οικουμενικός πατριάρχης

Την Τρίτη (26/03), ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, βρέθηκε στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης και είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

γράφει η

Φανή Σοβιτσλή

Ο Δήμος Καβάλας, βράβευσε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’ και τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιο.

Μια μεγάλη περιπέτεια πέρασε το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου το πλήρωμα του ΕΚΑΒ στη Θάσο στην προσπάθειά του να διακομίσει στο Νοσοκομείο Καβάλας ένα τετράχρονο αγοράκι από τη Βουλγαρία που παραθέριζε με τους γονείς του στη Θάσο.

Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας Θάσου παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου.

Στο νησί της Θάσου έφτασε λίγο μετά τη 1:00 το μεσημέρι του Σαββάτου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Για τις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί η αναχώρηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τη Θάσο.

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας και η Εταιρεία Θασιακών Μελετών...

Σε Καβάλα και Θάσο από 3 έως 6 Σεπτεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε για τον Δράμας Παύλο, συλλυπούμενος τη μητέρα και την αδελφή του αειμνήστου Ιεράρχου.

Στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην Καβάλα προσγειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (25/5) το αεροπλάνο που μετέφερε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Νέος Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ορίστηκε ο πατέρας Γρηγόριος Φραγκάκης με απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Ο νέος Αρχιγραμματέας έλκει την καταγωγή του από τις Σάπες Ροδόπης.

Η Νέα Καρβάλη γιορτάζει τον Άγιο Γρηγόριο. Ωστόσο φέτος όλα ήταν διαφορετικά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. 

 

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκφράζει τον αποτροπιασμό και τον βαθύτατο συγκλονισμό του για την δολοφονική επίθεση στο Ελ Πάσο του Τέξας, των ΗΠΑ,

Εξ αφορμής του θανάτου 6 συνανθρώπων μας και τον τραυματισμό πολλών άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

 

Συνάντηση με τον νέο Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου της Πόλης κ.Ekrem Ιmamoğlu, είχε σήμερα, Πέμπτη, 4 Ιουλίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος τον συνεχάρη για την πρόσφατη εκλογή του. 

 

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα, 10 Ιουνίου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, προκειμένου να ευχηθεί τον Παναγιώτατο για τα αυριανά ονομαστήριά του.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέστη τα μεσάνυχτα του Μ.Σαββάτου της τελετής της Αναστάσεως στον αυλόγυρο του Πατριαρχείου, περιστοιχιζόμενος από Αρχιερείς του Θρόνου και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό, και ακολούθως απηύθυνε Μήνυμα για την εορτή του Αγίου Πάσχα προς το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και συγχοροστατούντων των παρεπιδημούντων Μητροπολιτών. 

Το πρωί της Τετάρτης, 10ης Απριλίου 2019, όπως κάθε χρόνο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος άναψε κερί και κατέθεσε ανοιξιάτικα άνθη στην κλειστή Πύλη του Πατριαρχείου, τόπο του απαγχονισμού του Ιερομάρτυρα προκατόχου του Γρηγορίου Ε’ τιμώντας τη μνήμη του. 

Τον μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο δέχθηκε στο γραφείο του στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.