Στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην Καβάλα προσγειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (25/5) το αεροπλάνο που μετέφερε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

 

Ο Πατριάρχης θα περιοδεύσει στη Θεσσαλονίκη και στο Άγιο Όρος, με ενδιάμεσους σταθμούς στη Δράμα και τη Χαλκιδική.

 

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρέστηστην τελετή υποδοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη, και της συνοδείας του, στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης «Μέγας Αλέξανδρος».

 

Ο κ. Μουριάδης εξέφρασε στον Πατριάρχη τη χαρά του για την επίσκεψή του και τού ευχήθηκε καλή διαμονή.

 

Ο Πατριάρχης μετέβη στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος, στους Ταξιάρχες Δράμας (Σίψα) για να θα τελέσει τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού μητροπολίτη Δράμας, Παύλου.

 

Ακολούθως, θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος και από την Κυριακή θα συμμετάσχει σε εορταστικές εκδηλώσεις στους Δήμους Καλαμαριάς και Θερμαϊκού.

 

Η περιοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, με την τέλεση Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Μηχανιώνα, της οποίας θα ακολουθήσει ρίψη στεφάνου στη θάλασσα και επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των προσφύγων από την Προποντίδα και την Ανατολική Θράκη.

 

Στο αεροδρόμιο βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης και ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής.