Τουρισμός

Για τον έναν στους δύο μισθωτούς ακόμα και μία εβδομάδα οικογενειακών διακοπών στο Αιγαίο είναι άπιαστο όνειρο.  Συγκριτικά στοιχεία για το κόστος των διακοπών μιας οικογένειας σε διαφορετικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Κρύβει ένα μοναδικό αρχαίο μυστικό για το μέλι. Η αρχαιότερη αρχιτεκτονική διαμόρφωση σπηλαίου στον ελλαδικό χώρο και ένα από τα αρχαιότερα τεκμήρια παραγωγής μελιού κρύβονται σε μια κατάφυτη πλαγιά στην Παναγία της Θάσου

Φυσικές πισίνες στα ελληνικά νησιά. Απόκοσμα τοπία, υπέροχα νερά, μαγευτικά χρώματα. Η Γκιόλα της Θάσου δεν θα μπορούσε να λείπει.

 

Με το North Evia-Samos Pass, οι δικαιούχοι έχουν στη διάθεσή τους ένα ποσό, ανάλογα με την περιοχή και την επιλεχθείσα περίοδο διακοπών, το οποίο μπορούν να δαπανήσουν σε τοπικές επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών.

Η Κέισι φέτος έκανε κάτι πολύ όμορφο,  έφτιαξε ένα poll στο Instagram και ζήτησε από τους 198.000 που την ακολουθούν να τη ρωτήσουν ό,τι θέλουν για τη Θάσο.

Το ξεχωριστό αυτό μέρος αποτελεί έναν από τους πολλούς λόγου που πρέπει να επισκεφθείτε το όμορφο νησί.

Εκεί που το πράσινο συναντάει το μπλε, εκεί ακριβώς βρίσκεται η Θάσος. Κι εκεί βρίσκεται και το "δάκρυ της Αφροδίτης".

Είναι η παραλία Βαθύ ή Βάθη στη Θάσο. Σε μία φωτογραφία πριν από 52 χρόνια, όταν η μαρμαρόσκονη δεν είχε «αγγίξει» την ακτή.

Η πόλη με τα… χίλια χρώματα. Η Ξάνθη. Ένα αρωματικό χαρμάνι πολιτισμών που συνεπαίρνει με το άρωμά του, όποιον την επισκεφθεί.

Με τον τίτλο «Θάσος το Διαμάντι του Αιγαίου», αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο του Δήμου για το καλοκαίρι.

Δεν ήταν καλό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο νησί της Θάσου. «Ήταν ένα τριήμερο κακοκαιρίας με πάρα πολλές ακυρώσεις και από Έλληνες που έρχονται παραδοσιακά αλλά και από τους Βούλγαρους», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Πάρις Παρασχούδης.  

Την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού. Αφορά σε 300.000 δικαιούχους.

Την 1η Ιουλίου αρχίζει το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», σύμφωνα με την υφυπουργό Τουρισμού. «Οι ανακοινώσεις για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα θα γίνουν προς το τέλος Ιουνίου», λέει η Μαρία Ζαχαράκη.

«Θα μπορούσε να μειωθεί η έλλειψη προσωπικού εάν δίνονταν καλύτερες αμοιβές και καλύτεροι όροι εργασίας, κάτι το οποίο οι σοβαρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις το κάνουν και δεν έχουν πρόβλημα».

Σχεδόν 1,5 εκατ. Ρουμάνους τουρίστες περιμένει φέτος η Ελλάδα με την μερίδα του λέοντος να παίρνει η Θάσος αλλά και η Καβάλα.

Σκοπός, να πείσει όλους όταν σκέφτονται «διακοπές στην Ελλάδα» και το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό είναι τα νησιά της χώρας μας, να… ψάξουν στις μηχανές αναζήτησης την Πελοπόννησο, που «κρύβει» ένα νησί στο όνομά της!

Το κύμα της μεγάλης φυγής σαρώνει τουρισμό και εστίαση. Γιατί ξεμένουν από υπαλλήλους κλάδοι «κλειδιά» για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας; 

Οι αγορές της Αυστρίας και της Βρετανίας δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, σύμφωνα μ

Ουρές χιλιομέτρων είχαν σχηματιστεί από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 21 Μαΐου στο συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας από αυτοκίνητα κυρίως Βουλγάρων προκειμένου να περάσουν στη χώρα μας. 

Κραυγή απόγνωσης σε ό,τι αφορά το πρόβλημα τις ελλείψεις εργαζόμενων στον κλάδο του τουρισμού, εκπέμπουν οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες του νομού Καβάλας, προειδοποιώντας για δυσμενείς επιπτώσεις.

Η Θάσος απέκτησε τον δικό της… ύμνο με τίτλο «Ένα βράδυ μόνο». Tο νέο καλοκαιρινό τραγούδι που συνοδεύεται και από βίντεο δημιουργήθηκε για τη Θάσο από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη για το νησί.

Την Θάσο ως νέο προορισμό εισάγει στα προγράμματα διακοπών του ο αυστριακός τουρ οπερέιτορ Idealtours για το 2022. Ο τουρ οπερέιτορ που δραστηριοποιείται στο Τίρολο της Αυστρίας, προσφέρει φέτος διακοπές στην Χαλκιδική, την Ήπειρο, τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και την Καλαμάτα.

 

Σελίδες