουριστικό μάρκετινγκ και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, είναι το αντικείμενο της συνεργασίας που ξεκίνησε ο δήμος Θάσου με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

O επιτηρητής του μετεωρολογικού σταθμού της Νέας Περάμου, Μάκης Ζουμπλιός, εκφράζει τους προβληματισμούς του, για πινακίδες που δείχνουν την κατεύθυνση για τις παραλίες Οφρυνίου και Ορφανίου, καθώς αυτές αντί να γράφουν στα αγγλικά “beach” για να ενημερώνουν τους τουρίστες, γράφουν… “paralia”.

Σελίδες