Δράμα

Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές της Καβάλας, της Δράμας και της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη (14/03).

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης, που με την εγκληματική του δράση πάγωσε το πανελλήνιο πριν 42 χρόνια, έμεινε στην ιστορία ως ο διαβόητος «Δράκος της Δράμας». Τόνοι μελάνης χύθηκαν για τις πράξεις του και έμεινε φυλακισμένος για περίπου δυο δεκαετίες.

Το “Ανθή Καραγιάννη” είναι μία πιθανή λύση έτσι ώστε να διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας την Κυριακή (24/03).

Το «στοίχημα» της έγκαιρης και μη επεμβατικής διάγνωσης του μελανώματος, μέσω της ανάπτυξης ενός πρωτοποριακού βιοαισθητήρα, έχει θέσει μέσα από την έρευνά της η Ελένη Χατζηλάκου, μια νεαρή επιστήμονας από τη Δράμα

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα Saad Alammar είχε το πρωί της Πέμπτης 07/03 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη.

«Ελάχιστος φόρος μνήμης στα παιδιά που άδικα χάθηκαν, από τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Δράμας» γράφτηκε στο facebook με ένα συγκινητικό βίντεο στο οποίο οι μαθητές τραγουδούν το κομμάτι «Στη Κοιλάδα των Τεμπών», ενώ περνούν από το σημείο με λεωφορείο, τιμώντας τους νέους που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έγινε πέρσι και έχει χαραχθεί στη συλλογική μνήμη σαν έγκλημα που ζητάει δικαιοσύνη.

Κάλπες στήνουν φέτος οι μηχανικοί της χώρας για την ανάδειξη των αιρετών μελών των οργάνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Ανατροπή σημειώθηκε στα «προγνωστικά» για τις εκλογές στην Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, γνωστή ως «ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Ε.».

Συνελήφθη τη Δευτέρα (26/02) στην οικία του στη Δράμα, ένας 40χρονος άνδρας, όπου διαπιστώθηκε ότι, σε κινητό τηλέφωνο και φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, κατείχε αποθηκευμένα οκτώ αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ως κεραυνός αν αιθρία έπεσε το πρωί της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου ο αιφνίδιος θάνατος του Κώστα Αποστολίδη, του ιδρυτή της παγκοσμίου φήμης εταιρείας RAYCAP, σε ηλικία 76 ετών.

εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών στην αποθήκη άλλου λατομείου στην Δράμα, χωρίς να τηρούνται οι όροι ασφαλούς φύλαξης.

Νότια του όρους Φαλακρού στη θέση Σίτνα και σε υψόμετρο 1.800 μέτρων περίπου, δεσπόζει το πανέμορφο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων.

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας στα πλαίσια της δια βίου μάθησης αλλά και της εξωστρέφειας που επιδιώκει  πραγματοποίησε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 ημερήσια εκδρομή στην Δράμα.

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, δημοσιεύτηκε η απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θράκης που ουσιαστικά “ξεκλειδώνει”, το έργο της κατασκευής του “Κάθετου Άξονα Ε61 Σέρρες-Δράμα-Καβάλα”.

Από το αρνί στον φούρνο της μαμάς, τα σουτζουκάκια της γιαγιάς Ευτέρπης μέχρι ...κατσαρίδες και έντομα, σκορπιούς και μενού Αλάσκας έχει δοκιμάσει ο Σταύρος Βασιλειάδης. 

Τη συναρπαστική ιστορία του καπνού που βοήθησε στην οικονομική ανόρθωση του ελληνικού κράτους, παρουσιάζει η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, στις 21.00 το βράδυ, από το COSMOTE HISTORY.

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός του τροχαίου, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα, στον οδικό άξονα Σερρών-Δράμας, την Παρασκευή (19/01).

Συνελήφθησαν δύο άνδρες ελληνικής καταγωγής, κατηγορούμενοι για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών κατά περίπτωση.

Επιβεβαιώθηκε από το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς για την αφρικανική πανώλη του χοίρου, μία εστία της νόσου σε κατοικίδιους χοίρους στη Δράμα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναμένει ταινίες δημιουργών που επιθυμούν να συμμετέχουν για τη 47η διοργάνωσή του.

Μια οικογένεια στη Δράμα «απογειώνει» τα μανιτάρια της Ελατιάς. Ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης και η οικογένειά του αποκαλύπτουν τον μαγικό κόσμο των μανιταριών.

Μια οικογένεια στη Δράμα «απογειώνει» τα μανιτάρια της Ελατιάς. Ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης και η οικογένειά του αποκαλύπτουν τον μαγικό κόσμο των μανιταριών.

Οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Δράμας και Καβάλας, προχώρησαν σε 5 συλλήψεις ανδρών, που έκλεψαν σπίτια τον Ιούνιο του 2023 στη Δράμα, με την αστυνομία να προχωρά και σε ανακοίνωση για τις συλλήψεις την Κυριακή (31/12). Δείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ.

Χριστούγεννα σε Καβάλα και Δράμα - Όλες οι εκδηλώσεις καθημερινά

Χριστούγεννα σε Καβάλα και Δράμα - Όλες οι εκδηλώσεις καθημερινά

Σελίδες