Τουρισμός

Οι τιμές των ξενοδοχείων είναι ακριβότερες περίπου κατά 10% σε σύγκριση με πέρυσι, λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους.

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή του δήμου Νέστου στην έκθεση τουρισμού Philoxenia 2022 που πραγματοποιείται στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης της HELEXPO.

Ένα πανέμορφο ιστορικό οθωμανικό μνημείο στην Παλιά Πόλη (Παναγιά) της Καβάλας, που έχει μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο, μέλος των Relais & Chateaux. Κτίστηκε μεταξύ 1817-1821.

Με μεγάλη χαρά ο προορισμός της Καβάλας, ως λιμάνι κρουαζιέρας, υποδέχτηκε το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Celestyal Crystal της Celestyal Cruises.

Θετικό κατά 147.607 θέσεις εργασίας ήταν το ισοζύγιο της απασχόλησης στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2022.

Ανακοίνωση εξέδωσε η “Περιφερειακή Σύνθεση”, μετά το περιφερειακό συμβούλιο της 10ης Νοεμβρίου.

Η Βόρεια Ελλάδα τοποθετείται στη λίστα των δέκα πιο “αδικημένων” τουριστικά προορισμών, σύμφωνα με τα ευρήματα ψηφοφορίας που διεξήχθη μεταξύ κορυφαίων στελεχών της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης συνόδευσε τον Υπουργό Τουρισμού κ.Βασίλη Κικίλια κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης  στην Π.Ε. Καβάλας.

Σχετικά φθηνά τα ακίνητα στην Καβάλα που είναι 1η επιλογή των Βούλγαρων για αγορά ενώ ακολουθεί η Χαλκιδική. Ψάχνουν σπίτια περίπου 100 τ.μ. με μέση αξία 130.000€... 

Τη Θάσο επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συνοδευόμενος από τους βουλευτές της ΝΔ Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη

Επισκέψεις στους δήμους Νέστου και Θάσου πραγματοποίησε το πρωί και το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Σάμος και Λέσβος είναι οι προορισμοί που κατέγραψαν μείωση αφίξεων ξένων τουριστών για τη σεζόν του 2022. 

Δεν έχει ανακάμψει πλήρως η αγορά του νομού όσον αφορά στις αεροπορικές αφίξεις σε σχέση με το 2019 είπε στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης

Στη Θάσο πήγαμε πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ξεπεράσαμε το 2019 είπε στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου Πάρις Παρασχούδης σχολιάζοντας την τουριστική σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε.

Η 27η Σεπτεμβρίου, που έχει καθιερωθεί από το 1970 ως Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, βρίσκει φέτος τόσο την πατρίδα μας γενικότερα, όσο και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ειδικότερα, σε μία άκρως ικανοποιητική τουριστική σεζόν, παρά τα κρίσιμα και διεθνούς επίδρασης εμπόδια της πανδημίας, καθώς και του πολέμου στην Ουκρανία.

Στη Θάσο βρέθηκε για ένα τριήμερο μια ομάδα δημοσιογράφων που προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Μείωση της τάξης 10,7% παρουσιάζει η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Καβάλας Μέγας Αλέξανδρος τον Αύγουστο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport.

Αυτά είναι τα καλύτερα σημεία σε κάθε νομό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έτσι όπως καταγράφηκαν από τη σελίδα στο Facebook «Αλλιώτικες Προτάσεις».

Η Μουσθένη είναι χτισμένη σε υψόμετρο 220 μέτρων στους πρόποδες του Παγγαίου και μετρά 647 μόνιμους κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Συνάντηση εργασίας, με επιχειρηματικούς φορείς του τουρισμού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2022 στο Επιμελητήριο Καβάλας, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη. 

Υπήρξαν πληρότητες, που έφτασαν και στο 100% τόσο σε περιοχές της Καβάλας όσο και στην Θάσο, με τον Αύγουστο να εντοπίζεται η κορύφωση της κίνησης, όπως άλλωστε και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι ενέργειες προβολής, υποστήριξης και ανάπτυξης της περιοχής της Παραλίας Οφρυνίου – Costa Ofrynio από τον όμιλο επιχειρήσεων Κουρτίδη συνεχίζονται.

Περισσότερος και ποιοτικότερος ο φετινός τουρισμός στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σύμφωνα με τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Τουρισμού Αθανάσιο Τσώνη.

Το Κάστρο, είναι το παλιότερο χωριό στη Θάσο και αποτελεί ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά μέρη στο νησί, που σίγουρα αξίζει κανείς να επισκεφτεί.

Ο Θεολόγος είναι γνωστός σε ντόπιους και επισκέπτες για τις παραδοσιακές ταβέρνες του που σερβίρουν ψητό κατσικάκι αλλά και για την μακεδονική αρχιτεκτονική του που μπορεί κανείς να δει στα διατηρητέα κτίρια του.

Απαγορευτικές για τους περισσότερους οι τιμές στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Οι λόγοι που εκτόξευσαν το κόστος για διαμονή, διασκέδαση και φαγητό. Μακροβούτια στην Μάλτα και βόλτες στο Παρίσι αντί για μπάνια σε κάποιο ελληνικό νησί.

Σελίδες