Τουρισμός

Την Παρασκευή (17/03) ο Δήμος της Θάσου ολοκλήρωσε μία δράση προβολής του νησιού, σε μία εκδήλωση στο κέντρο του Βελιγραδίου. Οι εκπρόσωποι του Δήμου υποδέχτηκαν προσκεκλημένους από τον χώρο των media, του τουρισμού, των τεχνών και του πολιτισμού και παρουσίασαν τους λόγους που καθιστούν την Θάσο έναν μοναδικό προορισμό.

Κορυφαίοι προορισμοί στην περιοχή είναι σταθερά η Καβάλα και η Θάσος αλλά πλέον «ανεβαίνουν πολύ» και η Αλεξανδρούπολη, η Ξάνθη με την Παλιά Πόλη.

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» συμμετείχαν, μέσω ειδικά σχεδιασμένων δράσεων προβολής, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ΙΤΒ» που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7-9 Μαρτίου 2023 στο Βερολίνο.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», συμμετείχε για λογαριασμό του Δήμου Καβάλας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βουκουρέστι το διάστημα (23-26/02).

Στις 23 Φεβρουαρίου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βουκουρέστι συμμετείχαν οι Δήμοι Καβάλας, Νέστου, Παγγαίου και Θάσου.

Στο τέλος της έφτασε η Έκθεση Τουρισμού TTRI Ρουμανίας 2023 που πραγματοποιήθηκε 23-26 Φεβρουαρίου. 

Εκδήλωση πραγματοποίησε ο Δήμος Θάσου στα πλαίσια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης του Βουκουρεστίου.

Τη μεγαλύτερη περίοδο χειμερινής ανομβρίας περνά εδώ και περισσότερο από ένα μήνα η Γαλλία.

Στο 1ο Φόρουμ για την Αν. Μακεδονία - Θράκη «1st EAST MACEDONIA & THRACE FORUM» συμμετείχε ως ομιλήτρια η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. 

Την Τετάρτη (15/02) έγινε η ετήσια τακτική συνέλευση του Συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Έτοιμη για τη συμμετοχή της στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “TTR Bucharest 2023”, η οποία πραγματοποιείται από 23 έως 26 Φεβρουαρίου στο Βουκουρέστι είναι η Θάσος.

Την Τρίτη (14/02) η Σύμπραξη Τουρισμού Καβάλας - Θάσου παρουσίασε το έργο της στο ξενοδοχείο Lucy Hotel στην Καβάλα, παρουσία πλήθους κόσμου. Η σύμπραξη κλείνει τέσσερα χρόνια συνεργασίας.

Βασικός τροφοδότης της οικονομίας και για όλες τις εποχές του χρόνου, ο τουρισμός πόλεων (city break) αναδεικνύεται δυνατό χαρτί για πολλούς προορισμούς που επενδύουν σε αυτόν ενώ όπως φαίνεται η χώρα μας διαθέτει ουκ ολίγες επιλογές.

Πλώρη για το λιμάνι του Λαυρίου πρόκειται να βάλει σήμερα Τρίτη 24/1 το SUPERSTAR, το οποίο από την Κυριακή 22/1 βρίσκεται δεμένο στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, ολοκληρώνοντας έτσι την ετήσια ακινησία του.

Σε δύο τουριστικές εκθέσεις, μία στη Βουλγαρία και μία στη Ρουμανία θα συμμετάσχει τον Φεβρουάριο με δικό του περίπτερο ο Δήμος της Θάσου.

Τρεις νέες θέσεις εργασίας άνοιξαν σε μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρίες της Θάσου, την

To Επιμελητήριο με ανακοίνωση του ενημερώνει για την εφαρμογή του ΕΟΤ “Visit Greece”, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν από εκεί να προβληθούν δωρεάν.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους, ανέφερε πως ο τουρισμός εμφάνισε δυναμική στην Ελλάδα το 2022, τονίζοντας πως υπάρχουν θετικές προβλέψεις για περαιτέρω ανάπτυξή του και το 2023.

Σε ανάρτηση της στα social media, η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφέρει πως το 2022 σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, καταγράφηκαν 4,2 εκατομμύρια λιγότερες οδικές αφίξεις σε σχέση με το 2019.

Εννέα χρόνια λειτουργίας συμπληρώνονται σήμερα Σάββατο 7 Ιανουαρίου για τις σελίδες Forum Thassos και Forum Grecia οι οποίες δημιουργήθηκαν στο Facebook με σκοπό να ενημερώνουν τους εν δυνάμει Ρουμάνους επισκέπτες για πιθανούς τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας.

Μια οινοτουριστική διαδρομή που περιλαμβάνει κρασί, τυριά, ελαιόλαδο, θάλασσα, ιστιοπλοΐα, αλλά και μονοπάτια πολιτισμού και υπαίθριες δραστηριότητες

Πληρότητες της τάξης του 85% για τα τριήμερα ή τετραήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς παρατηρούνται στα τουριστικά καταλύματα της Καβάλας. 

Είναι και από μόνος του αιτία για να ταξιδέψετε στην Ξάνθη, διανύοντας εκτάσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Ο ΕΟΤ και η Marketing Greece συμπράττουν και προωθούν στοχευμένες καμπάνιες προβολής για την Αθήνα, Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Όλυμπος), Χανιά και Καβάλα-Θάσο.

Σελίδες